Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: "Οι βουλευτές του κινήματος θα πρέπει να αποχωρήσουμε από τη Βουλή, διότι η Βουλή έχει απαξιωθεί"

Την πρότασή του ότι «κάποια στιγμή προς τις 31 Μαΐου, οι βουλευτές του κινήματος θα πρέπει να αποχωρήσουμε από τη Βουλή, διότι η Βουλή έχει απαξιωθεί», επανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς.


«Το συνέδριο πήγε πολύ καλά. Εγκρίθηκε το καταστατικό και βέβαια έγινε και η εκλογή του προέδρου. Νομίζω ότι έγινε ένας γόνιμος διάλογος σε πολλά ζητήματα. Σε επίπεδο υποψηφιοτήτων για τη θέση του προέδρου, δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα, και λογικό είναι, ο Πάνος Καμμένος είναι και ο ιδρυτής του κινήματος και ήταν και ο μοναδικός που προτάθηκε για πρόεδρος. Τώρα περιμένουμε και τα αποτελέσματα για το εθνικό συμβούλιο για να υπάρξει μετά η εκλογή του πολιτικού συμβουλίου», σημείωσε.

Όπως είπε, «οέραν των θέσεων που διαμορφώνονται, της στρατηγικής που έχει ένα κίνημα, πλέον εκλέγονται όργανα και σε τοπικό επίπεδο και σε κεντρικό, να υπάρχει καλύτερη διάρθρωση ώστε να υπάρχει πιο ισχυρή παρουσία στην περιφέρεια. Δεν είναι εύκολες οι μετακινήσεις διότι είναι έξοδα, είναι δύσκολα, και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχε πάρει το κίνημα κάποια χρηματοδότηση και έβαζαν όλοι από την τσέπη τους. Κάπου αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπάρχει και η δυνατότητα συνεχών μετακινήσεων. Τώρα υπάρχει μια καλύτερη οικονομική κατάσταση και πιστεύω ότι θα υπάρχει μια σοβαρότερη, με την έννοια της συνεχούς, παρουσία».

«Εγώ σαν Νότης Μαριάς, που είμαι μέλος των αντιμνημονιακών πολιτών, κατέθεσα μια πρόταση στο συνέδριο, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία γιατί ήταν προς ενημέρωση, ότι κάποια στιγμή προς τις 31 Μαΐου, οι βουλευτές του κινήματος θα πρέπει να αποχωρήσουμε από τη Βουλή, διότι η Βουλή έχει απαξιωθεί. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την πρότασή μου και είδατε τι έγινε. Ξανάφεραν με το κατεπείγον ένα σημαντικό νομοσχέδιο, το έφεραν σε ένα άρθρο, δηλαδή μέσα εκεί είχε διατάξεις για το ψωμί, για τους λογιστές, για τις δόσεις που έπρεπε κανείς να πληρώσει κλπ. Έστω ότι εμείς θα θέλαμε να ψηφίσουμε ένα από αυτά, δεν μπορούσαμε. Έτσι την απαξιώνεις τη Βουλή. Την ώρα που μιλούσε ο Πάνος Καμμένος 4-5 βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να κάνουν πλάκα, να γελάνε. Ήταν μια πλάκα στημένη από κάτω. Ο Πάνος Καμμένος και εμείς διαμαρτυρηθήκαμε, προσπάθησε ο προεδρεύων να τους βάλει σε τάξη, αυτοί συνεχίζανε και αποχώρησε από το βήμα ο Π. Καμμένος», σημείωσε.

Σημείωσε παράλληλα πως «αυτό που είδα είναι ότι στο τέλος, γιατί αυτά προφανώς τα παρακολουθούσε και ο πρωθυπουργός, όταν τελείωσε η ψηφοφορία, είχε φτιάξει ένα πηγαδάκι ο πρωθυπουργός και ήταν εκεί οι γνωστοί – άγνωστοι και έκαναν καλαμπούρι με τον πρωθυπουργό, δηλαδή προφανώς τους ενεθάρρυνε. Το να γίνονται αυτά μέσα στο Κοινοβούλιο είναι εξωφρενικά».

«Η πρόταση που έκανα, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το συνέδριο. Η αποχώρηση από την αίθουσα ήταν μια ανθρώπινη αντίδραση. Εγώ όμως πιστεύω ότι σιγά σιγά και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πειστούν ότι εκεί πέρα με την πλάκα, με τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, με τις τροπολογίες στο παρά πέντε, αργά ή γρήγορα θα έρθουν στις απόψεις τις δικές μου», κατέληξε.



(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: