Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δράσεις πυροπροστασίας συζητά σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Η αποδοχή ποσού 57.200 ευρώ που αφορά κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας για το έτος 2013, αλλά και η πρόταση δράσεων σε αυτόν τον τομέα, με αυτό το ποσό, είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα.


Το Σώμα καλείται να συζητήσει και να αποφασίσει επί της πρότασης που καταθέτει η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου για τη διάθεση αυτού του ποσού, που είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι προτεινόμενες δράσεις πυροπροστασίας που καταθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου για το 2013, για την απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που όπως είπαμε είναι 57.200 ευρώ είναι συνολικά έξι.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τον «περιμετρικό καθαρισμό του χώρου του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη», έργο για το οποίο κατανέμεται ποσό 7.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκουπιδότοπος της Ελευθερούπολης πολλές φορές στο παρελθόν αποτέλεσε σημείο πυρκαγιάς, με σημαντικό κίνδυνο για την γύρω περιοχή.

Η δεύτερη πρόταση αφορά τον «καθαρισμό από ποώδη βλάστηση (αποψίλωση) περιοχών του Δήμου με υψηλή επικινδυνότητα για πρόκληση πυρκαγιάς όπως γειτνιάζοντες χώροι δασικών εκτάσεων, αλσυλλίων, παιδικών κατασκηνώσεων, ξενοδοχείων κλπ», έργο για το οποίο πρόκειται να διατεθεί ποσό 7.200 ευρώ.

Το τρίτο έργο – πρόταση που κατατίθεται στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι η «αποψίλωση της βλάστησης εκατέρωθεν του οδοστρώματος του επαρχιακού και δασικού οδικού δικτύου του Δήμου Παγγαίου με έμφαση στο δεύτερο», για το οποίο θα διατεθεί ποσό της τάξης των 8.000 ευρώ, από την παραπάνω χρηματοδότηση.

Η επόμενη πρόταση αφορά τη «συντήρηση και επιδιόρθωση όπου απαιτείται, του δασικού οδικού δικτύου του Δήμου», για το οποίο θα διατεθεί ποσό 20.000 ευρώ, μια και ο Δήμος εντός των ορίων του περιλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι του Παγγαίου αλλά και το Σύμβολο.

Για τον «έλεγχο υδροστομίων και πυροσβεστικών κρουνών του Δήμου», προτείνεται να διατεθεί το ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν ώστε εφόσον χρειαστεί να μην υπάρξει δυσκολία στη χρήση του δικτύου.

Τέλος, προτείνεται η «συντήρηση βυτιοφόρων και μηχανημάτων έργων που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών», από το Δήμο, όπου θα διατεθεί το ποσό των 10.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με την πρόταση της διοίκησης του Δήμου.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: