Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ανασκαφή Αμφίπολης: "Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα"


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιείται συμβολικά στην Αμφίπολη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, τίμησε για την προσφορά της την επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη. "Σεβόμαστε, εκτιμάμε και αγαπάμε το έργο σας, σας παρακαλουθούμε νύχτα μέρα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου.

Από την πλευρά της, η κα Περιστέρη ευχαρίστησε τους αιρετούς για την τιμή και σημείωσε ότι πρόκειται για "καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει". "Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο" σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ερώτηση για το αν έχει να ανακοινώσει κάτι ευχάριστο για το θέμα, η κα Περιστέρη είπε: "Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα".

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος, ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ανασκαφή "αναγεννιέται και αναβαπτίζεται ο λαός μας".

Μετά τη βράβευσή της, η κα Περιστέρη έδωσε δώρο στον Λάζαο Κυρίζογλου, ένα εκμαγείο, το οποίο τιτλοφορείται "Μεθυσμένος έρωτας".

(Πηγή: thestival.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: