Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ντόροθι Κινγκ: Γιατί η Κατερίνα Περιστέρη είναι μια καλή αρχαιολόγος

Απόλυτη στήριξη στην Κατερίνα Περιστέρη, την επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, παρέχει η διεθνούς φήμης Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, η οποία ζει και εργάζεται στην Αγγλία, μέσω νέας ανάρτησής της για τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης στο προσωπικό της blog.

Η Κινγκ ξεκινά το άρθρο της με τίτλο «Η ομάδα της Αμφίπολης», στο οποίο παραθέτει συνημμένη την απάντηση της Κατερίνας Περιστέρη, λέγοντας: «Συμφωνώ απολύτως με τη δρ Περιστέρη στο θέμα! Ενώ έχουμε όλοι το δικαίωμα να εκφέρουμε γνώμη για τον τάφο, εκείνη και η ομάδα της κάνουν σαφώς καλή δουλειά, εξίσου υψηλού επιπέδου όπως οπουδήποτε αλλού».

Και προσθέτει πως «όχι απλώς συνθέτουν μια καλή ομάδα, αλλά, από όσα έχω δει, η δουλειά τους είναι υποδειγματική. Ο λόγος που η πρόοδός τους είναι τόσο εύκολο για μένα να τη "διαβάσω" στις φωτογραφίες και να την εξηγήσω είναι επειδή ακολουθούν τα πιο υψηλά στάνταρντ της αρχαιολογικής πρακτικής. Έτσι αντιλαμβάνομαι τι κάνουν βήμα προς βήμα».

Μάλιστα, η Ντόροθι Κινγκ χαρακτηρίζει την Αμφίπολη ως ένα «τέλειο» ανασκαφικό παράδειγμα «που σπάνια βλέπει κανείς σε άλλες ανασκαφές», ενώ παράλληλα προσθέτει πως εύχεται πολλοί ξένοι και Έλληνες αρχαιολόγοι να μιμηθούν αυτό το ανασκαφικό παράδειγμα.

(Πηγή: iefimerida.gr, Amfipoli News) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: