Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Κάλεσμα για υποψήφιους συνέδρους απευθύνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Από σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου μέχρι και μεθαύριο τετάρτη 10 Απριλίου καλούνται όσα εγγεγραμμένα μέλη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα ως σύνεδροι για το Ιδρυτικό Συνέδριο του κινήματος, που θα διεξαχθεί στοΝέο Φάληρο Πειραιώς από 26 έως 28 Απριλίου 2013, να προσέλθουν στα γραφεία του κόμματος για να συμπληρώσουν τη δήλωση υποβολής υποψηφιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.


Αξίζει να σημειωθεί οτι με απόφαση του προέδρου του κινήματος Πάνου Καμμένου, της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και της Διοικούσας Επιτροπής και αφού επεξεργάστηκαν τις προτάσεις της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης του κινήματος ανακοινώθηκε η πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αρχικά συστάθηκε Κεντρική Προσυνεδριακή Οργανωτική Επιτροπή (ΚΠΟΕ), η οποία απαρτίζεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την Διοικούσα Επιτροπή, έναν εκπρόσωπο των συντονιστικών επιτροπών ανά εκλογική περιφέρεια, την εκπρόσωπο της νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου, την Γραμματεία Οργανωτικού, τους πρώην βουλευτές Σμολοκτό Νικόλαο, Γραμματικόπουλο Αθανάσιο, Παπαδόπουλο Ευγένιο, Κωνσταντόπουλο Ιωάννη, Αρβανίτη -Πρεβεζάνου Ευγενία και Χειμάρα Θεόδωρο και τους Λιάπη Ευάγγελο, Καμπιώτη Σπύρο, Τοσουνίδη Θεόδωρο, Γούλια Πέτρο, Γιάντση Άννα –Μαρία, Γεωργόπουλο Παναγιώτη, Τσαλίδη Φίλιππο, Τόμπρα Κυριάκο, Μαρκάτο Νικόλαο-Χρήστο, Μαζαράκη Έφη και Παπαλεξόπουλο Άγγελο. Πρόεδρος της ΚΠΟΕ ορίζεται ο πρόεδρος του Κινήματος.

Στη συνέχεια συστάθηκαν εκτελεστικές περιφερειακές προσυνεδριακές επιτροπές στις 13 Διοικητικές Περιφέρειες, οι οποίες απαρτίζονται από έναν εκπρόσωπο της συντονιστικής του κάθε Νομού που ανήκει στην περιφέρεια. Επικεφαλής τέθηκαν οι αντίστοιχοι υπεύθυνοι κοινοβουλευτικής ευθύνης βουλευτές ενώ συμμετέχει ο αντίστοιχος σύνδεσμος της γραμματείας οργανωτικού.

Το πλαίσιο συζήτησης κάθε προσυνεδρίου περιλαμβάνει: Α) Οργάνωση-Καταστατικές Αρχές, Β) Πολιτική φυσιογνωμία-Ιδεολογικό, Γ) Εθνική Πρόταση- Κυβερνητικό Πρόγραμμα και Δ) ειδική θεματολογία ανά προσυνέδριο. Ο προσυνεδριακός διάλογος ξεκίνησε από την Καβάλα, στις 2 Φεβρουαρίου, και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στις 13 Απριλίου.

Με την λήξη του προσυνεδριακού διαλόγου, συγκροτείται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) η οποία θα προκύψει από την εκλογή εκπροσώπου ανά περιφέρεια και την συμμετοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Διοικούσας Επιτροπής και μελών που θα οριστούν από την προσυνεδριακή διαδικασία, με απόφαση του προέδρου του κινήματος. Οι εκπρόσωποι της περιφέρειας εκλέγονται ένας ανά προσυνέδριο. Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) θα καθορίσει το πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου. Τέλος σημειώνεται πως με την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου ξεκινά παράλληλα αντίστοιχη διαδικτυακή διαδικασία σε ψηφιακή πλατφόρμα.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: