Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

A. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: "Η ευθύνη στον υπουργό και ο φάκελος στον εισαγγελέα" για την υπόθεση των διοδίων

«Θα μετακυλήσω την ευθύνη στον κ. υπουργό και θα στείλω τον φάκελο στον εισαγγελέα», σημείωσε για την υπόθεση των διοδίων στην Εγνατία ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος κατά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη, του δήλωσε ότι θα προσβάλει νομικά την απόφαση δημιουργίας σταθμών διοδίων.


Όπως είπε για τη συνάντηση, «είχε προσδιοριστεί το ραντεβού από τον κ. Πασχαλίδη και νομίζω ότι ηθικά έπρεπε να το βλέπαμε. Το θέμα είναι ότι δεν γνώριζε ποια διόδια, αν θα μπουν διόδια και ανακύκλωνε οτιδήποτε είναι έωλο. Τίποτα συγκεκριμένο. Μόνο για τη Μουσθένη εξέφρασε μια άποψη. Η αλήθεια είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ότι τα διόδια πλέον περιέρχονται μαζί με την Εγνατία στο ΤΑΙΠΕΔ για να γίνουν πιο ελκυστικά. Εγώ του διεμήνυσα ότι την απόφαση θα την προσβάλω όσον αφορά τη χωροταξία. Θα την προσβάλω νομικά, πέρα από την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Έχω μιλήσει με νομικούς. Θα αναθέσουμε σε νομικούς για να αναθέσουμε το θέμα. Σίγουρα πάντως θα προσβάλουμε την απόφαση. Το τραγικό είναι ότι ο ίδιος ο υπουργός δεν γνώριζε το θέμα. Όταν προσέρχεται ένας υφυπουργός για να συναντηθεί με την θεσμική κοινωνία μιας περιοχής, παρουσία βουλευτών και περιφερειάρχη, είναι δυνατόν να μην έχει προετοιμαστεί, να μην έχει κάνει την ανάλογη προπαρασκευή;».

Σχετικά με το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από όλες τις περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία, είπε πως «έχουμε ήδη μιλήσει. Εγώ επικοινώνησα με τους συναδέλφους μας της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, και αν θέλετε μπορούμε να το αναγάγουμε σε όλους τους περιφερειάρχες που διέρχεται η Εγνατία και θα το βάλουμε και στην ΕΝΠΕ για να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό που λέγαμε ότι θα πρέπει να κινητοποιηθούν και οι όμοροι περιφερειάρχες, γιατί δεν αφορά μόνο την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αφορά και τη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να γίνει κάτι πλήρως εναρμονισμένο. Το Σάββατο ή την Κυριακή θα γίνει μια συνάντηση όπου θα προσδιορίσουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τον κόσμο όλης της Περιφέρειας. Το θέμα της Μουσθένης είναι περιφερειακό πρόβλημα. Και η Εγνατία δεν μας ενημερώνει, και ο ίδιος ο υπουργός δεν μας ενημέρωσε».

Παρατήρησε μάλιστα πως ενημέρωσε το υπουργείο πως «θα ζητήσω 3 εκατομμύρια ευρώ για να αποκατασταθεί το παλιό εθνικό δίκτυο από Κομοτηνή, Ιασμο, Πόρτο Λάγος, όπου και η κατάστασή του εγκυμονεί κινδύνους, και τους γνωστοποίησα ότι θα αποστείλω ολόκληρο το φάκελο στον εισαγγελέα, γιατί αν προκύψει ένα ατύχημα αυτός που θα απολογηθεί στον εισαγγελέα θα είναι ο περιφερειάρχης γιατί έχει την ευθύνη της διαχείρισης, Η διαχείριση και του επαρχιακού δικτύου που χρησιμοποιούν τώρα οι νταλίκες, οι οποίες αποφεύγουν πλέον τα διόδια, ανήκει στην Περιφέρεια. Θα μετακυλήσω λοιπόν την ευθύνη στον κ. υπουργό και θα στείλω τον φάκελο στον εισαγγελέα».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: