Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: Ο Σαμαράς θα καταρρεύσει...

«Εγώ βλέπω ότι θα καταρρεύσει ο Σαμαράς. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην αγορά σάλιο. Έφερε τα 52 δις, φράγκο δεν υπάρχει, κανείς δεν έχει να πληρώσει ΦΠΑ. Δεν τα ήξερε αυτά ο Σαμαράς που στη Βουλή έλεγε «εγώ είμαι οικονομολόγος και ελάτε να σας πω τι θα γίνει». Έχω πει ότι ανακεφαλαιοποίηση σημαίνει ότι τα λεφτά έρχονται για κεφάλαιο της τράπεζας, και όχι για κεφάλαιο κίνησης. Δηλαδή για να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο για να υπάρχουνε, αλλιώς οι τράπεζες θα έκλειναν. Ο ίδιος τα γνώριζε. Γι’ αυτό λέω ότι θα έρθει η ώρα της καμπάνας» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σχετικά με την πορεία της κυβέρνησης.


«Το δικαστήριο με την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου έστειλε ένα μήνυμα και για το μέλλον», σχολίασε αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική για την υπόθεση της Καβάλα Oil και τόνισε πως «στη Βουλή καταθέσαμε στα πρακτικά την επιστολή που υπήρχε, εξηγήσαμε τι τρέχει εκεί πάνω και ως εκ τούτου έλαβε γνώση ο υπουργός. Και εν συνεχεία, παρότι του τα είπαμε αυτά τοποθετήθηκε. Άρα λοιπόν εφόσον έλαβε γνώση και ενεργεί, και αν συμβούν παρατράγουδα και αν υπάρχουν μέσα και άλλα ζητήματα και αποκαλυφθούν, τότε θα παραπεμφθεί. Και επειδή άρχισαν και πέφτουν οι καμπάνες οι χοντρές φτιάχνεται κλίμα για το μέλλον. Και ας τα σκεφτούν όλοι».

«Στο καλαμπουράκι που υπήρχε μέχρι πρόσφατα, ότι θα ψηφίσουμε ότι γουστάρουμε και θα κάνουμε ότι θέλουμε και αργότερα θα δούμε, τώρα άρχισαν και οι καμπάνες που είναι σε φάση μνημονιακή. Φαντάσου να έρθει και η αντιμνημονιακή φάση τι καμπάνες θα πέσουν. Από τα δικαστήρια», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «εγώ βλέπω ότι θα καταρρεύσει ο Σαμαράς. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην αγορά σάλιο. Έφερε τα 52 δις, φράγκο δεν υπάρχει, κανείς δεν έχει να πληρώσει ΦΠΑ. Δεν τα ήξερε αυτά ο Σαμαράς που στη Βουλή έλεγε «εγώ είμαι οικονομολόγος και ελάτε να σας πω τι θα γίνει». Έχω πει ότι ανακεφαλαιοποίηση σημαίνει ότι τα λεφτά έρχονται για κεφάλαιο της τράπεζας, και όχι για κεφάλαιο κίνησης. Δηλαδή για να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο για να υπάρχουνε, αλλιώς οι τράπεζες θα έκλειναν. Ο ίδιος τα γνώριζε. Γι’ αυτό λέω ότι θα έρθει η ώρα της καμπάνας. Δεν είναι τόσο απλό. Από τη Βουλή έθεσα το ερώτημα, με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο Στουρνάρας στον Τσίπρα, 550 δις ευρώ πήρε η Ελλάδα από το 2010. Και λέω, αφού από το 2010 πήρε 550 δις, γίνεται να έχεις 1,5 εκατομμύριο ανέργους; Είναι δυνατόν; Να μην υπάρχει σάλιο στην αγορά; Άρα όλοι αυτοί οι τύποι και στις τράπεζες και παντού θα ελεγχθούν. Νομίζετε ότι έτσι θα περάσει αυτό;».

Όπως είπε, «όσοι παίζουν τα παιχνίδια παράνομα δεν θα την γλιτώσουν. Θα αρχίσουν οι καμπάνες. Οι ισολογισμοί των τραπεζών θα πρέπει να ελεγχθούν σε σχέση με τα Βαλκάνια, γιατί πήγαιναν εκεί αγόραζαν ένα οίκημα που έκανε 30.000 ευρώ και το χρέωναν 300.000 ευρώ. Πρέπει να ψαχτεί όχι το τώρα, πρέπει να ψαχτούν οι ισολογισμοί του ανοίγματος και των κινήσεων που έκαναν οι τράπεζες στη Βαλκανική και τώρα τα κενά που υπήρχαν έστειλαν τα λεφτά εκεί και τα ρουφήξανε».

Κλείνοντας παρατήρησε πως «θέλουν τα ασημικά. Να υποδουλώσουν τον ελληνικό λαό. Να τους πει δεν θα έχετε μισθούς και συντάξεις εκτός αν μας δώσετε το πετρέλαιο. Να πει ο λαός πάρτε το προκειμένου να έχουμε ένα μεροκάματο. Αυτό θέλουν».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: