Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η Αμφίπολη μαγεύει την Κίνα


Η πληροφορία για την ανεύρεση του νεκρού του τύμβου Καστά ταξίδεψε σε εκατομμύρια σπίτια στην Κίνα

Σε σχεδόν 1,4 δισ. Κινέζους ταξίδεψε χθες η πληροφορία για την ανεύρεση του νεκρού του τύμβου Καστά, καθώς χθες στο Μουσείο της Αμφίπολης για την ενημέρωση της εξέλιξης των ανασκαφών στο επιβλητικό ταφικό μνημείο βρέθηκε και μία δημοσιογράφος της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης.

Πρόκειται για την νεαρή Γκονγκ Μινγκ, ανταποκρίτρια του σταθμού CCTV, που ταξίδεψε την Τετάρτη στην Αμφίπολη από την Αθήνα, όπου την τελευταία τριετία είναι μόνιμα εγκατεστημένη.

«Θαυμάζω την τεράστια ιστορική παράδοση της χώρας σας. Θέλησα να παραστώ στη συνέντευξη Τύπου της Αμφίπολης για τα τελευταία ευρήματα και πραγματικά η συγκυρία ήταν εκπληκτική, καθώς ο σκελετός είναι μια αρχαιολογική επιτυχία, κάτι που θα συζητηθεί όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η ίδια, τονίζοντας ότι η Αμφίπολη εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενδιαφέροντος για τις αρχαιότητες, στις οποίες, τρόπον τινά, συμπίπτουν οι δύο χώρες.

«Για μάς η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει διδάγματα, μεθοδολογία και τεχνογνωσία για το πώς πρέπει να συντηρούμε, αλλά και να αναδεικνύουμε τους δικούς μας αρχαιολογικούς θησαυρούς», επισήμανε η Γκονγκ Μινγκ, μη μπορώντας να αποκρύψει την ευχαρίστησή της για τα όσα από κοντά έζησε.

Να σημειωθεί ότι η Κινέζα δημοσιογράφος μετέβη αργότερα στον τύμβο Καστά, στον Λέοντα της Αμφίπολης αλλά και σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, στο πλαίσιο ενός συνολικού ρεπορτάζ για την περιοχή και τα πάμπολλα εντυπωσιακά ευρήματά της.


(Πηγή: voria.gr, Amfipoli News)

Δεν υπάρχουν σχόλια: