Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ν. ΔΑΓΛΑΡΤΖΗΣ: "Το παιχνίδι ήταν στημένο για να φαγωθούν τα χρήματα των Ρώσων"

«Εγώ πιστεύω ότι το παιχνίδι ήταν στημένο, και ήταν στημένο για να φαγωθούν τα χρήματα των Ρώσων», σχολίασε για την υπόθεση της Κύπρου ο Νίκος Δαγλαρτζής, συντονιστής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, λέγοντας παράλληλα πως «πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο, γιατί ο σκοπός τους είναι να φτάσουμε 200 ευρώ μισθό και ίσως παρακάτω, και να φτάσουμε στο σημείο να ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας».


Όπως είπε ο κ. Δαγλαρτζής, «είναι πάρα πολύ μακριά το να γίνουν εκλογές. Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός μας. Τρικομματική κυβέρνηση έχουμε κουκιά έχουν και όταν φτάνουμε στο δια ταύτα όλοι υπογράφουν», ενώ δήλωσε επηρεασμένος αρνητικά από το «να έρχεται ο πατριώτης σας και υφυπουργός Εργασίας και έχουμε τις ομάδες καταστολής να τον φυλάνε. Αυτό είναι κατάντια. Δεν είναι δημοκρατία αυτό. Δεν κάνουν δηλώσεις οι υπουργοί γιατί; Να βγουν να πουν στον κόσμο ότι έρχονται και άλλα μέτρα και σας καταστρέφουμε κι άλλο; Αυτό πρέπει να βγουν να πουν. Πρώτη φορά ήμουν στην επαρχία για να δω κατάθεση στεφάνων. Πρώτον, στο στεφάνι δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο με αποτέλεσμα ο ένας να ρίχνει τα σφάλματα στον άλλον, η διοίκηση του Δήμου στην Περιφέρεια και ο ένας στον άλλο».

Όσον αφορά στις επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν υπάρχουν τριγμοί. «Εμείς προσπαθήσαμε με αυτή την ιστορία να διωχθεί ο κ. Στουρνάρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για τους δικούς του λόγους δεν το δέχθηκε. Δεν βλέπω καμία συμφωνία εγώ. Η συμφωνία έπρεπε να ήταν μαζί με την υπόθεση του Στουρνάρα. Δεν έγινε. Ο πρόεδρος καλά έκανε, έθεσε μια ατζέντα θεμάτων, που από αυτή την ατζέντα θεμάτων ο κ. Τσίπρας δέχθηκε ένα κομμάτι. Καλώς έγινε η συμφωνία από τον πρόεδρο, αλλά εμείς θέλαμε ένα κομμάτι παραπάνω, τον κ. Στουρνάρα», ανέφερε.

Για την υπόθεση της Κύπρου είπε πως «εγώ πιστεύω ότι το παιχνίδι ήταν στημένο, και ήταν στημένο για να φαγωθούν τα χρήματα των Ρώσων. Δεν νομίζω ότι θα φτάσει στην Ελλάδα».

«Αν γίνουμε κυβέρνηση εμείς θα φύγουμε από το μνημόνιο. Ο κ. Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές με άλλα πράγματα που έλεγε και άλλα κάνει. Εμείς θα μείνουμε στην ευρωζώνη και στο ευρώ και θα ζητήσουμε να δούμε σε ποιόν χρωστάμε. Το έχουμε ξαναπεί. Γιατί δεν χρωστάμε. Πιστεύουμε ότι εμείς δεν χρωστάμε. Ξέρετε καλύτερα από μένα ότι το εξωτερικό χρέος της Γερμανίας είναι πολύ μεγαλύτερο από των άλλων κρατών. Η Ελλάδα τους έφταιξε; Η Ελλάδα χρωστά τα λιγότερα χρήματα στην Ευρωζώνη. Σε μας εφαρμόζονται τα μνημόνια γιατί δεν έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, να πάει να διαπραγματευτεί, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Εμείς έχουμε πει ότι δεν δεχόμαστε το απεχθές χρέος. Θα καθίσουμε να βγούμε από το μνημόνιο. Θα καλέσουμε τους ανθρώπους από αυτούς που πήραν τα χρήματα, που μας οδήγησαν», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να φύγουμε από το μνημόνιο, γιατί ο σκοπός τους είναι να φτάσουμε 200 ευρώ μισθό και ίσως παρακάτω, και να φτάσουμε στο σημείο να ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην το πετύχουν. Θέλουν ανατροπές τα πράγματα. Ο κ. Σαμαράς σε όλα λέει ναι».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: