Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: "Η δήλωση Σόιμπλε ήταν ένα περίεργο μήνυμα"

«Θέλει προσοχή το ζήτημα. Αυτή η δήλωση του Σόιμπλε ήταν ένα μήνυμα περίεργο που αν το διαβάζω καλά, λέει ότι αν θέλετε κούρεμα μην ζητάτε αποζημιώσεις. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως όταν αποκτά δύναμη η Γερμανία έχει έναν παραλογισμό στη σκέψη της», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε για τις γερμανικές αποζημιώσεις.


«Η αντίδραση αυτή είναι αδυναμία. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι άλλο. Αν αισθανόταν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, δεν θα αντιδρούσε με τόσο κατηγορηματικό και έντονο τρόπο. Ο λαός λέει ότι ο επιμένων νικά. Επειδή κάποιοι αυτό το θέμα το είχαν αφήσει στα αζήτητα, η Βουλή πέρυσι δρομολόγησε αυτές τις διαδικασίες και επιτέλους το ελληνικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη να συγκεντρώσει όλο αυτό το υλικό, το οποίο ήταν διάσπαρτο εδώ και εκεί. Θυμάστε ότι πέρυσι όταν συνεδρίασαν οι δύο επιτροπές και ήρθαν οι τρεις υπουργοί, ο βασιλιάς ήταν γυμνός, διότι απεδείχθη ότι δεν είχαν αρχείο. Τέλος πάντων βρέθηκε το αρχείο, συγκεντρώθηκε και έγινε μια έκθεση, που βέβαια την έχουν ως επτασφράγιστο μυστικό, δεν μας ρώτησαν και δεν μας ενημέρωσαν εμάς τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές», σημείωσε.

Όπως είπε, «εγώ περίμενα η κυβέρνηση να κάνει μια διακοίνωση, αλλά τέλος πάντων έκανε μια δήλωση. Δεν θέλω να είμαι κακόπιστος επειδή είναι ένα θέμα που δεν θεωρώ ότι χωράει πατριωτικούς ανταγωνισμούς. Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός και πολύ νηφάλιος και εγώ και πιστεύω όλοι όσοι ασχοληθήκαμε και πιστέψαμε αυτή την υπόθεση. Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε με προσοχή τα γεγονότα και αναμένουμε».

Τόνισε δε πως «υπάρχει το αίτημα του κ. Τσίπρα με βάση το άρθρο 44 του κανονισμού, για τη σύγκληση ολομέλειας και τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής. Πιστεύω ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως ξεκίνησε, πρέπει να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο δια της κοινοβουλευτικής διπλωματίας. Διότι όταν προχωρήσει -και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί ο κ. Μεϊμαράκης δεν το προχωρεί το θέμα- είμαι βέβαιος ότι θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα συσκέψεων και επαφών, και θα ζητήσουμε να πάμε και να μιλήσουμε στο Γερμανικό και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πρέπει να μάθουν όλοι ότι εδώ υπάρχει μια καταφανέστατη αδικία. Νομίζω ότι εκείνο που πρέπει να γίνει τώρα είναι να δοθεί η δυνατότητα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και με συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων να ξεκινήσουμε μια μεγάλη προσπάθεια ενημερωτική απανταχού της γης».

«Θέλει προσοχή το ζήτημα. Αυτή η δήλωση του Σόιμπλε ήταν ένα μήνυμα περίεργο που αν το διαβάζω καλά, λέει ότι αν θέλετε κούρεμα μην ζητάτε αποζημιώσεις. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως όταν αποκτά δύναμη η Γερμανία έχει έναν παραλογισμό στη σκέψη της. ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα είναι λιγότερος από εκείνον που ήταν το 1914 και το 1940», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: