Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο Δ. Καζάκης έρχεται σε Καβάλα και Ελευθερούπολη

Στην Καβάλα θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαρτίου, ο γενικός γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) Δημήτρης Kαζάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο ανοιχτές συζητήσεις – ομιλίες με θέμα «Η κρίση και η Λύση».


Οι δύο ομιλίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου στην Καβάλα, και την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Δημοκρατίας στην Ελευθερούπολη. Παράλληλα το πρωί της Κυριακής, ο κ. Καζάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τυπου σε αίθουσα στη Νέα Ηρακλείτσα.

Όσον αφορά το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, «απηχεί την προσπάθεια να συγκροτηθεί η ευρύτερη δυνατή κοινωνικοπολιτική συμμαχία του ίδιου του λαού, η οποία να υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και κομματικής ταυτότητας στις γραμμές του στη βάση ορισμένων άμεσων στόχων ανατροπής της σημερινής κατάστασης και ανοίγματος του δρόμου για μια ριζικάδιαφορετική πορεία του τόπου. Το ΕΠΑΜ έχει σαν σκοπό να πάρει πίσω ότι έχει στερήσει από τον εργαζόμενο λαό και τη χώρα το καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που έχει επιβάλει η τρόικα και η ντόπια οικονομική και πολιτική ολιγαρχία. Να καθίσει στο σκαμνί τους δήμιους του ελληνικού λαού, τους υπεύθυνους της σημερινής χρεοκοπίας και τους σύγχρονους δωσίλογους. Να επιβάλει τη μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και το σταμάτημα της πληρωμής του εδώ και τώρα. Να απαλλάξει τη χώρα από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα να αποκτήσει ο λαός τον έλεγχο της οικονομίας του. Να εθνικοποιήσει τις κορυφές του πιστωτικού συστήματος, τις υποδομές και τους βασικούς οικονομικούς μοχλούς της χώρας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Τέλος να επιβάλει την δημοκρατία με κατοχύρωση της αυθεντικής λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Με αυτή την έννοια το ΕΠΑΜ όχι μόνο δεν είναι κόμμα, με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά στην πράξη είναι μια προσωρινή, ιστορικά μεταβατική σύμπραξη κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό του λαού πάνω σε πολύ συγκεκριμένους και πολύ άμεσους στόχους. Όταν και όποτε οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν, το ΕΠΑΜ θα έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο και δεν θα έχει πια λόγο ύπαρξης».


(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")Δεν υπάρχουν σχόλια: