Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τακτική "δούρειου ίππου" στην υπόθεση των διοδίων Μουσθένης

«Υπόθεση που έχει λήξει» χαρακτηρίζουν οι «πρωτεργάτες» του κινήματος εναντίον των διοδίων στη Μουσθένη Χρήστος Μποσμπότης και Ελευθερία Καραγιαννίδου, το θέμα της κατασκευής των διοδίων γιατί, όπως επισημαίνουν, «σε αυτόν τον αγώνα υπήρξαν δούρειοι ίπποι», και γιατί η δημοτική αρχή και οι άλλοι φορείς δεν κινητοποιήθηκαν έγκαιρα.


«Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε μια επιτροπή που θα «πολεμούσε» κατά των διοδίων αλλά αυτή η επιτροπή από τον Ιούλιο του 2012 έκανε κάθε άλλο παρά να πολεμήσει. Εμείς είχαμε ξεκινήσει σαν δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης την κινητοποίηση και το μάζεμα των υπογραφών και την κινητοποίηση του κόσμου σε περιόδους που 0ο δήμαρχος Παγγαίου έλεγε «εγώ είμαι υπέρ των διοδίων». Από εκεί και πέρα κύλησε πολύ νερό στον μύλο, δημιουργήθηκε αυτή η επιτροπή από τον Ιούλιο του 2012, οπότε και εμείς λογικά σκεπτόμενοι είπαμε ότι θα αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι, αλλά δεν μπήκε. Η επιτροπή δεν συνεδρίασε ποτέ με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Κατά τη γνώμη μου τώρα είναι πολύ αργά, δεν μπορεί να γίνει κάτι. Πριν ένα με δύο χρόνια έπρεπε να έχει γίνει. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Πιστεύω ότι έχει τελειώσει το θέμα», σχολίασε ο κ. Μποσμπότης.

Όπως είπε, «ο κόσμος δεν είναι στρατιωτάκια να πατήσεις ένα κουμπί για να μαζευτούν. Ο κόσμος θέλει τη ζύμωσή του, θέλει την ευαισθητοποίησή του. πράγματα που δεν έγιναν. Πλέον είναι πάρα πολύ αργά. Όλες οι κινήσεις έγιναν την ύστατη στιγμή. Η εκτίμησή μου είναι ότι τώρα πλέον δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Πριν δύο χρόνια και πριν ένα χρόνο μπορούσε να γίνει κάτι. Τώρα είναι αργά». Υπογράμμισε δε πως «σε αυτόν τον αγώνα υπήρξαν δούρειοι ίπποι. Και ενώ στην αρχαιότητα ο δούρειος ίππος ήταν για να γκρεμιστούν τα τείχη της Τροίας, εδώ οι δούρειοι ίπποι είναι για να κτιστούν τα τείχη των διοδίων. Λειτούργησαν άνθρωποι προβοκατόρικα επειδή ήθελαν τα διόδια και εκεί χάθηκε ο αγώνας».

Από την πλευρά της η κα Καραγιαννίδου σημείωσε πως «η υπόθεση αυτή έχει λήξει. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν κανονιές στον αέρα. Η απόφαση είναι ειλημμένη και τα διόδια γίνονται. Ο κόσμος δεν κινητοποιείται. Κουράστηκε από όλα όσα του έχουν συμβεί. Θα δείτε ότι και στον επόμενο γύρο θα μπουν και τα διόδια της Ασπροβάλτας. Ξέρετε από εδώ μέχρι την Αθήνα, γράφει στο δρόμο συνέχεια «όχι διόδια εδώ». Οι εδώ μιλάμε για κάτι το οποίο δεν έχει κανένα νόημα. Δεν έχει κανένα νόημα να μαζεύεσαι, να συγκεντρώνεσαι και να διαμαρτύρεσαι για πλάκα. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: