Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γ. ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ: «Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα»

Με τη φράση «είναι αργά για δάκρυα Στέλλα» ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου Γιάννης Φιλόσογλου, θέλησε να σχολιάσει την χθεσινή κινητοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής των διοδίων Μουσθένης, κάνοντας λόγο παράλληλα για «θέατρο του παραλόγου».


Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι αργά για δάκρυα Στέλλα! Αυτή πρέπει να είναι η επικεφαλίδα όλων των σημερινών πεπραγμένων. Να τονίσω ότι τα σημερινά ήταν μια τραγωδία με πρωταγωνιστή τον δήμαρχο και συμπρωταγωνιστές τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης. Εγώ παραβρέθηκα εκεί για να δω μόνο με ποιόν τρόπο θα λειτουργήσει η διοίκηση γιατί όταν εμείς ως αντιπολίτευση παροτρύναμε τη διοίκηση να ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες πριν πολύ καιρό, δυστυχώς τα αποτελέσματα ήταν μηδενικά. Και αυτό το λέω γιατί όταν κάποτε έγινε συνάντηση στον κόμβο της Μουσθένης, παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, άλλων φορέων κλπ, συστάθηκε μια επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο δήμαρχος αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έκαναν τίποτα. Και αυτό το λέω διότι είναι πλέον γνωστό ότι ο δήμαρχος στην πρώτη τοποθέτησή του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν κάθετα αρνητικός στην μη κατασκευή διοδίων, δηλαδή ήταν θετικός στο να κατασκευαστούν τα διόδια. Σήμερα λοιπόν, στο παρά πέντε, έρχονται να παίξουν ένα θέατρο του παραλόγου μπροστά στα ΜΑΤ και μπροστά σε μια εισαγγελική παραγγελία. Αν ήθελαν πραγματικά κάτι να πετύχουν όταν χθες ενημερώθηκαν και από άλλους αλλά και από μένα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι θα παραταχθούν τα ΜΑΤ και θα υπάρχει εισαγγελική παραγγελία θα έπρεπε να δράσουν άμεσα και από χθες ακόμη να γίνουν κινητοποιήσεις ώστε και να δραστηριοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες και παράλληλα με τα μηχανήματα του Δήμου να σταματήσουμε κάθε εργασία που θα γίνει».

«Εγώ βέβαια είχα τη διαβεβαίωση χθες ότι ο δήμαρχος με παρέμβασή του μετά από παρέμβαση βουλευτή Καβάλας, θα κάνει επαφή με τον υφυπουργό τον κ. Καλογιάννη, αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα ώστε να πάρει μια παράταση τριών ημερών για να έχουμε τη δυνατότητα να δράσουμε και να ενεργήσουμε. Δεν επετεύχθη αυτό και αφού δεν επετεύχθη δεν κληθήκαμε άμεσα να πάρουμε μέτρα, παρά μόνο έγινε μια σύσκεψη του δημάρχου με κάποιους κολλητούς του δημοτικούς συμβούλους για το πώς θα δράσουν και από εκεί και πέρα σήμερα τα αποτελέσματα είναι αυτά. Κλείσαμε συμβολικά, λεει, το δρόμο για πέντε λεπτά με δύο απορριμματοφόρα. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει τι τους γίνεται. Τελείωσαν οι συμβολισμοί. Ότι συμβολικό έπρεπε να κάνουμε το κάναμε και τώρα έπρεπε να μπούμε στη δράση. Η δράση ήταν μια και μοναδική. Να σταματήσουν οι εργασίες πριν παρουσιαστούν τα ΜΑΤ, και όχι με την παρουσία των ΜΑΤ να κατεβούν δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης για να πάνε εκεί, να κάνουν πικ νικ, να κλείσουν πέντε λεπτά πάλι συμβολικά το δρόμο και να αποχωρήσουν. Εγώ τους καθιστώ υπεύθυνους για τη μη σοβαρή δραστηριοποίησή τους και βεβαίως καθιστώ υπεύθυνο και τον δήμαρχο ο οποίος ικανοποίησε τις αρχικές του σκέψεις για τη λειτουργία των διοδίων στη Μουσθένη. Αυτό εξάλλου είναι ηλίου φαεινότερον όταν αποψιλώνεται η πόλη από όλες τις υπηρεσίες και δεν υπάρχει ούτε μια αντίδραση παρά μόνο ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων των συγκεκριμένων υπουργείων η φορέων», ανέφερε ο κ. Φιλόσογλου.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: