Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Γ. ΓΕΡΟΜΑΡΚΟΣ: "Αισιοδοξία για την τουριστική περίοδο"

Συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος που προβλέπεται για την φετινή τουριστική περίοδο στην περιοχή, δηλώνει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος.


Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα στοιχεία υπήρχαν και πριν ένα μήνα περίπου. Όσο περνούν οι μέρες απλά επιβεβαιώνονται. Είχαμε στην αρχή ενδείξεις και τώρα θα μετατραπούν σε αποδείξεις. Πραγματικά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έχοντας αυτά τα στοιχεία στη διάθεσή του έδωσε μια νότα αισιοδοξίας. Η ίδια νότα αισιοδοξίας εισπράχθηκε από μας και από τους ανθρώπους της τουριστικής αγοράς κυρίως της Καβάλας και της Θάσου, αλλά και της περιφέρειας γενικότερα, γιατί μετά τις πρώτες εκθέσεις και δράσεις, οι συμφωνίες που κλείστηκαν και η κινητικότητα που υπήρξε ήταν πολύ καλύτερη από όλες τις προηγούμενες χρονιές βάση των δηλώσεων των ανθρώπων του τουριστικού προϊόντος».

«Εγώ θέλω να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς ναι μεν τα στοιχεία δείχνουν αυτά, στις εκθέσεις που συμμετείχε η Περιφέρεια αλλά και σε άλλες δράσεις είχαμε κάποιες ενδείξεις ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα φέτος σε σχέση με πέρυσι, αλλά ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και ας προχωρήσουμε», σημείωσε και ανέφερε πως «εμείς συνεχίζουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ήδη αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατεύθυνση ώστε να οργανωθεί μια αποστολή στην Αγ. Πετρούπολη και στη Μόσχα από όλη την Περιφέρεια, από τους ανθρώπους του τουρισμού, την εκκλησία, τους αυτοδιοικητικούς, τα επιμελητήρια. Και αυτό γιατί η Aegean ξεκινά πτήσεις από Αγ. Πετρούπολη και Μόσχα για Αλεξανδρούπολη, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε πως ένα μεγάλο ποσοστό, ίσως και το 50%, διαχέεται στη δική μας περιοχή, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για μας. Θα μπορέσουμε να κάνουμε επίσημες ανακοινώσεις τη Δευτέρα, όταν θα γίνει η νέα σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για το θέμα αυτό, μετά και από επικοινωνία που θα έχουμε με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της αεροπορικής εταιρίας».

Κλείνοντας παρατήρησε πως «τα στοιχεία που μου δίνουν οι άνθρωποι της αγοράς, κυρίως της Θάσου, μιλούν για διπλασιασμό των Ρώσων τουριστών στην περιοχή, και αυξήσεις όσον αφορά τον αριθμό, από Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία και φυσικά από την Τουρκία, που το βλέπουμε κυρίως στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα πως ο αριθμός διπλασιάζεται από Κωνσταντινούπολη κυρίως».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: