Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πού είναι η οικοδομική άδεια του Δημαρχείου στην Ελευθερούπολη;

Το θέμα της οικοδομικής άδειας του Δημαρχείου στην Ελευθερούπολη, απασχόλησε στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, στο οποίο παραβρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος Λάμπρος Τουφεξής.


Δίνοντας διευκρινήσεις για το θέμα ο δήμαρχος Βασίλης Ξουλόγης ανέφερε πως ο δήμος θέλησε να καταθέσει πρόταση στο “Εξοικονομώ” για το Δημαρχείο, για το οποίο αναζητήθηκε η οικοδομική άδεια και η συμβολαιογραφική πράξη, οι οποίες δεν βρέθηκαν, και έτσι ο Δήμος οδηγήθηκε στον κ. Τουφεξή, ο οποίος είπε οτι έχει αντίγραφο της δωρεάς. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τουφεξής ζήτησε να καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης η έλευση και παράδοση του φακέλου που περιέχει το δωρητήριο έγγραφο – επιστολή, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για αντίγραφο, αφού το πρωτότυπο το είχε αφήσει στο Δήμο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνθηκε και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης Αλέξανδρος Τσακίρης, ο οποίος ενημέρωσε το Σώμα για κάποια κρούσματα απάτης προς ηλικιωμένα κυρίως άτομα της περιοχής, από ανθρώπους που τους επισκέπτονται δηλώνουν φίλοι των παιδιών τους και αποσπούν χρήματα. Ζήτησε από το Σώμα να ενημερωθούν οι δημότες και για οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή τους να ενημερώσουν την αστυνομία.

Στα προ ημερήσιας θέματα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Φιλόσογλου αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης του ΙΚΑ, λέγοντας πως “έχω την εντύπωση οτι η δική μας αντίδραση ήταν ανίσχυρη. Τώρα δεν έμεινε τίποτα να μας πάρουν”. Απάντησε ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Ματσάγκος λέγοντας πως από την πλευρά του Δήμου ασκήθηκαν πολλές πιέσεις, έγινε αλληλογραφία, και το ΙΚΑ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του, αφού έδειξε ενδιαφέρον μόνο για τη μεταφορά του αρχείου του αφήνοντας στην Ελευθερούπολη μόνο έναν υπάλληλο για να παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους στην Καβάλα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Χρυσανίδης, ανέφερε οτι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να πάρει θέση και να συγχαρεί τα παιδιά του Λυκείου της Ν. Περάμου που έδωσαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την πενθήμερη εκδρομή τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αναρρωτήθηκε τι γίνεται με τους ισολογισμούς των πρώην Δήμων Παγγαίου, Ελευθερούπολης, Πιερέων που δεν έφτασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Γρηγόρης Τιμοσίδης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπήρξε στα Τενάγη λέγοντας πως οι παρεμβάσεις που γίνονται είχαν αποτέλεσμα, και ότι η κατάσταση βελτιώθηκε πολύ. Θα πρέπει όμως να προετοιμαστούμε και για του χρόνου. Η Μαρία Τσίλογλου είπε οτι την επόμενη βδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον Εμπορικό Συλλογο Τούζλας για να συζητηθούν διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: