Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Για διφορούμενη πολιτική της διοίκησης του Δήμου Παγγαίου στο θέμα των διοδίων μιλά η αντιπολίτευση

Για διφορούμενη πολιτική στο θέμα των διοδίων από τη διοίκηση του Δήμου Παγγαίου κάνουν λόγο οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας λόγο ακόμη και για υποσχέσεις προσλήψεων στα διόδια.


Όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Φιλόσογλου, «το ότι ο κ. Ξουλόγης πήρε υποσχέσεις για διορισμούς το έχουμε ακούσει προ πολλού. Εγώ δεν το γνωρίζω. Το ακούω αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι έγινε έτσι. Εκείνο που πληροφορήθηκα, όσον αφορά τους διορισμούς, είναι όταν ενημερώθηκα από την Εγνατία ΑΕ, ότι οι προσλήψεις για τα διόδια θα γίνουν από τις Αττικές Διαδρομές, επομένως θα μπουν κάποια κριτήρια και κάποιες μοριοδοτήσεις. Αν δεν ισχύει αυτό και γίνουν όπως λένε, τότε μπράβο του, πέτυχε κάτι, με υποσχεσιολογία την οποία πέτυχε και κατάφερε να γίνουν τα διόδια χωρίς να ανοίξει μύτη, και μάλιστα τεχνηέντως λέγοντας ότι ξέρετε ας γίνουν τα διόδια, θα πάρουν κόσμο να δουλέψει στην περιοχή 30 άτομα, καταθέστε αιτήσεις. Πληροφορήθηκα ότι κάποια άτομα κατέθεσαν αιτήσεις και δεν γνώριζαν που τις κατέθεταν. Από την πρώτη στιγμή όταν καταθέσαμε το θέμα των διοδίων πριν από 1,5 χρόνο ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκείνος ήταν κάθετα θετικός στο να γίνουν τα διόδια».

Όπως ανέφερε, «στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό το οποίο είχαμε πει είναι ότι δεν θέλουμε τα διόδια. Εμείς αυτό ψηφίσαμε ότι δεν θέλουμε τα διόδια στην περιοχή μας. Ως δημοτικοί σύμβουλοι αυτό πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ούτε για το Δήμο Καβάλας, ούτε για την περιοχή των Σερρών. Στην πρώτη συνάντηση που έγινε στον κόμβο της Μουσθένης, η δική μας παράταξη την προκάλεσε μέσω του κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να κάνουμε μια επιτροπή αγώνα. Ο κόσμος έπεσε και σε αυτή την παγίδα ότι θα διοριστούν τα παιδιά και επομένως δεν θα πρέπει να κάνουμε καμία αντίδραση. Εγώ αντιμετώπισα μέσα στην Ελευθερούπολη και στην ευρύτερη περιοχή ανθρώπους νέους, οι οποίοι όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε μια κίνηση κατά των διοδίων μας έλεγαν γιατί το κάνετε, εδώ δημιουργούνται θέσεις εργασίας και τα παιδιά μας κατέθεσαν και αιτήσεις».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Χρυσανίδης, τόνισε πως «απλά κοροϊδεύει τον κόσμο με τερτίπια και με επιχειρήματα της δεκαετίας του ’80. νομίζω πως πολλές φορές έχω πει πως βάλαμε τον λύκο να φυλάει το κοπάδι. Σε ανακοίνωση που βγάλαμε ο συνδυασμός μας λέει πως η θέση του κ. Ξουλόγη, ως δήμαρχος Πιερέων στην αρχή και τώρα ως δήμαρχος Παγγαίου που ήταν υπέρ της δημιουργίας διοδίων στη Μουσθένη δεν άλλαξε έστω και αν ο ίδιος μεταλλάχθηκε στη συνέχεια ως μέλος της επιτροπής κατά των διοδίων, μετά τη γενική κατακραυγή των συνδημοτών μας. Η επιτροπή αυτή που συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2012, δεν συνεδρίασε μέχρι σήμερα ούτε μια φορά. Τώρα, «κατόπιν εορτής» που άρχισαν ήδη τα έργα της κατασκευής των διοδίων της Μουσθένης, ο κ. Ξουλόγης θυμήθηκε να διακόψει τη χειμέρια νάρκη του και όψιμα να ασχοληθεί με τα προβλήματα της περιοχής μας με συνεχείς συσκέψεις και θεατρινίστικες αντιδράσεις. Ξαναθυμίζουμε για πολλοστή φορά τις δικές μας θέσεις, που η θέση αυτή είναι ακατάλληλη, που κόβει το Δήμο κλπ και θα επιβαρύνει κλπ. Για μας δεν νοείται ως ανάπτυξη η δημιουργία των διοδίων μόνο και μόνο για λίγες ρουσφετολογικού χαρακτήρα θέσεις εργασίας».

Όπως σημείωσε, «εμείς είμαστε από την αρχή υπέρ των ηλεκτρονικών διοδίων. Δηλαδή να πληρώνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί με χαμηλές τιμές και με όλα αυτά. Ειδικά για εκείνη τη θέση διαφωνούμε απόλυτα. Ο κόσμος ήξερε ότι είναι σικέ το παιχνίδι και λέει δεν πάμε να κοροϊδέψουμε τον εαυτό μας. Ήξερε ότι ο Ξουλόγης κοροϊδεύει τον κόσμο και λέει τι να πάμε, να παίζουμε θέατρο εκεί. Η άποψή μας ήταν να γίνει γενικότερη κινητοποίηση».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: