Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο των Αεξάρτητων Ελλήνων

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με την εκλογή του Εθνικού Συμβουλίου το ιδρυτικό συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και το οποίο το βράδυ του Σαββάτου εξέλεξε πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο.


Πιο συγκεκριμένα τα μέλη του συνεδρίου, αρχικά ψήφισαν δι’ ανατάσεων του χειρός το καταστατικό και στη συνέχεια εξέλεξαν τον πρόεδρο του Κινήματος, Πάνο Καμμένο, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τους συνέδρους, και σημείωσε πως «σας υπόσχομαι ένα πράγμα, αυτό που σας υποσχέθηκα και στο Δίστομο, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Και σας υπόσχομαι και άλλο ένα, θα πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ενώσουμε τον ελληνικό λαό, θα γίνουμε πιο πολλοί, θα γίνουμε και θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και θα πάρουμε τη διακυβέρνηση του τόπου. Θα σηκώσουμε ψηλά την ελληνική σημαία και θα δώσουμε την ελπίδα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Προχωράμε όλοι μαζί, από σήμερα το βράδυ, με δημοκρατικές διαδικασίες. Θα εκλέξουμε τα όργανά μας δημοκρατικά, για να κερδίσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη».

Όπως ανέφερε σχολιάζοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο Γιώργος Τσακίρης, πολιτευτής Καβάλας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, «το κλίμα ήταν εορταστικό. Ήταν η πρώτη φορά μεταπολεμικά που το καταστατικό ενός κόμματος ψηφίστηκε κατά άρθρο από τους συνέδρους. Κατά τον ίδιο τρόπο ψηφίστηκε και ο πρόεδρος του κόμματος, μόλις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για το καταστατικό. Παράλληλα σήμερα (σ.σ. χθες) θα γίνουν και τρεις ψηφοφορίες για το Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος που θα αποτελείται από 125 άτομα. Ένα από αυτά θα είναι ο πρόεδρος και τα 24 θα είναι δύο από κάθε διοικητική περιφέρεια της Ελλάδας εκτός από την Αττική. Όσον αφορά τα υπόλοια 100 μέλη το 40%, δηλαδή τα 40 θα είναι από την Αττική, και το υπόλοιπο 60%, δηλαδή τα 60 θα είναι από την περιφέρεια. Με την κίνηση αυτή τονίζεται η βαρύτητα στην περιφέρεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο των ΑΝΕΛ παρόντες ήταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, σηματοδοτώντας το «άνοιγμα» στις επαφές των δύο κομμάτων.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: