Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ: Πρέπει στη ΝΔ να λειτουργήσουν συλλογικά

Την ανάγκη να λειτουργήσουν όλοι στη Νέα Δημοκρατία συλλογικά για να μην «την βρουν» τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής, σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται για κρυφές συναντήσεις μεταξύ στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ώστε να κατέλθει κοινός υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.


Όπως είπε, «αυτοί που τις κάνουν ας πουν γι’ αυτό. Ποιος θα κάνει κάτι τέτοιο; Ρώτησαν τον Καλαντζή; Ας το πάρουν το μήνυμα. Δεν κατάλαβα, στην Καβάλα χωρίς τον Καλαντζή θα κουνηθούν; Συλλογικά αποφασίζεται εκεί που συμμετέχει και ο Καλαντζής και ο Παναγιωτόπουλος και ο Πασχαλίδης και ο Κλειτσιώτης και όσοι πρέπει να συμμετέχουν, οι πρώην δήμαρχοι, οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αυτοί θα αποφασίσουν αφού αφουγκραστούν τον κόσμο. Ποιος θα πάρει απόφαση; Τι είναι αυτά που λένε; Και για να κόβουμε τον βήχα σε κάποιους, αν δεν λειτουργούν έτσι πάλι τελευταίοι από πίσω θα μείνουν, και θα αποφασίσουν άλλοι αντί αυτών. Θα το πάρουν το μήνυμα αν δεν λειτουργήσουν συλλογικά. Αν δεν λειτουργήσουμε συλλογικά, αυτοί που πάνε με το μυαλό τους να κάνουν Μπαϊράμ, θα την βρουν όπως την βρίσκουν πάντα».

Σχολιάζοντας τη στάση κάποιων στελεχών του κόμματος απέναντι στην κριτική των ΜΜΕ, είπε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι πλουραλιστικό κόμμα, ελεύθερο και πάνω απ’ όλα δεχόμαστε την κριτική. Αν δεν δεχόμαστε την κριτική δεν δεχόμαστε το αυτονόητο. Η πολιτική είναι πολιτική. Είτε είσαι βουλευτής, είτε είσαι πρόεδρος ΝΟΔΕ, είτε είσαι στέλεχος κάνεις πολιτική. Και αφού κάνεις πολιτική δέχεσαι την κριτική, δίκαιη ή άδικη».

Σε άλλο σημείο παρατήρησε ακόμη πως «ο πιο πετυχημένος υπουργός της κυβέρνησης είναι ο Δένδιας, και να τα αφήσουν αυτά. Τέρμα τα αστεία. Αν είναι ο καθένας μάγκας και παλικάρι να βγάλει τη μάσκα και να πάει μπροστά. Αυτά τελειώσανε. Τελειώσανε οι κουκούλες. Το κράτος θα λειτουργήσει», ενώ γενικότερα για την πολιτική της κυβέρνησης είπε πως «ο Σαμαράς είπε ότι πια δεν πάμε χειρότερα. Αυτό δεν είπε; Είπε ο άνθρωπος ότι ξαφνικά θα τρώμε με χρυσά κουτάλια; Είπε ο Σαμαράς κάτι τέτοιο; Είπε ότι σιγά σιγά από σήμερα, μετά την ολοκλήρωση και αυτών των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, βήμα βήμα, κάτι θα γίνει. Ούτε καταστράφηκε η Ελλάδα, ούτε χρεοκόπησε η Ελλάδα, όπως κάποιοι έλεγαν και το είχαν σίγουρο. Οι καταθέσεις είναι ασφαλισμένες. Δεν είμαστε καθόλου κατεστραμμένοι. Σιγά σιγά διορθώνεται η κατάσταση. Κατεστραμμένοι στην συμπεριφορά ήμασταν. Σιγά σιγά κάτι γίνεται».

Τέλος σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για την τοποθέτηση του προεδρείου του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, είπε: «Τι τους πειράζει για τον κ. Ηλιάδη; Αν έχουν κάτι να το πουν για να φύγει. Αλλά αν δεν έχουν τι τους πειράζει που μπήκε ο κ. Ηλιάδης; Τι έχουν να πουν για τον κ. Ηλιάδη;».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: