Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση εθελοντών από τη βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Πρόσκληση εθελοντών για την καλοκαιρινή της καμπάνια απευθύνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, στο πλαίσιο της εκστρατείας ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, που πραγματοποιεί και φέτος.


Όπως αναφέρεται, και φέτος το καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θα πραγματοποιηθεί Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, με τίτλο «Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος». Η καλοκαιρινή εκστρατεία είναι μια πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Future Library και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βιβλιοθήκης, «από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου σκοπεύουμε να κάνουμε τη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης έναν πολύχρωμο χώρο δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το βιβλίο. Βόλτες μέσα στα βιβλία, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, οικολογικά εργαστήρια, εργαστήρια φωτο-κόμικ είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη βιβλιοθήκη με σκοπό να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Σ’ αυτή μας την προσπάθεια σας θέλουμε αρωγούς και πολύτιμους συνεργάτες. Ελάτε μαζί μας για να παίξουμε, να χρωματίσουμε το δικό μας κόσμο, να μοιραστούμε ιστορίες, ιδέες, το όραμά μας για καινοτομία και τη χαρά της ανακάλυψης! Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στη βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, ώστε να γίνει καταφύγιο δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχούν παιδικά γέλια. Περιμένουμε ενθουσιώδεις και δημιουργικούς εθελοντές να προσφέρουν την καλή τους διάθεση και τις δεξιότητές τους. Να γίνουν φίλοι μας και μέλη της παρέας μας».

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι «μόνο η θέληση για νέες εμπειρίες και η ανιδιοτελής προσφορά στα παιδιά και την κοινότητα. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι ανάλογα με τις ανάγκες». Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ την αίτηση εθελοντισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη Βιβλιοθήκη.

Η βιβλιοθήκη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης ιδρύθηκε το 1967 και στεγάστηκε σε κτίριο που προήλθε από δωρεά του ευεργέτη της πόλης Φρίξου Παπαχρηστίδη. Στόχος της είναι η προώθηση του ενδιαφέροντος και της αγάπης για το βιβλίο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η προσφορά της στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες ενός αναγνωστικού κοινού που σήμερα αριθμεί πάνω από 4.000 μέλη.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει 120.000 τόμους βιβλίων, κάθε θεματικής κατηγορίας που παρακολουθούν την τρέχουσα εκδοτική κυκλοφορία, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τη χρήση και προβολή του πλούσιου οπτικοακουστικού της υλικού (βιντεοκασέτες, CD-ROM, CD, DVD), καθώς και τμήμα περιοδικών με 75 επιλεγμένους τίτλους ποικίλης ύλης στη διάθεση του κοινού. Ιδιαίτερα αξιόλογο και ενημερωμένο είναι το παιδικό και νηπιακό τμήμα της βιβλιοθήκης, το οποίο διαθέτει ειδικό αναγνωστήριο για τους μικρούς της φίλους, καθώς και χώρο προβολής εκπαιδευτικών βίντεο.

Οι τρεις κινητές μονάδες της βιβλιοθήκης με την αναβαθμισμένη τεχνολογική και οργανωτική τους υποδομή για την παροχή γνώσης και πληροφόρησης σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση απλώνουν τη δράση τους στα 345 δανειστικά κέντρα που λειτουργούν σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Πρόσφατα, έχει οργανωθεί Πρότυπο Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης, το οποίο διαθέτει 8 θέσεις σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές με δωρεάν χρήση και επικεντρώνεται στην εξασφάλιση πρόσβασης του κοινού σε ηλεκτρονικό κέντρο ενημέρωσης για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με στόχο την εξοικείωση και ένταξη στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: