«Νομίζω ότι το φως στο τούνελ που βλέπει ο πρωθυπουργός είναι μια προσωπική του ενόραση. Δεν νομίζω ότι το βλέπει και κανείς άλλος πολίτης πλην του ιδίου», σχολίασε η Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ και οι προτάσεις του θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά από την συγκυβέρνηση.
«Νομίζω ότι το φως στο τούνελ που βλέπει ο πρωθυπουργός είναι μια προσωπική του ενόραση. Δεν νομίζω ότι το βλέπει και κανείς άλλος πολίτης πλην του ιδίου. Και αντιλαμβάνομαι ότι καθήκον πολιτικό είναι να εμπεδώνουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης, και ένα κλίμα αυτοπεποίθησης, και ένα κλίμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες. Θα ήταν όμως προτιμότερο αυτό το κλίμα να στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά και δεδομένα και λιγότερο σε μια προσωπική εκτίμηση, η οποία κατά την άποψή μου δεν στηρίζεται σε πολύ ισχυρές ενδείξεις», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε πως «τα δεδομένα της οικονομίας, όπως είναι σήμερα, δεν είναι προς την κατεύθυνση που μπορούν να κρατούν αισιόδοξους τους Έλληνες πολίτες. Ο κόσμος είτε το πούμε εμείς, είτε δεν το πούμε, βιώνει μια ζοφερή πραγματικότητα. Επομένως όσο και αν θέλουμε εμείς να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας τα πραγματικά δεδομένα δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι. Μιλάμε για μια κοινωνία που έχει 30% ανεργία πλέον, 1,5 εκατ. ανέργους επίσημα, μιλάμε για μια οικονομία που δεν έχει τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες είναι κάτι κουφάρια. Αυτές τις οποίες έχει πληρώσει και ξαναπληρώσει ο ελληνικός λαός και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι κουφάρια, δεν παίζουν κανένα ρόλο ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στην αναδιάταξη της εθνικής οικονομίας. Μιλάμε για μια οικονομία και μια κοινωνία που έχει τέσσερα εκατομμύρια ασφαλισμένους. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν είναι δεδομένα. Μιλάμε για μια κοινωνία που βρίσκεται για 6η – 7η συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση, και όπως λένε οι εκτιμήσεις των αναλυτών η ύφεση θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Επομένως γιατί θα πρέπει εμείς οι πολιτικοί να καλλιεργούμε ένα κλίμα αισιοδοξίας που να λέει ότι οσονούπω βγαίνουμε από το τούνελ κλπ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες πολιτικές στην κατεύθυνση αυτή. Θα πρέπει να γίνει ένα πρόγραμμα όσον αφορά την ανάπτυξη, συγκεκριμένο. Θα πρέπει να γίνει ένα πρόγραμμα που δεν το βλέπω να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Εγώ δεν βλέπω να γίνεται κάτι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης».
Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν γίνονται σεβαστές
«Το ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλλει το σχέδιο ανασυγκρότησης που κατά την άποψή μου ελάχιστα ή καθόλου δεν γίνεται σεβαστό από τον κ. Σαμαρά. Νομίζω ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιδιώκει να γίνει ο ίδιος υπουργός και νομίζω ότι αυτή είναι δημόσια δήλωσή του. εγώ δεν έχω λόγο να την αμφισβητώ και να προσπαθώ πίσω από τη δημόσια δήλωσή του που είναι χωρίς περιστροφές να βγάλω διαφορετικά μηνύματα», ανέφερε.
Σχετικά με το αν υπάρχει μέσα στο ΠΑΣΟΚ η τάση να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας, η κα Τζάκρη είπε πως «φυσικά. Επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι να επιστρέψει σε μια τροχιά κυβερνησιμότητας και σε μια τροχιά να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας. Γι’ αυτό και έκανε συνέδριο. Δεν έκανε συνέδριο για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ότι θα είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ της εκάστοτε συνιστώσας και του κάθε σχήματος. Έκανε γιατί το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα σε μια αδυναμία. Συμμετέχει σε έναν κυβερνητικό σχηματισμό, την ίδια στιγμή που η μια μετά την άλλη, οι κόκκινες γραμμές που είχαμε βάλει για άρθρωση αυτού του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν καταρρεύσει. Και μιλάει ακριβώς για την ανάγκη επικαιροποίησης της κυβερνητικής συμφωνίας ώστε να μπουν καινούργιες κόκκινες γραμμές, οι οποίες πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν από την πλευρά του κ. Σαμαρά. Θα πρέπει κάποια στιγμή και ο κ. Σαμαράς να διατρανώσει στο μυαλό του ότι δεν είναι αρχηγός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης και ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει».
Συμπλήρωσε μάλιστα πως «μια δική μου παρατήρηση προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν πρέπει να ανέχεται να το διαχειρίζεται ο κ. Σαμαράς. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ συζητά στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, την πρόταση νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα που έχει καταθέσει αυτό. Το ΠΑΣΟΚ οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατεβάζει θα πρέπει να γίνονται δεκτές από την τρικομματική κυβέρνηση. Και δική μου παρέμβαση και παραίνεση είναι και προς την πλευρά του κ. Σαμαρά και προς την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην ανέχεται να το διαχειρίζονται σαν ένα κόμμα που δεν συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Το ΠΑΣΟΚ έχει διαχωρίσει τη θέση του, και μάλιστα αυτό που έχει δείξει και ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ με μεγάλη υπευθυνότητα είναι ότι μπορεί να έχει βάλει νερό στο κρασί του αρκετές φορές και έχει υποχωρήσει πραγματικά πολλές φορές μπροστά στην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα, για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και για να μην συντριβούμε».
Χρειάζεται σταθερότητα
«Θα μου άρεσε να υπάρχει κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα που διασφαλίζει δευτερευόντως οικονομική σταθερότητα, γιατί αν πάμε σε καινούργιες εκλογές αυτό θα είναι συντριβή της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, και από την άλλη είπα ότι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, όσο της επιτρέπεται με το μπες βγες της τρόικας, τις αξιολογήσεις ανά τρίμηνο και τις καινούργιες κόκκινες γραμμές που καταρρίπτονται κάθε φορά, να μπει το πραγματικό πρόγραμμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, ένα πραγματικό πρόγραμμα για την μείωση της ανεργίας που αυτή τη στιγμή ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τους Έλληνες πολίτες, και να μπουν προτεραιότητες διαφορετικές από αυτές που θέτει κάθε φορά η τρόικα. Αυτό το εύχομαι και το επιδιώκω με το δημόσιο λόγο μου, τις δημόσιες παρεμβάσεις μου στη βουλή, στο κόμμα μου. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που βγαίνει και πανηγυρίζει κάθε φορά αυτοδοξαζόμενος», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε, «αν δεν υφίσταται ΠΑΣΟΚ, αν εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ κάτω από αυτές τις συντριπτικές τάσεις που υπάρχουν, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει πολιτικό μέλλον και για μένα. Η πολιτική κατεύθυνσή μου είναι πρώτα να υφίσταται ΠΑΣΟΚ, να μην εξαφανιστεί πολιτικά, και δευτερευόντως η δική μου πολιτική επιβίωση. Γι’ αυτό παλεύω. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και σε δύσκολη θέση πολιτικά. Προτεραιότητα είναι να κυβερνιέται η χώρα, όπως αντιλαμβάνεστε, και να υπάρχει πολιτική σταθερότητα ώστε να εξασφαλιστεί κάποια στιγμή και η οικονομική σταθερότητα. Αυτό αναγκαστικά το ΠΑΣΟΚ το φθίνει, το αποπροσανατολίζει ιδεολογικά. Το οδηγεί διαφορετικά από τη θέση στην οποία βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα μέχρι τώρα στα 40 χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας».
Χαρακτήρισε αναγκαιότητα ο πρωθυπουργός να συμπεριλάβει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του, και τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις νόμων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τις κατεστραμμένες οικονομίες, για το ασφαλιστικό σύστημα, για τους αγρότες, ακόμα αν θέλετε και για την Χρυσή Αυγή, για το πλαίσιο το οποίο βάζουν να μην βάλλεται ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία από ορισμένες συμπεριφορές κλπ. Αυτές οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ οφείλουν τουλάχιστον να γίνονται σεβαστές».
Η τρόικα δεν δίνει λύσεις
«Η παρουσία της τρόικας σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι προς την κατεύθυνση να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα. Είναι περισσότερο να τιμωρήσει, να παραδειγματίσει, όπως έκανε και στην περίπτωση της Κύπρου, πρωτίστως και δευτερευόντως να δώσει λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Δυστυχώς ακόμη δεν το έχουν εμπεδώσει ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα», σημείωσε.
Τέλος, όσον αφορά τα νέα κόμματα που συστήνονται, είπε πως «εγώ παλεύω από μέσα. Πιστεύω ότι αν τέτοιες φωνές ακούγονταν, νομίζω θα πήγαιναν μπροστά. Πιστεύω ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από άλλους κομματικούς σχηματισμούς, πολιτικές κινήσεις κλπ. Διαπιστωτική είναι η παρουσία τους. Εγώ βρίσκομαι μέσα και παλεύω από τις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να μην είναι ένα μικρό συρρικνωμένο κόμμα, να αποκαταστήσει ξανά τις σχέσεις του με τις διαρρηγμένες κοινωνικές συμμαχίες, που διαρρήχθηκαν για συγκεκριμένους λόγους κυρίως την τελευταία τριετία, εξαιτίας του μνημονίου, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αναγκάστηκε να ακολουθήσει κλπ. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν είναι κάτι εύκολο που μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται στρατηγική, στόχευση και πάρα πολλή δουλειά».
(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")
«Νομίζω ότι το φως στο τούνελ που βλέπει ο πρωθυπουργός είναι μια προσωπική του ενόραση. Δεν νομίζω ότι το βλέπει και κανείς άλλος πολίτης πλην του ιδίου. Και αντιλαμβάνομαι ότι καθήκον πολιτικό είναι να εμπεδώνουν ένα κλίμα εμπιστοσύνης, και ένα κλίμα αυτοπεποίθησης, και ένα κλίμα αισιοδοξίας προς τους πολίτες. Θα ήταν όμως προτιμότερο αυτό το κλίμα να στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά και δεδομένα και λιγότερο σε μια προσωπική εκτίμηση, η οποία κατά την άποψή μου δεν στηρίζεται σε πολύ ισχυρές ενδείξεις», είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε πως «τα δεδομένα της οικονομίας, όπως είναι σήμερα, δεν είναι προς την κατεύθυνση που μπορούν να κρατούν αισιόδοξους τους Έλληνες πολίτες. Ο κόσμος είτε το πούμε εμείς, είτε δεν το πούμε, βιώνει μια ζοφερή πραγματικότητα. Επομένως όσο και αν θέλουμε εμείς να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα αισιοδοξίας τα πραγματικά δεδομένα δεν είναι αυτά που θα έπρεπε να είναι. Μιλάμε για μια κοινωνία που έχει 30% ανεργία πλέον, 1,5 εκατ. ανέργους επίσημα, μιλάμε για μια οικονομία που δεν έχει τραπεζικό σύστημα. Οι τράπεζες είναι κάτι κουφάρια. Αυτές τις οποίες έχει πληρώσει και ξαναπληρώσει ο ελληνικός λαός και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι κουφάρια, δεν παίζουν κανένα ρόλο ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στην αναδιάταξη της εθνικής οικονομίας. Μιλάμε για μια οικονομία και μια κοινωνία που έχει τέσσερα εκατομμύρια ασφαλισμένους. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν είναι δεδομένα. Μιλάμε για μια κοινωνία που βρίσκεται για 6η – 7η συνεχόμενη χρονιά σε ύφεση, και όπως λένε οι εκτιμήσεις των αναλυτών η ύφεση θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Επομένως γιατί θα πρέπει εμείς οι πολιτικοί να καλλιεργούμε ένα κλίμα αισιοδοξίας που να λέει ότι οσονούπω βγαίνουμε από το τούνελ κλπ. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες πολιτικές στην κατεύθυνση αυτή. Θα πρέπει να γίνει ένα πρόγραμμα όσον αφορά την ανάπτυξη, συγκεκριμένο. Θα πρέπει να γίνει ένα πρόγραμμα που δεν το βλέπω να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Εγώ δεν βλέπω να γίνεται κάτι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης».
Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν γίνονται σεβαστές
«Το ΠΑΣΟΚ έχει υποβάλλει το σχέδιο ανασυγκρότησης που κατά την άποψή μου ελάχιστα ή καθόλου δεν γίνεται σεβαστό από τον κ. Σαμαρά. Νομίζω ότι ο κ. Βενιζέλος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιδιώκει να γίνει ο ίδιος υπουργός και νομίζω ότι αυτή είναι δημόσια δήλωσή του. εγώ δεν έχω λόγο να την αμφισβητώ και να προσπαθώ πίσω από τη δημόσια δήλωσή του που είναι χωρίς περιστροφές να βγάλω διαφορετικά μηνύματα», ανέφερε.
Σχετικά με το αν υπάρχει μέσα στο ΠΑΣΟΚ η τάση να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας, η κα Τζάκρη είπε πως «φυσικά. Επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι να επιστρέψει σε μια τροχιά κυβερνησιμότητας και σε μια τροχιά να ξαναγίνει κόμμα εξουσίας. Γι’ αυτό και έκανε συνέδριο. Δεν έκανε συνέδριο για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ότι θα είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ της εκάστοτε συνιστώσας και του κάθε σχήματος. Έκανε γιατί το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σήμερα σε μια αδυναμία. Συμμετέχει σε έναν κυβερνητικό σχηματισμό, την ίδια στιγμή που η μια μετά την άλλη, οι κόκκινες γραμμές που είχαμε βάλει για άρθρωση αυτού του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν καταρρεύσει. Και μιλάει ακριβώς για την ανάγκη επικαιροποίησης της κυβερνητικής συμφωνίας ώστε να μπουν καινούργιες κόκκινες γραμμές, οι οποίες πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν από την πλευρά του κ. Σαμαρά. Θα πρέπει κάποια στιγμή και ο κ. Σαμαράς να διατρανώσει στο μυαλό του ότι δεν είναι αρχηγός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης και ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει».
Συμπλήρωσε μάλιστα πως «μια δική μου παρατήρηση προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν πρέπει να ανέχεται να το διαχειρίζεται ο κ. Σαμαράς. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ συζητά στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, την πρόταση νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα που έχει καταθέσει αυτό. Το ΠΑΣΟΚ οι προτάσεις νόμου και οι τροπολογίες που κατεβάζει θα πρέπει να γίνονται δεκτές από την τρικομματική κυβέρνηση. Και δική μου παρέμβαση και παραίνεση είναι και προς την πλευρά του κ. Σαμαρά και προς την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην ανέχεται να το διαχειρίζονται σαν ένα κόμμα που δεν συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Το ΠΑΣΟΚ έχει διαχωρίσει τη θέση του, και μάλιστα αυτό που έχει δείξει και ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ με μεγάλη υπευθυνότητα είναι ότι μπορεί να έχει βάλει νερό στο κρασί του αρκετές φορές και έχει υποχωρήσει πραγματικά πολλές φορές μπροστά στην ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα, για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και για να μην συντριβούμε».
Χρειάζεται σταθερότητα
«Θα μου άρεσε να υπάρχει κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα που διασφαλίζει δευτερευόντως οικονομική σταθερότητα, γιατί αν πάμε σε καινούργιες εκλογές αυτό θα είναι συντριβή της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, και από την άλλη είπα ότι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, όσο της επιτρέπεται με το μπες βγες της τρόικας, τις αξιολογήσεις ανά τρίμηνο και τις καινούργιες κόκκινες γραμμές που καταρρίπτονται κάθε φορά, να μπει το πραγματικό πρόγραμμα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας, ένα πραγματικό πρόγραμμα για την μείωση της ανεργίας που αυτή τη στιγμή ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και τους Έλληνες πολίτες, και να μπουν προτεραιότητες διαφορετικές από αυτές που θέτει κάθε φορά η τρόικα. Αυτό το εύχομαι και το επιδιώκω με το δημόσιο λόγο μου, τις δημόσιες παρεμβάσεις μου στη βουλή, στο κόμμα μου. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που βγαίνει και πανηγυρίζει κάθε φορά αυτοδοξαζόμενος», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε, «αν δεν υφίσταται ΠΑΣΟΚ, αν εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ κάτω από αυτές τις συντριπτικές τάσεις που υπάρχουν, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει πολιτικό μέλλον και για μένα. Η πολιτική κατεύθυνσή μου είναι πρώτα να υφίσταται ΠΑΣΟΚ, να μην εξαφανιστεί πολιτικά, και δευτερευόντως η δική μου πολιτική επιβίωση. Γι’ αυτό παλεύω. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και σε δύσκολη θέση πολιτικά. Προτεραιότητα είναι να κυβερνιέται η χώρα, όπως αντιλαμβάνεστε, και να υπάρχει πολιτική σταθερότητα ώστε να εξασφαλιστεί κάποια στιγμή και η οικονομική σταθερότητα. Αυτό αναγκαστικά το ΠΑΣΟΚ το φθίνει, το αποπροσανατολίζει ιδεολογικά. Το οδηγεί διαφορετικά από τη θέση στην οποία βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα μέχρι τώρα στα 40 χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας».
Χαρακτήρισε αναγκαιότητα ο πρωθυπουργός να συμπεριλάβει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του, και τόνισε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις νόμων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, για τις κατεστραμμένες οικονομίες, για το ασφαλιστικό σύστημα, για τους αγρότες, ακόμα αν θέλετε και για την Χρυσή Αυγή, για το πλαίσιο το οποίο βάζουν να μην βάλλεται ο κοινοβουλευτισμός και η δημοκρατία από ορισμένες συμπεριφορές κλπ. Αυτές οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ οφείλουν τουλάχιστον να γίνονται σεβαστές».
Η τρόικα δεν δίνει λύσεις
«Η παρουσία της τρόικας σήμερα στην Ελλάδα δεν είναι προς την κατεύθυνση να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα. Είναι περισσότερο να τιμωρήσει, να παραδειγματίσει, όπως έκανε και στην περίπτωση της Κύπρου, πρωτίστως και δευτερευόντως να δώσει λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Δυστυχώς ακόμη δεν το έχουν εμπεδώσει ότι η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα», σημείωσε.
Τέλος, όσον αφορά τα νέα κόμματα που συστήνονται, είπε πως «εγώ παλεύω από μέσα. Πιστεύω ότι αν τέτοιες φωνές ακούγονταν, νομίζω θα πήγαιναν μπροστά. Πιστεύω ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από άλλους κομματικούς σχηματισμούς, πολιτικές κινήσεις κλπ. Διαπιστωτική είναι η παρουσία τους. Εγώ βρίσκομαι μέσα και παλεύω από τις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να μην είναι ένα μικρό συρρικνωμένο κόμμα, να αποκαταστήσει ξανά τις σχέσεις του με τις διαρρηγμένες κοινωνικές συμμαχίες, που διαρρήχθηκαν για συγκεκριμένους λόγους κυρίως την τελευταία τριετία, εξαιτίας του μνημονίου, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αναγκάστηκε να ακολουθήσει κλπ. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν είναι κάτι εύκολο που μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται στρατηγική, στόχευση και πάρα πολλή δουλειά».
(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου