Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΧΡ. ΑΗΔΟΝΗΣ: Μέτωπο ενάντια στην ύφεση

«Λέμε εδώ και τώρα να ανοίξουμε το μέτωπο ενάντια στην ύφεση για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις. Γιατί σήμερα, το μεγάλο αίτημα του ελληνικού λαού είναι η πολυπόθητη ανάπτυξη», σχολίασε ο πρώην υπουργός Χρήστος Αηδόνης, για το νέο πολιτικό φορέα που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από τον Ανδρέα Λοβέρδο και στον οποίο και ο ίδιος συμμετέχει ενεργά.


Όπως είπε, «ο στόχος αυτού του κόμματος είναι, πραγματικά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, να μπορέσουμε να εκφράσουμε το νέο, το καινούργιο, αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία μέσα σε μια στιγμή τεράστιας κρίσης, γιατί είναι αλήθεια, ο ελληνικός λαός, μέσα στην απόγνωσή του, σήμερα πραγματικά, αναζητεί κάτι διαφορετικό, κάτι αξιόπιστο που θα απαντά στα προβλήματά του. Εμείς εκείνο το οποίο λέμε είναι πως εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρξει αποκατάσταση της οικονομίας γιατί αυτό είναι προϋπόθεση της ευημερίας και της αλληλεγγύης, να υπάρξει οπωσδήποτε αναδημιουργία του κράτους γιατί μέσα από εκεί θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πλεόνασμα οικονομικής ευημερίας και γιατί πιστεύουμε σε ένα κράτος δικαίου, γιατί αυτό είναι προϋπόθεση για να δομήσουμε ένα κράτος με δικαιοσύνη και δημοκρατία. Αυτό είναι το πλαίσιο. Λέμε εδώ και τώρα να ανοίξουμε το μέτωπο ενάντια στην ύφεση για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις. Γιατί σήμερα, το μεγάλο αίτημα του ελληνικού λαού είναι η πολυπόθητη ανάπτυξη».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «δεν μπορείτε να μας εντάξετε στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν η χώρα μας να φύγει από το ευρώ. Εμείς πιστεύουμε στην ενωμένη Ευρώπη και πιστεύουμε σε μια πολιτική ένωσή της και ομοσπονδοποίηση της η οποία θα μπορέσει μέσα από έναν κοινό προϋπολογισμό, να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υστέρησης που εκδηλώνονται. Όλη η Ευρώπη μια χώρα, κοινό νόμισμα παντού, και κοινές αποφάσεις, γιατί αλλιώς η Ευρώπη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της. αλλιώς είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσει την πορεία που ακολουθούν οι σημερινές ηγεσίες, οι οποίες αποδεικνύονται και ανήμπορες, δεν θα έχει τύχη, θα διαλυθεί. Δεν είναι δυνατόν σήμερα, με τις υφιστάμενες συνθήκες να μην μπορούν να αντιληφθούν το ποια είναι η νέα πραγματικότητα και πως θα την αντιμετωπίσουμε. Η Ελλάδα θα υπάρχει με την έννοια του κράτους, και εκείνο το οποίο θα υπάρχει, είναι εκείνο που είχε καταθέσει από το 1992 ο Ανδρέας Παπανδρέου που μίλησε για κοινό προϋπολογισμό, για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της δημοσιονομικής ένωσης. Το λέω για να μπορέσει να γίνει αντιληπτό ότι δεν θέλουμε να καταργήσουμε την χώρα μας. Εκείνο που θέλουμε είναι να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: