Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Επαφές στην Αθήνα για θέματα του Δήμου Παγγαίου

Σειρά επαφών είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ως μέλος της ομάδας τοπικών φορέων που μετέβη στην πρωτεύουσα για να έχει επαφές για διάφορα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.


Στην αμάδα αυτή εκτός από τον κ. Ξουλόγη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανδρέας Μπαλίκας και Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορφανού Κώστας Παπαμερής.

Αρχικά οι εκπρόσωποι της περιοχής είχαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αργύρη Μποτό. Στη συνάντηση αυτή που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, τέθηκε αρχικά το ζήτημα των αποζημιώσεων του Οργανισμού προς τους παραγωγούς σουλτανίνας, το μείζον θέμα των Τεναγών των Φιλίππων και κυρίως ο τρόπος χρηματοδότησης των αγροτών που έχουν πληγεί. Ο κ. Παπαμερής στο πλαίσιο της συνάντησης τοποθετήθηκε για το ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας των καλλιεργειών, με παράλληλη αναφορά στην κάλυψη των περιοχών, όπου δεν υπάρχουν τα λεγόμενα «κανονάκια». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με το υποκατάστημα Καβάλας, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα των επανεκτιμήσεων, ενώ στο ζήτημα της αντιχαλαζικής προστασίας, έκανε λόγο για εξεύρεση λύσης για την κάλυψη των δαπανών, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό.

Ακολούθησε συνάντηση των παραπάνω εκπροσώπων φορέων με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μόσχο Κορασίδη, στην οποία παραβρέθηκε και ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν κυρίως τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων καθώς και η έγκαιρη καταβολή ΦΠΑ στους αγρότες. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου διαβεβαίωσε ότι κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για άμεση καταβολή του ΦΠΑ στους αγρότες, πριν το Πάσχα και παράλληλα η έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων των Τεναγών των Φιλίππων.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: