Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σε ισχύ η ποινή αργίας στον Γ. Φιλόσογλου

Ισχύει πλέον η ποινή αργίας πέντε μηνών που έχει επιβληθεί στον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου Γιάννη Φιλόσογλου, ο οποίος τελικά δεν κατέθεσε αίτηση αναστολής.


«Δεν υπέβαλα αίτηση αναστολής γιατί δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Από σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκινά η αργία. Θα παραβρίσκομαι σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, δεν θα συμμετέχω όμως ενεργά, που σημαίνει ότι δεν θα μπορώ ούτε προ ημερησίας να παίρνω το λόγο αλλά ούτε και να ψηφίζω», σημείωσε ο κ. Φιλόσογλου.

Όπως είπε, «εγώ θα ενημερώσω το προεδρείο ότι δεν θα μπορώ να συμμετέχω γιατί δεν έχω κάνει αίτηση αναστολής και δεν γνωρίζουν αν έχω κάνει ή δεν έχω κάνει. Επομένως θα παρευρίσκομαι εκεί, θα παρακολουθώ τη συνεδρίαση αλλά δεν θα έχω το δικαίωμα ψήφου».

Σχετικά με το αν προβλέπεται αντικατάσταση, ο κ. Φιλόσογλου ανέφερε ότι «είναι προσωρινή ποινή, είναι αργία. Δεν είναι έκπτωση. Τότε προβλέπεται εκ του νόμου αντικατάσταση. Δεν προβλέπεται εκ του νόμου γιατί θα ήταν αδιανόητο να αντικατασταθώ από ένα άτομο που θα ορκιστεί και μετά από λίγο καιρό θα αποχωρήσει. Δεν προβλέπεται. Μόνο σε περίπτωση παύσης προβλέπεται». Επίσης συμπλήρωσε πως «στο σύνολο των 33 δημοτικών συμβούλων θα πρέπει να υπάρχουν 17 για να υπάρχει απαρτία. Μέχρι σήμερα δεν έπεσε ο αριθμός των παρόντων κάτω από 25. αν ήταν σε αργία το μισό Δημοτικό Συμβούλιο συν ένας, δηλαδή 17 άτομα, τότε για να υπάρξει απαρτία γίνεται αντικατάσταση».

Τέλος σχετικά με την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος με υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Παγγαίου, παρατήρησε πως «η ουσία του θέματος είναι άλλη. Τα δημοτικά αυτοκίνητα είναι για να τα κυκλοφορούν μόνο εργαζόμενοι που έχουν άδεια οδήγησης και οι αντιδήμαρχοι μόνο αν πηγαίνουν για συγκεκριμένο σκοπό και στόχο που εξυπηρετούν το δήμο και μόνο. Εδώ βλέπουμε ότι όποιος θέλει παίρνει ένα αυτοκίνητο και βγαίνει έξω. Βεβαίως ήρθε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου κάποια στιγμή και μας είπε ότι έχει το δικαίωμα να οδηγήσει και κάθε δημοτικός σύμβουλος ακόμη και πολίτης αν του δοθεί άδεια από το δήμαρχο. Κατά την άποψή μου τα αυτοκίνητα θα πρέπει να οδηγούνται μόνο από τους αντιδημάρχους και εκείνο για συγκεκριμένο σκοπό και στόχο και ότι παραπάνω. Φαντάζομαι ότι τις παρατηρήσεις θα τις λάβουν υπόψη και θα σταματήσει αυτή η λαίλαπα των μετακινήσεων ακόμη και των προσωπικών των δημοτικών συμβούλων με τα αυτοκίνητα του Δήμου».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: