Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Κ. ΜΟΡΦΙΔΗΣ: Δεν μπορούν να είναι στη συγκυβέρνηση που διορίζει κατά το δοκούν και εδώ να λένε άλλα

«Όταν συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση που διορίζει κατά το δοκούν φίλους, γνωστούς, κουμπάρους, δεν μπορεί να βγαίνουν εδώ και να λένε άλλα», σχολίασε ο Κώστας Μορφίδης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την απάντηση της ΔΗΜΑΡ Καβάλας σχετικά με το σχόλιο που αφορούσε τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας και τον ορισμό της διοίκησης.


«Φυσικά και είμαστε υπέρ της αξιοκρατίας. Η ΔΗΜΑΡ γενικά έχει αποδείξει και με την εγκύκλιο που είχε βγάλει ο κ. Χατζησωκράτης αλλά και με το ποσοστό 5-3-2 ότι η αξιοκρατία γι’ αυτούς έχει πάει περίπατο. Όταν συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση που διορίζει κατά το δοκούν φίλους, γνωστούς, κουμπάρους, δεν μπορεί να βγαίνουν εδώ και να λένε άλλα. Ή δεν έχει καταλάβει η τοπική ΔΗΜΑΡ ότι είναι στην κυβέρνηση, και ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει τους διορισμούς αυτούς, στην οποία μετέχουν, για την οποία έχουν ευθύνες τεράστιες και για το πώς έχει καταντήσει ο λαός μετά από τις αποφάσεις που λαμβάνουν, ή ζούνε σε άλλο κόσμο. Ας διαμαρτυρηθεί κατά πρώτο στο κόμμα της, και εφόσον διαφωνεί με τις αποφάσεις που παίρνει ας διαχωρίσει τη θέση της», παρατήρησε.

Όπως είπε, «μου κάνει εντύπωση ότι στην ανακοίνωση τους, πρώτα απ’ όλα υιοθετούν το ύφος των ανακοινώσεων της Νέας Δημοκρατίας, αν δείτε το πρώτο κομμάτι υιοθετεί εντελώς τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, και αναφέρεται στο ΣΥΡΙΖΑ ότι Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή έχει μια άλλη πολιτική και τις υπόλοιπες μέρες μια άλλη, πράγμα που ειπώθηκε από το επιτελείο της ΝΔ, και ήταν παραποίηση της αλήθειας. Άρα λοιπόν πρώτον όχι απλά αποδέχεται αλλά υιοθετεί τις ανακοινώσεις της ΝΔ και από εκεί και πέρα μιλά περί αξιοκρατίας, πράγμα που θα έπρεπε να συζητήσει με το λαό και με τους ανθρώπους που την ψήφισαν, πρώτα απ’ όλα, για να δει πραγματικά τι συμβαίνει, να δει οι πολίτες τι αντιλαμβάνονται από αυτή την πολιτική και μετά να πετάει κορώνες. Τώρα λένε ότι θα απολύσουν κόσμο ή λένε ότι θα δώσουν κίνητρο για να φύγει κόσμος από το Δημόσιο και θα προσλάβουν νέους υπαλλήλους χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές, η ΔΗΜΑΡ Καβάλας, απαντώντας στο προηγούμενο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση όπου έλεγε πως «τα όνειρα της πάση θυσία κατάληψης της εξουσίας στη βάση ενός εντελώς θολού προγράμματος που τις μισές μέρες της εβδομάδας θέλει τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ και τις υπόλοιπες οραματίζεται μια χώρα τριτοκοσμική παρία της Ευρώπης δεν επιτρέπει στους πρώην συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με ζητήματα τρέχουσας καθημερινότητας όπως η εμπέδωση ενός κλίματος αξιοκρατίας στην πλήρωση των θέσεων της δημόσιας διοίκησης. Αυτή η στάση δεν τους επέτρεψε να αντιληφθούν την ανακοίνωσή μας για τα κριτήρια που τηρήθηκαν στον ορισμό νέας διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Τους απαντάμε πως για μας, όπως και για την ελληνική κοινωνία, η αξιοκρατία στη λειτουργία του δημόσιου τομέα είναι μείζον θέμα, που θα παραμένει ψηλά στη δική μας ατζέντα. Θα επιμείνουμε. Δεν πρόκειται να καμφθούμε ούτε από κραυγές, ούτε από τον στείρο καταγγελτικό λόγο, που δεν ταιριάζει ούτε στην αριστερά, ούτε στη μεγάλη πρόκληση της υπέρβασης της κρίσης στον κόσμο που αλλάζει».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: