Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ν. ΔΑΓΛΑΡΤΖΗΣ: «Ζούμε σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Έχουν φοβίσει τον κόσμο»

«Εμείς δεν είμαστε ινστρούκτορες για να καθοδηγούμε τον κόσμο. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, βγαίνουμε στην κοινωνία, κοιτάμε τους παράγοντες, κοιτάμε τα προβλήματα, τα οποία και θα μεταφέρουμε στην Αθήνα για τα περαιτέρω. Κάνουμε αυτό που πρέπει. Το αυτονόητο», σχολίασε ο Νίκος Δαγλαρτζής, συντονιστής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που βρέθηκε χθες μπροστά στο μικρόφωνο του Studio 7.


Όπως είπε, «εμείς όσον αφορά τα κοιτάσματα και την Καβάλα Oil ασχολούμαστε εδώ και ένα χρόνο και βγήκε ο κ. Πασχαλίδης σε τελευταία ανακοίνωσή του να σας πει ότι ας είναι καλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης που ασχολήθηκαν με το θέμα. Αυτά είναι γελοιότητες. Έχουμε κάνει μια εθνική αντιπρόταση, έχει κατατεθεί στη Βουλή, ξέρετε ότι είμαστε το μοναδικό κόμμα – κίνημα που καταθέσαμε εθνική αντιπρόταση για τα μνημόνια. Εμείς δεν είμαστε ινστρούκτορες για να καθοδηγούμε τον κόσμο. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, βγαίνουμε στην κοινωνία, κοιτάμε τους παράγοντες, κοιτάμε τα προβλήματα, τα οποία και θα μεταφέρουμε στην Αθήνα για τα περαιτέρω. Κάνουμε αυτό που πρέπει. Το αυτονόητο».

«Οι δεύτερες εκλογές έγιναν για να πάρει ο κ. Σαμαράς αυτοδυναμία, να πάρουν μεγάλα ποσοστά. Ήταν στημένο το παιχνίδι και αυτά πληρώνει ο ελληνικός λαός. Γιατί δεν κάνει ο κ. Σαμαράς εκλογές αύριο για να δούμε τι ποσοστά θα πάρει η συγκυβέρνηση;», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως «Δεν μπορούμε να φύγουμε από το ευρώ. Αν θελήσουμε εμείς μόνο μπορούμε να φύγουμε. Εμείς δεν δεχόμαστε τα τρία μνημόνια. Δεν δεχόμαστε το χρέος, γιατί θεωρούμε ότι δεν το χρωστά ο ελληνικός λαός. Θεωρούμε ότι το χρέος είναι καθαρά θέμα τραπεζών. Άρα όπως έχουν κουρευτεί όλα τα άλλα πρέπει να κουρευτούν και τα δάνεια των Ελλήνων. Θα το κάνουμε με νόμο. Μιλάμε για τα αυτονόητα».

Τόνισε πως «ο Πάνος Καμμένος θέλει να κάνει ένα πατριωτικό τόξο για να φύγει το μνημόνιο. Εμείς θα είμαστε ο πυλώνας και όποιος θέλει μπορεί να ακολουθήσει εμάς», ενώ είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταβληθεί σε ένα κακό ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι που μέχρι προχθές ήταν υπέρ των μνημονίων, που έχουν καταστρέψει το συνδικαλιστικό κίνημα έχουν προσχωρήσει στο ΣΥΡΙΖΑ».

«Εμείς έχουμε κατέβει στο λαό. Μιλάμε με το λαό. Δεν θέλουμε ούτε κανάλια στην Αθήνα. Μας έχουν κόψει, οπότε κατεβαίνουμε στο λαό. Αν ο οποιοσδήποτε βουλευτής ή «στέλεχος» από άλλο κόμμα ή κίνημα είναι πάνω σε αυτό που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη, δεν μας προβληματίζει να συνεργαστούμε μαζί του», σχολίασε.

«Ζούμε σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Έχουν φοβίσει τον κόσμο»

Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Τζιδημόπουλος, γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Καβάλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχολίασε πως «ο ιταλικός λαός απέδειξε ότι δεν ανέχεται το ψέμα, ότι δεν θέλει το βόλεμα, γι’ αυτό και προχώρησε στην ανατροπή του κ. Μόντι, του πρωθυπουργού της τρόικας και της κας Μέρκελ. Είναι καιρός να το καταλάβουμε και εμείς ότι θα πρέπει να έχουμε ανάλογη συμπεριφορά. Ο κόσμος κουράστηκε από το ψέμα, από το «λεφτά υπάρχουν», από το Ζάππειο Ι, το Ζάππειο ΙΙ και το Ζάππειο ΙΙΙ».

Όπως είπε, «ζούμε σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας. Έχουν φοβίσει τον κόσμο. Καθημερινά τρομάζουν τα σπίτια όλων των Ελλήνων λέγοντας πως θα χρεοκοπήσουμε και θα φύγουμε από το ευρώ, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί αν εμείς οι ίδιοι δεν το θέλουμε, και εμείς ως ΑΝΕΛ δεν το θέλουμε. Απειλούν τον κόσμο καθημερινά με μειώσεις μισθών και με απολύσεις. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι εκεί που φτάσαμε σήμερα, φτάσαμε με τα ίδια κόμματα των τελευταίων ετών. Είναι η ίδια συνταγή».

«Τα μνημόνια δεν είναι δανειακή σύμβαση, δεν είναι πιστωτικό γεγονός. Πάνω σε αυτό υπάρχει η εθνική αντιπρόταση που προτείναμε εμείς, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό σε βάθος έξι μηνών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει την ανάλογη προβολή», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «να ασχοληθούμε επιτέλους με την καθημερινότητα των πολιτών. Να μιλήσουμε για τις 3.500 αυτοκτονίες Ελλήνων. Για τα δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, βεβαίως και πρέπει να γίνει κούρεμα. Όπως έκαναν με το PSI του κ. Βενιζέλου και πανηγύριζαν και κουρέψανε μέσα σε μια νύχτα με παρέμβαση του Προβόπουλου το 50% όλων των ομολογιούχων και έχασαν τα λεφτά τους από αποταμίευση, των παιδιών τους, κλπ. Θα έπρεπε ήδη οι τράπεζες να είχαν προχωρήσει σε μια ρύθμιση».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: