Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: "Δεν λέμε να σβηστούν τα χρέη"

«Δεν λέμε λοιπόν να σβηστούν τα χρέη. Θα ήταν άδικο προς όλους τους υπόλοιπους. Λέμε τα ονόματα να διαγραφούν από τον Τειρεσία», σχολίασε ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την πρόταση που κατατέθηκε για τον «Τειρεσία».


Όπως είπε, «δεν πρόκειται για κούρεμα. Πρόκειται για διαγραφή των ονομάτων των οφειλετών που βρίσκονται στον Τειρεσία. Δεν πρόκειται για κούρεμα του χρέους. Η ΝΔ δεν έχει κόκκινο πανί τους βουλευτές της που προτείνουν τέτοια μέτρα που θα ευνοήσουν τον κόσμο. Η ΝΔ προσπαθεί για το καλό της Ελλάδας. Και γι’ αυτό το λόγο έχει κάνει πίσω από τις αρχικές της θέσεις, και γι’ αυτό το λόγο έθεσε το συμφέρον της Ελλάδας πάνω από το κομματικό συμφέρον και γι’ αυτό το λόγο συνεργάζεται αυτή τη στιγμή και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΔΗΜΑΡ. Εμείς λέμε στην πρότασή μας ότι όσοι επιχειρηματίες μπήκαν στον Τειρεσία μπήκαν στον Τειρεσία την τελευταία τριετία, μπορεί πολλοί από αυτούς να πρόκειται για λαμόγια, μπορεί πολλοί από αυτούς να έχουν χρέη τρελά. Υπάρχει όμως μια τεράστια μερίδα επιχειρηματιών που αυτό το διάστημα μπήκαν στον Τειρεσία, είτε λόγω αδυναμίας συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, είτε γιατί σφραγίστηκε μια επιταγή γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είχαν ρευστό, και όλοι ξέρουμε ότι την συγκεκριμένη περίοδο η αγορά έχει στραγγίξει από ρευστό. Δεν λέμε λοιπόν να σβηστούν τα χρέη. Θα ήταν άδικο προς όλους τους υπόλοιπους. Λέμε τα ονόματα να διαγραφούν από τον Τειρεσία».

«Ξέρετε ότι σε αυτό το διάστημα, πάρα πολλοί επιχειρηματίες που μπήκαν στον Τειρεσία, έχουν μπει σε προγράμματα ΕΣΠΑ, έχουν μπει σε αναπτυξιακούς και δεν μπορούν να τους υλοποιήσουν ακριβώς για το λόγο ότι είναι στην Τειρεσία. Η τράπεζα παίρνει τον φάκελο και το προφίλ του επιχειρηματία. Μπορεί να κρίνει από τα στοιχεία ποιοι από αυτούς πραγματικά μπορούν να έχουν βιώσιμη την επιχείρησή τους. Δεν λέμε γι’ αυτούς που είναι κατεστραμμένοι», σημείωσε.

Όπως είπε, «αυτά που θέλει να φέρει το υπουργείο δεν τα έχω δει ακόμη. Είναι προθέσεις, είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες. Όταν θα κατατεθούν στη Βουλή, θα πάρουμε επισήμως θέση στην αρμόδια επιτροπή. Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι θετικό στην πρότασή μας, και μάλιστα λέει σε κάποιο σημείο ότι αυτή η τροπολογία, η ρύθμιση, μπορεί να φέρει και έσοδα. Οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών, είναι πιο ειδικοί και μπορούν επί της συγκεκριμένης προτάσεως να επιφέρουν τροποποιήσεις προς το συμφέρον των επιχειρηματιών και προς το συμφέρον της αγοράς. Δεν αποτελεί θέσφατο η πρόταση, επιδέχεται βελτιώσεις».

Σχετικά με την αποδοτικότητα της κυβέρνησης είπε πως «πάμε βήμα βήμα. Μην ξεχνάτε ότι 8 μήνες πριν, όλοι οι διάσημοι οικονομολόγοι στοιχημάτιζαν για τη δραχμή. Ήταν θέμα εβδομάδων έλεγαν. Και ο πρωθυπουργός κατάφερε όχι μόνο να μείνουμε οριστικά στο ευρώ, αλλά να αποτελεί και πρότυπο ηγέτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι μέσα σε 8 μήνες μπορεί μια κυβέρνηση να αποκαταστήσει εγκλήματα 30 ετών. Τώρα αρχίζουμε να παίρνουμε ανάσες, τώρα αρχίζουν να φαίνονται τα μέτρα».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: