Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Αν ο Σαμαράς θέλει να κάνει τον κομματάρχη της κας Μέρκελ ας τον κάνει"

«Αν η Ευρώπη είναι η Μέρκελ τότε εγώ δεν είμαι με την Ευρώπη. Αν η Μέρκελ πιστεύει στην Ευρώπη των λαών και των κρατών Εθνών τότε δεν θα έκανε αυτά. Η Μέρκελ και η Γερμανία πιστεύουν στη μεγάλη Γερμανία. Κι αν ο Σαμαράς θέλει να κάνει τον κομματάρχη της κας Μέρκελ ας τον κάνει», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το εκλογικό αποτέλεσμα στην γειτονική Ιταλία.


Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορώ να βλέπω την εικόνα συναδέλφων μου καλών και αγαπητών μου φίλων όρθιοι να χειροκροτούν τον κ. Σαμαρά, όταν με καμάρι από το βήμα της Βουλής, λέει ότι για το καλό μας δεν τήρησε τις υποσχέσεις του και για το καλό μας, μας κάνει τόσο μεγάλο κακό σε μας και στην πατρίδα. Σήμερα ένας διευθυντής εφορίας των δυτικών προαστίων, είπε ότι έχει 60.000 που έχουν πάνω από 5.000 οφειλές και δεν πλήρωσαν και ρωτούσε σε ένα κανάλι, να στείλω σε τόσες χιλιάδες εξώδικα και να τους στείλω στα δικαστήρια; Είναι 60.000 συμπολίτες μόνο σε μια από τις πολλές ΔΟΥ της Αθήνας. Βλέπουμε πολιτικούς που στηρίζουν την κυβερνητική κοινοπραξία να βγαίνουν με θράσος, με θάρρος με περηφάνια και να καμαρώνουν ότι μας έσωσαν σημαίνει ότι εμείς η κοινωνία δεν έχουμε δείξει την περιφρόνησή μας τουλάχιστον σε όλους αυτούς και δεν τους έχουμε πει τη τελευταία πρώτη είτε για λόγους καθωσπρεπισμού, είτε λόγω φόβου, γιατί πάνω στο φόβο έχουν επενδύσει, ότι κάτσε μην χάσουμε και αυτά. Με την κουβέντα «μην χάσουμε και αυτά» θα τα χάσουμε όλα αν μείνουμε έτσι».

«Εμείς πρέπει να γελάμε»

«Όταν ο Μπερλουσκόνι έλεγε ότι αν το ευρώ μας οδηγήσει στο θάνατο εγώ θα πάω στη λιρέτα. Γιατί από τα καφενεία της Ιταλίας δεν έβαλαν τα κλάματα αλλά του έδωσαν 30%, σε μια πολιτική φυσιογνωμία με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του, κι όμως πήρε 30%», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος για τις εκλογές της Ιταλίας.

Όπως είπε, «σήμερα βλέπουμε να κλαίνε η Μέρκελ, οι Μερκελιστές και το Mega. Ε λοιπόν αφού βλέπουμε να κλαίνε αυτοί γιατί στην Ιταλία ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα, εμείς πρέπει να γελάμε, να χαιρόμαστε και να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και εμείς. Με τον Γκρίλο, με το γρύλο για να τους πούμε άι σιχτίρ κι εσύ και ο γρύλος σου. Αν δεν το πούμε λοιπόν αυτό γρήγορα και δήθεν λέμε ότι δεν γίνεται, μου μυρίζει, μου βρωμάει και δεν γίνεται έτσι, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Τι θα κάνουν δηλαδή με την Ιταλία; Θα τους δείρουν γιατί ψήφισαν έτσι; Γιατί ο κ. Μόντι πήρε 10%, ο κ. Παπαδήμος, ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Βενιζέλος; Γιατί τόσο θα πάρουν στις επόμενες εκλογές. Τι θα του κάνουν του λαού; Θα υποχρεωθούν οι αγορές γιατί αυτό θα γίνει μόδα, προχθές έγινε στη Βουλγαρία, αύριο θα γίνει στην Ελλάδα, και θα ρίξουν νερό στο κρασί τους και θα μας αφήσουν να ζήσουμε και εμείς ή αλλιώς θα τους πάρει αυτούς ο διάολος. Γι’ αυτό όταν ο λαός αποφασίζει δεν μπορεί κανένας να κάνει τίποτα».

Το φυσικό αέριο στο ΤΑΙΠΕΔ

Όπως παρατήρησε ο κ. Νικολόπουλος «οι Ιταλοί λένε με τον Γκρίλο, με τον Μπερλουσκόνι ρε, γιατί θέλουμε να διώξουμε εσάς τους προδότες. Εσάς τους απατεώνες. Εσάς που μας φάγατε την ψυχή και τη ζωή. Εσάς που εμπορευτήκατε τα όνειρά μας. Εσάς που σήμερα λέει ότι η εν λόγω αποθήκη φυσικού αερίου, η δικιά σας, η δικιά μας της νότιας Καβάλας, έχει υπαχθεί το κοίτασμα φυσικού αερίου στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Σαμαράς πάει στην Τουρκία για να υπογράψει τι σχετικά με το φυσικό αέριο και τα πετρέλαια; Τι πάει να κάνει; Όσα είπε στο Κατάρ που βρέθηκε με τον κ. Ερντογάν; Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό και του λέω τι πάει να πει πας να κάνεις μια φιλική διευθέτηση με την Τουρκία για τα χωρικά μας ύδατα; Τι θα πει η Τουρκία έχει πουλήσει ήδη δικά μας οικόπεδα υδρογονανθράκων και εσύ δεν μιλάς μαζί με τον άλλο τον γαμπρό τον Αβραμόπουλο; Ποιος σου έδωσε αυτό το δικαίωμα; Το έχεις πει στους Έλληνες; Τους είπαν λέει οι Αμερικάνοι μην προχωρήσετε μόνοι σας, θα πάτε τώρα μαζί με τους Τούρκους στα δικά μας χωρικά ύδατα, θα κάνετε συνεκμετάλλευση, θα πάρετε 20% - 20% ή άντε 30% - 30% και το άλλο θα το πάρει η δική μου αμερικάνικη εταιρία. Τι λέτε ρε παιδιά; Και μου λέτε μετά ότι δεν γίναμε αποικία; Και γινόμαστε αποικία με τη δική μου ψήφο; Ε όχι με τη δική μου δεν θα γίνουμε. Ας μείνω τελευταίος. Ας με πουν γραφικό. Με τη δική μου ψήφο δεν θα γίνει. Γιατί ξέρω ότι σε λίγο θα κρύβονται όπως κρύβονταν όσοι είχαν πάει με τους Γερμανούς. Όσοι είχαν πάει με τους Γερμανούς κουκουλοφόροι, όσοι έδειχναν με το δάχτυλο τους πατριώτες Έλληνες, για τα επόμενα 50 χρόνια κρύβονταν και τα εγγόνια τους. Ε, λοιπόν όσοι θέλουν σήμερα να πάρουν αυτή τη στάμπα, να την πάρουν και ας πηγαίνουν καμαρωτά».

«Μέρκελ και Ευρώπη δεν πάνε μαζί. Αν η Ευρώπη είναι η Μέρκελ τότε εγώ δεν είμαι με την Ευρώπη. Αν η Μέρκελ πιστεύει στην Ευρώπη των λαών και των κρατών Εθνών τότε δεν θα έκανε αυτά. Η Μέρκελ και η Γερμανία πιστεύουν στη μεγάλη Γερμανία. Κι αν ο Σαμαράς θέλει να κάνει τον κομματάρχη της κας Μέρκελ ας τον κάνει», παρατήρησε.

Η αλληλεγγύη του Ολάντ

Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως «ο Ολάντ ήρθε και μίλησε για αλληλεγγύη. Δεν ήταν αλήθεια αυτό. Ξέρετε βγήκε ο Σίμος Κεδίκογλου, την άλλη μέρα από την επίσκεψη Ολαντ και είπε ότι εμείς λέει παρακαλέσαμε τον Ολάντ να πάμε να νοικιάσουμε διάφορα πολεμικά οχήματα από τη γαλλική εταιρία. Δείτε τι αλληλεγγύη μας έφερε ο άλλος, ο Ολαν-δρέου, που τον είπε ο Τσίπρας. Την ημέρα που ήρθε εδώ μια γαλλική εταιρία αμυντικών συστημάτων θα τη σώσουμε εμείς, οι φτωχοί οι Έλληνες, οι φουκαράδες. Εμείς θα σώσουμε συγκεκριμένο εργοστάσιο. Και εμείς τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά τα κλείνουμε. Για τη δική μας παραγωγή δεν έχουμε. Έχουμε για εκείνους».

«Τώρα με την ενέργεια, ήδη μια γαλλική εταιρία δεν καπάρωσε μόνο τη ΔΕΗ, όχι μόνο το νερό, και θα πούμε το νερό νεράκι, και όσοι από τους φίλους μου τους νεοδημοκράτες νομίζουν ότι ακούν καμία φωνή από την Αριστερά λέω ότι δεν ακούνε καμία φωνή από την Αριστερά, αλλά στο Παρίσι του κυρίου Ολάντ, βγήκαν οι κάρτες χρονοχρέωσης για το νερό. Θα προαγοράζεις το νερό. Βάζεις την καρτούλα, ανοίγει η κάνουλα. Τελείωσαν οι μονάδες της καρτούλας, δεν έχεις να πλύνεις ούτε να πιείς νερό. Το ακούτε; Και τι έγινε; Η δεξιά κυβέρνηση του Παρισιού έκανε εκεί δημοψήφισμα και το 95% είπαν να επανακρατικοποιηθεί, και εκεί λοιπόν επανακρατικοποιήθηκε, και ο φίλος μου ο Σαμαράς ήρθε να πουλήσει τη Δημοτική Επιχείρηση της Θεσσαλονίκης και μετά της Αθήνας και όλων των Δήμων. Για να πούμε το νερό νεράκι. Και με τη ΔΕΗ το είδατε δίπλα στη Βουλγαρία. Όταν την πήρε τη ΔΕΗ ο ιδιώτης, της άλλαξε τα φώτα και ήρθε ο κόσμος στο αμήν, δέκα χρόνια υπέμενε με 200 ευρώ το μήνα, αλλά όταν ήρθε και του έκοψε το ρεύμα βγήκε έξω και έχυσες το αίμα του. δεν τα βλέπουμε εμείς; Αυτό ήρθε να κάνει ο Ολάντ. Το έγραψαν οι εφημερίδες. Οι δεξιές εφημερίδες τα έγραψαν. Γιατί δεν τα βλέπουμε, γιατί δεν διαβάζουμε; Γιατί δεν τους διώχνουμε σήμερα; Πρέπει όταν τους διώξουμε να τα έχουν δώσει όλα; Να μην μείνει τίποτα; Επειδή το ξέρουν αυτό, γι’ αυτό είπε προχθές ο Μητσοτάκης να μείνει οπωσδήποτε τέσσερα χρόνια αυτή η Βουλή. Γι’ αυτό λοιπόν και ο Βενιζέλος, και ο Κουβέλης και ο Σαμαράς δεν θέλουν να ακούνε ούτε καν για δημοτικές εκλογές. Ούτε για την ενορία της γειτονιάς δεν θέλουν να δουν κάλπη. Δεν είναι τόσο χαζοί, καταλαβαίνουν ότι θα πάρουν 5-6-7% και ας λένε ότι θέλουν στις δημοσκοπήσεις», παρατήρησε.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: