Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ομόφωνο όχι στην κατασκευή διοδίων στη Μουσθένη

Την ομοφωνία που υπάρχει για το θέμα της κατασκευής των διοδίων και την αλλαγή της χωροθέτησης τους, τόνισαν σε δηλώσεις τους ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου Γιάννης Φιλόσογλου.



Όπως είπε ο κ. Ξουλόγης, «ο Δήμος Παγγαίου καθώς και ο Δήμος Καβάλας όταν επισκεφθήκαμε εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της ‘’Εγνατία Οδός’’ Α.Ε. που κατασκευάζει τα διόδια, το προηγούμενο διάστημα, κάναμε από κοινού λόγο για την λανθασμένη χωροθέτηση των διοδίων της Μουσθένης. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην κατασκευή τους για το θέμα της χωροθέτησης. Δεν λέμε όχι στα διόδια ως Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό που τονίζουμε είναι η αναγκαία συνάντηση των φορέων της Καβάλας για να υποδείξουμε ένα χώρο που πραγματικά θα συμφέρει και την εταιρία αλλά και τον νομό Καβάλας συνολικά, για την χωροθέτηση διοδίων. Σήμερα κλείνουμε συμβολικά την Εγνατία Οδό για πολύ λίγο, διότι δε θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στους πολίτες. Ζητάμε να σταματήσει προσωρινά η διαδικασία εργασιών, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα ψήφισμα το οποίο θα υποδεικνύει τη σωστή χωροθέτηση».

Από την πλευρά του ο κ. Γερομάρκος παρατήρησε πως «και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση που αφορά την τοποθέτηση των διοδίων στην Περιφέρειά μας. Έχουμε συζητήσει με τον Δήμο Παγγαίου, έχουμε συνεργαστεί. Ασπαζόμαστε την θέση και την άποψη που εκφράζει, πιστεύουμε και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και είμαστε εδώ συμβολικά, για να δείξουμε όλοι μαζί, ότι αυτό που πάει να γίνει δεν είναι το σωστό, δεν εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας και πιστεύουμε ότι κλείνοντας συμβολικά τον δρόμο στέλνουμε ένα μήνυμα στους υπεύθυνους και στους αρμόδιους ότι πρέπει να σεβαστούν τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας. Το έργο πρέπει να σταματήσει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Η γνώμη της τοπικής κοινωνίας νομίζω ότι πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστή».

Ο κ. Φιλόσογλου υπογράμμισε πως «θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι ενέργειες. Αυτή ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σταματήσει κάθε εργασία, και αφού σταματήσουν οι εργασίες μετά θα αποφασίσουν οι διοικήσεις των Δήμων, η Περιφέρεια κλπ, να βρεθεί ένας άλλος χώρος όπου θα μπορούσαν να γίνουν τα διόδια. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνουν σε αυτό το σημείο. Είναι λάθος χωροθέτηση, γι’ αυτό αντιδρούμε και θα παραμείνουμε εδώ, μέχρι να μας εξασφαλίσουν ότι θα σταματήσουν παντελώς οι εργασίες σε αυτή την περιοχή».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: