Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Νέα κινητοποίηση αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου

Νέα δυναμική κινητοποίηση σήμερα, στις 9 το πρωί, στο χώρο όπου γίνονται οι εργασίες κατασκευής του σταθμού διοδίων της Μουσθένης, εφόσον οι εργασίες που ξεκίνησαν αιφνιδιαστικά χθες δεν σταματήσουν, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι για το θέμα.


Το Σώμα κλήθηκε να συνεδριάσει με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος επειδή χθες το πρωί, και ενώ είχε συμφωνηθεί να «παγώσουν» οι εργασίες κατασκευής μέχρι να γίνει η συνάντηση των φορέων με τη διοίκηση της Εγνατία Οδός ΑΕ και τον αρμόδιο υφυπουργό, οι εργασίες ξεκίνησαν ενώ παράλληλα στο χώρο βρέθηκαν και διμοιρίες των ΜΑΤ για να αποτρέψουν οποιαδήποτε παρεμπόδιση των εργασιών. Τα νέα αυτά δεδομένα οδήγησαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, το οποίο αποφάσισε την άμεση κινητοποίηση με κάλεσμα και όλων των φορέων και συλλόγων της περιοχής για συγκέντρωση στον τόπο των εργασιών, σήμερα στις 9 το πρωί, κινητοποίηση με αποκλεισμό του χώρου των εργασιών από οχήματα του Δήμου και την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων συναντήσεων τόσο με τη διοίκηση της εταιρίας όσο και με τον αρμόδιο υφυπουργό. Βέβαια οι κινητοποιήσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν εφόσον οι εργασίες συνεχιστούν και σήμερα.

Προηγήθηκε μια εκτενής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που «άνοιξε» με την εισήγηση του δημάρχου Βασίλη Ξουλόγη, ο οποίος ανέφερε πως αιφνιδιαστικά οι εργασίες ξεκίνησαν χθες το πρωί, και γι’ αυτό εστάλη μήνυμα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για να παραβρεθούν στο σημείο, κάτι που δεν είχε επιτυχία, αφού η ενημέρωση έγινε την τελευταία στιγμή. Έτσι πραγματοποιήθηκε πεντάλεπτο κλείσιμο της Εγνατίας στο ρεύμα από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη και πάρθηκε η απόφαση για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ίδια ώρα υπήρξαν επαφές για να γίνουν οι συναντήσεις των φορέων με την εταιρία και τον υφυπουργό. Μάλιστα ο δήμαρχος ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από το Σώμα για την επόμενη μέρα.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Φιλόσογλου ανέφερε πως ενώ ο εργολάβος είχε αρχίσει τις εργασίες, η διοίκηση του Δήμου προχωρούσε σε συμβολικό αποκλεισμό, λέγοντας πως πλέον «τελείωσαν οι συμβολισμοί». Τόνισε ότι αισθάνεται προσβεβλημένος και ενοχλημένος από κινήσεις που δεν έχουν σκοπό να αποκλίνουν την κατασκευή διοδίων αλλά να προωθήσουν την κατασκευή τους και σημείωσε ότι έπρεπε πριν φτάσουν τα ΜΑΤ στο σημείο οχήματα του Δήμου να έχουν τοποθετηθεί στο χώρο του έργου για να εμποδίσουν τις εργασίες. Κάλεσε τη διοίκηση να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι εργασίες.

Για επανάληψη όσων είχαν ειπωθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση έκανε λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Χρυσανίδης, λέγοντας πως με το ρυθμό που πραγματοποιούνται οι συναντήσεις των φορέων, οι αντιδράσεις θα έρθουν «μάλλον στα εγκαίνια των διοδίων και όχι στην κατασκευή», σημειώνοντας πως η παράταξή του εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις πολλών δημοτικών συμβούλων και όλες οι προτάσεις σχεδόν συνέκλιναν στην κινητοποίηση όλων των φορέων της περιοχής για σήμερα το πρωί στο χώρο των εργασιών, εφόσον βέβαια συνεχιστεί το έργο, για το οποίο όπως αναφέρθηκε ο εργολάβος θα φέρει επιπλέον μηχανήματα. Παράλληλα τονίστηκε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για ένα ραντεβού με τον υφυπουργό, κάτι για το οποίο ζητήθηκε και η συνδρομή του κ. Φιλόσογλου που δήλωσε πως είναι γνωστός του επί χρόνια, ενώ σημειώθηκε ότι στη συνάντηση με τη διοίκηση της Εγνατίας θα έπρεπε να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος είπε ότι το νέο δεδομένο είναι το ξεκίνημα των εργασιών και καυτηρίασε τη στάση των άλλων δημάρχων του νομού που όπως είπε δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενώ τόνισε πως και οι τρεις βουλευτές του νομού «απενεργοποιήθηκαν» για το θέμα και μόνο ο Γιάννης Πασχαλίδης είπε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει στο κλείσιμο μιας συνάντησης με τον υφυπουργό.

Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη μαζικότητας της κινητοποίησης και γι’ αυτό συμφωνήθηκε να ενημερωθούν και να κληθούν όλοι οι φορείς, σύλλογοι και σωματεία του Δήμου, ώστε σήμερα το πρωί, και εφόσον δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες, να συγκεντρωθούν μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο στο χώρο των έργων.


(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")



Δεν υπάρχουν σχόλια: