Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Κάλεσμα για την κατάργηση του χαρατσιού από το ΚΚΕ

Κάλεσμα για την κατάργηση του χαρατσιού και όλων των φόρων που πνίγουν τους πολίτες απευθύνει προς όλες τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες το ΚΚΕ, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σύσκεψης των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης.


Το ΚΚΕ καλεί «τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς - μεσαίους αγρότες σε συσπείρωση και δράση τώρα, για να καταργηθεί το χαράτσι και όλοι οι φόροι που τους πνίγουν, για να μην υποστούν καμία συνέπεια όσοι δε μπορούν να πληρώσουν φόρους, δάνεια και λογαριασμούς. Να διαμορφωθεί ασπίδα αλληλεγγύης για να εμποδιστούν οι κατασχέσεις, να μην τρομοκρατήσουν οι απειλές για τα χρέη. Όποιος δεν έχει να πληρώσει να νιώσει την έμπρακτη αλληλεγγύη των εργατικών σωματείων, οργανώσεων αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, της λαϊκής συμμαχίας. Για να ληφθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε απόγνωση».

Όπως αναφέρει, «αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στους εκβιασμούς και τον εμπαιγμό κυβέρνησης - τρόικας. Καμιά εμπιστοσύνη στα κόμματα που υπόσχονται φιλολαϊκή διαπραγμάτευση με τούτη ή την άλλη μορφή εντός της ΕΕ και με άθικτα τα μονοπώλια. Είναι επιτακτική ανάγκη τώρα ο λαός να εμπιστευθεί τη δύναμή του, να παλέψει για το δίκιο και τα δικαιώματά του».

Όσον αφορά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το ΚΚΕ επισημαίνει πως «τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν δεσμευτεί απέναντι στην ελληνική πλουτοκρατία και την τρόικα για την προώθηση των μέτρων που ισοπεδώνουν το λαό. Οι όποιες διαφοροποιήσεις τους αφορούν στον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν και στο να ρίξει ο ένας στον άλλον το πολιτικό κόστος. Η εργατική λαϊκή οικογένεια βουλιάζει στην απόγνωση, στην ανεργία και στην εξαθλίωση. Το πρόβλημα γι' αυτήν δεν είναι πώς θα πληρώνει το χαράτσι της ΔΕΗ, τους φόρους και τα χρέη αλλά να απαλλαγεί απ' αυτό τον βραχνά. Πολύ περισσότερο που η συγκυβέρνηση στέλνει τώρα στους μισθοσυντήρητους και αυτοαπασχολούμενους που χρωστούν έως 3.000 ευρώ, πάνω από 2,5 εκατομμύρια εκβιαστικές επιστολές. Το εργατικό λαϊκό κίνημα τώρα πρέπει να δυναμώσει τη δράση του για να αποκρουστούν οι εκβιασμοί κυβέρνησης - τραπεζών, για να μην υποστεί συνέπειες καμιά εργατική λαϊκή οικογένεια που δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, τους φόρους και τα χρέη στις τράπεζες, για να μη μείνει καμία εργατική λαϊκή οικογένεια απροστάτευτη και μόνη».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: