Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: Χρειάζεται νέο Σύνταγμα!

«Η μόνη εξυγίανση που μπορεί να υπάρξει με όρους δημοκρατίας είναι να υπάρξει νέο Σύνταγμα. Όχι αναθεώρηση. Νέο Σύνταγμα. Για να υπάρξει νέο Σύνταγμα θα πρέπει να το επιβάλει ο λαός, και ο λαός μπορεί να το επιβάλει μέσω συντακτικής εθνοσυνέλευσης. Δεν μπορεί να το κάνει με αυτές τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες», σχολίασε ο γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας χθες από τη συχνότητα του Studio 7, παρουσιάζοντας παράλληλα την εναλλακτική πρόταση ανάπτυξης της χώρας.


Ο κ. Καζάκης βρίσκεται στην Καβάλα, όπου και θα πραγματοποιήσει δύο ομιλίες, την μια σήμερα στις 7 το αμφιθέατρο του διοικητηρίου, στις 7 το απόγευμα, και την άλλη αύριο το απόγευμα στις 7, στο αμφιθέατρο Δημοκρατίας στην Ελευθερούπολη.

Όπως είπε ο κ. Καζάκης, «από τις πλατείες γεννήθηκαν μια σειρά κινήματα που διατηρούνται μέχρι και σήμερα, και νομίζω ότι είναι η μόνη ελπίδα που υπάρχει. Μέσα σε αυτά τα κινήματα το πιο οργανωμένο και το πιο αναπτυσσόμενο πανελλαδικά είναι το ΕΠΑΜ. Εμείς μιλάμε για κάτι απλό που έχει ποινικοποιηθεί στην Ελλάδα. Έχει ποινικοποιηθεί τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά. Μιλάμε για το πατριωτικό καθήκον του Έλληνα. Θα πρέπει ο Έλληνας να αποφασίσει αν του ανήκει ο τόπος ή αν θα πρέπει να τον παραδώσει και να γίνει δούλος, ραγιάς. Και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους απ’ ότι ήταν επί Οθωμανών. Γιατί στη βάση του να αποφασίσουμε ποιοι είμαστε και αν πρέπει ως λαός να διεκδικήσουμε τη χώρα μας εξαρτάται από το τι απάντηση δίνεις στην κρίση. Αν θεωρείς ότι αυτό δεν γίνεται, δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις την κρίση με διαφορετική λογική έξω από τα πλαίσια που σου έχουν επιβάλει».

Στόχος τους είναι η εξαθλίωση του λαού

«Ο ελληνικός λαός δοκίμασε με κάθε τρόπο, είτε με απεργία, είτε με κινητοποιήσεις, είτε με διαδηλώσεις, ακόμη και με κορύφωση το μεγάλο κίνημα των πλατειών, όπου κατέβαινε αυθόρμητα ο κόσμος. Η εποχή που εκδήλωνε δυσαρέσκεια πέρασε ανεπιστρεπτί. Δεν μπορεί να επανέλθει, γιατί κατάλαβε ο απλός κόσμος ότι πρέπει να κάνει κάτι πιο δραστικό από αυτό. Το να είσαι φοβισμένος είναι ότι χειρότερο. Είναι πιο εύκολο να αντιδράσει ένας άνθρωπος που έχει μάθει στην αρπαχτή, παρά ο φοβισμένος. Ο φοβισμένος είναι πάντα δούλος. Αυτό πάνε να επιβάλουν στην Ελλάδα. Στο κομμάτι το πιο χτυπημένο, που έχει οδηγηθεί στο περιθώριο», παρατήρησε.

Όπως είπε, «στόχος είναι να ανέβει το 35-40%, το ποσοστό του πληθυσμού που είναι κάτω από το επίσημο όριο απόλυτης φτώχειας, να ανέβει στο 67%. Τότε αυτός ο κόσμος χάνει κάθε ελπίδα. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν τον κόσμο. Και αφού ο κόσμος θα είναι πλέον χαμένος στο διάστημα, εξαρτώμενος από κάποιο συσσίτιο ή από κάποια πολιτική φιλανθρωπία, ή από το μεροδούλι μεροφάι, σου λέει αυτός δεν θα αντιδράσει, και αυτό είναι αλήθεια. Ποτέ δούλος δεν αντέδρασε ενάντια σε τυραννικό καθεστώς. Μόνο ένας άνθρωπος που διεκδικεί την ελευθερία ή αισθάνεται ελεύθερος αντιδρά σε τυραννικά καθεστώτα. Οι δικές μας ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ούτε αποικιοκρατικό παρελθόν, ούτε παρελθόν καταπιεστικό ή αρπαχτικού τύπου. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της ιστορίας τους οι Ένοπλες Δυνάμεις συντηρούσαν πάντα τις αναμνήσεις τη επανάστασης του 1821. Μέσα στο μεσοπόλεμο, φοβούμενοι την επανάληψη των φαινομένων του 1843, του 1862, του 1909, του 1922 όπου ο στρατός μαζί με το λαό έπαιξε ένα εξαιρετικό ρόλο στη διεκδίκηση της δημοκρατίας, άλλαξαν τα πάντα, φασιστικοποιήθηκε η μορφή και η οργάνωση των ενόπλων δυνάμεων, έτσι ώστε να βγάζει φασιστικά στελέχη. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα υπό κατοχή που δημιούργησε αντάρτικο με όρους τακτικού στρατού, και αυτό το οφείλει στο τακτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή στα μόνιμα στελέχη τα οποία ανέβηκαν στο βουνό, δημιούργησαν σχολές αξιωματικών, δημιούργησαν συνθήκες τακτικού στρατού».

«Η ελληνική επικράτεια έχει μετατραπεί σε επιχείρηση»

Όπως ανέφερε ο κ. Καζάκης,, «το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος κοινοβουλευτισμού δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη διότι έχουν φροντίσει και έχουν περάσει με διεθνείς συμβάσεις στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας, το σύνολο των δεσμεύσεων σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας. Η ελληνική επικράτεια έχει μετατραπεί σε επιχείρηση η οποία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση τύπου άρθρου 99, τα πάντα προς εκποίηση, προς όφελος φυσικά ξένων δυνάμεων, είτε αυτές είναι οικονομικές δυνάμεις, οι δανειστές, είτε είναι ξένα κράτη που είναι κυρίως οι Γερμανοί. Άρα λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να πούμε είναι το πώς σπάμε αυτές τις δεσμεύσεις».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που μας λέει ότι εμείς έχουμε υπογράψει μια διεθνή σύμβαση που υπερτερεί του εσωτερικού δικαίου. Αν εμείς το καταγγείλουμε αυτό θα πρέπει να επιστρέψουμε τα λεφτά που έχουμε πάρει. Ναι αλλά δεν του απαντά κανένας αυτό που οφείλει να απαντήσει ο ελληνικός λαός «φίλε μου υπέγραψες αλλά δεν με ρώτησες». Και πως αυτό που υπέγραψε δεν είναι σύννομο ούτε με το εθνικό δίκαιο, ούτε με το διεθνές δίκαιο. Αυτό το πιστοποιούμε με μια πρώτη ενέργεια. Πρώτα τους καθίζουμε στο σκαμνί, αλλιώς ούτε η διεθνής κοινότητα μπορεί να μας πάρει στα σοβαρά, και ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο μπορείς να πεις στον ελληνικό λαό ότι επιτέλους, για πρώτη φορά σε αυτό τον τόπο, κάποιος κάθεται στο σκαμνί γι’ αυτά που έχουν γίνει», σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε, «εγώ δεν περιμένω τίποτα από αυτό το κομματικό σύστημα. Αυτό το κομματικό σύστημα δεξιάς και αριστεράς οφείλει να διαλυθεί για να αναπνεύσει ο λαός και να βρει διέξοδο. Δεν έχουμε ούτε Κοινοβούλιο, ούτε δημοκρατία. Η μόνη εξυγίανση που μπορεί να υπάρξει με όρους δημοκρατίας είναι να υπάρξει νέο Σύνταγμα. Όχι αναθεώρηση. Νέο Σύνταγμα. Για να υπάρξει νέο Σύνταγμα θα πρέπει να το επιβάλει ο λαός, και ο λαός μπορεί να το επιβάλει μέσω συντακτικής εθνοσυνέλευσης. Δεν μπορεί να το κάνει με αυτές τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Θα σας πω ένα σενάριο που δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, αλλά το λέω για να καταλάβει ο κόσμος σε τι κατάσταση μας έχουν βάλει. Φανταστείτε ότι μαζεύεται ένα κίνημα για το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, δεν μπορεί να πει ότι δεν πιστεύει αυτά που λέει, και παίρνει 60% στις εκλογές, και βγαίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικαλείται το άρθρο 11 του Συντάγματος, επικαλείται έκτακτες συνθήκες με βάση τις οποίες έχουν νομολογήσει ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, καλεί τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και του ΝΑΤΟ, συνεπικουρία σε εθνική κρίση της χώρας, και καταργεί το αποτέλεσμα. Δημιουργεί υπηρεσιακή κυβέρνηση με τον κάθε πικραμένο, και σου λέει έλα τώρα. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν ελέγχουν το παιχνίδι. Αν ο λαός είναι ανοργάνωτος, και το μόνο που έχει κάνει είναι να πάει να ψηφίσει αυτόν που η καρδιά του είναι με το μέρος του, θα βγεις εσύ και θα πεις διαδήλωση. Θα κατέβεις τότε κάτω και θα δεις αυτό που έχουμε στις Σκουριές, γενικευμένο απέναντι στο λαό και μάλιστα στο όνομα της έννομης τάξης και των στρατηγικών συμφερόντων του έθνους θα σου λένε αυτοί. Θα τον χτυπήσουν μία, θα τον ρίξουν δύο και τρεις και θα λουφάξει ο κόσμος, γιατί ανοργάνωτα δεν μπορείς να τα βάλεις με την καταστολή. Η αλλαγή του Συντάγματος πρέπει να γίνει με ένα πανεθνικό παλλαϊκό κίνημα, στρατός και λαός μαζί».

«Πάμε σε καλό δρόμο»

«Εγώ πιστεύω ότι πάμε σε καλό δρόμο. Από τη μια ο κόσμος συνειδητοποιεί πλέον το αδιέξοδο που βιώνει, και δεύτερο αρχίζει και ενώνεται αυτό που λέμε έθνος. Αυτά αρχίζουν και κινούνται. Περισσότερο οι στρατιωτικοί. Ευτυχώς κατάλαβαν ότι το θέμα δεν είναι να διεκδικήσουμε 200 ευρώ παραπάνω. Είναι η πατρίδα εν κινδύνω. Έχεις ορκιστεί, φοράς εθνόσημο. Άμα δεν μπορείς να το τιμήσεις πήγαινε γίνε σουβλατζής, κάτι άλλο», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «έχει τελειώσει η ιστορία της δικαιοσύνης δυστυχώς. Ο Άρειος Πάγος παίζει ξανά τον προδοτικό ρόλο που έχει παίξει στην ιστορία του. Και στη Χούντα έπαιξε τον ίδιο ρόλο και στην πρώτη γερμανική κατοχή έπαιξε τον ίδιο ρόλο. Δυστυχώς αυτός ο θεσμός έχει ακυρωθεί στην πράξη. Από εκεί και πέρα βλέπουμε ότι και μέσα στην εκκλησία κινούνται πράγματα. Δεν μπορεί να εξαφανιστεί η Ελλάδα και να υπάρχει ελληνική εκκλησία».

Όπως είπε, «στη δεύτερη μεγάλη χρεοκοπία που είχαμε, οι ξένοι δανειστές ζητούσαν δύο μεγάλα πράγματα από τον Χαρίλαο Τρικούπη. Πρώτον εθνική κυριαρχία και δημόσιο ταμείο, καλή ώρα. Και λέει ο Τρικούπης ότι θέλετε πάρτε από τη χώρα, είμαστε στη διάθεσή σας, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί Έλληνας πρωθυπουργός να υπογράψει την παράδοση εθνικής κυριαρχίας της χώρας του και το δημόσιο ταμείο. Είπε και ένα όχι. Ετούτοι εδώ ποιόν πόλεμο έχασαν για να παραδώσουν τη χώρα; Σε ποιόν πόλεμο κάλεσαν το λαό, για να είναι απίκο ο λαός και μετά αν ηττηθεί να το δούμε ρε παιδιά. Πότε ηττηθήκαμε και τα παραδώσαμε όλα;».

Ο άλλος δρόμος

«Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ανακοινώσεις στη διεθνή κοινότητα ότι με βάση τους κανόνες διεθνούς δικαίου, δεν δικαιούμαι άλλο να πληρώσω ένα χρέος το οποίο είναι απόλυτα παράνομο και καταχρηστικό. Δεύτερον ανακοινώνουμε ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφτεί αντίκεινται στα άρθρα 48,49,50,και 51 της Διεθνούς Συνθήκης της Βιέννης για το πώς συντάσσονται οι διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες μας δίνουν το δικαίωμα να θεωρήσουμε ότι οι συμβάσεις αυτές κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς δεν έχουν καμία νομική ισχύ», υπογράμμισε ο κ. Καζάκης.

Όπως είπε, «θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μας εξαγοράσουν. Εμείς θα πούμε όχι, ευχαριστούμε πάρα πολύ, βάλτε τα εκεί που ξέρετε. Εθνικοποιούμε και αποδεσμεύουμε το τραπεζικό σύστημα της χώρας από τη διεθνή δικτύωση που υπάρχει. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι να ελέγξουμε το τραπεζικό σύστημα της χώρας και για να μην μπορούν να μας κάνουν οποιαδήποτε πίεση δημιουργίας σοβαρού τραπεζικού προβλήματος στη χώρα και εφαρμόζουμε συνταγή Ισλανδίας. Αφήνουμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν αντί να τις χρηματοδοτούμε τρελά και μέσα από τη χρεοκοπία των ιδιωτικών τραπεζών αναδημιουργούμε το τραπεζικό σύστημα. Την οικονομία θα κινεί η Τράπεζα της Ελλάδος που απλά θα την πάρουμε στα χέρια μας. Από τη στιγμή που έχεις τις τράπεζες στα χέρια σου, έστω και σε διαδικασία εκκαθάρισης και χρεοκοπίας, εκεί κάποιοι τυχεροί ακόμη, έχουν καταθέσεις. Αυτές τις εγγυάται το κράτος, δεν τις εγγυώνται οι τράπεζες. Στο μεσοδιάστημα μέχρι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, που χρειαζόμαστε έξι και οκτώ μήνες, το κράτος ανοίγει λογαριασμούς για όλους τους Έλληνες πολίτες και τους λέει αυτό που λένε και τώρα με μια διαφορά. Οι συναλλαγές θα γίνονται δια μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Αυτό θα γίνει χωρίς επιτοκιακή επιβάρυνση. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να επαναφέρει το ύψος των εισοδημάτων του λαού στο επίπεδο της 5ης Μαΐου του 2010. να ξεκινήσουμε από εκεί τα εισοδήματα. Αυτό είναι μια απλή λογιστική εγγραφή στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόσμου. Επειδή έχω δηλώσει ότι φεύγω από το ευρώ, το μόνο που θα κάνω με τη χρεωστική κάρτα που θα έχω, θα μπορώ να κάνω οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική δοσοληψία ή συναλλαγή, και το μόνο που δεν θα μπορώ να κάνω για το 6μηνο ή 8μηνο, είναι ότι δεν θα μπορώ να κάνω ανάληψη σε φυσικό χαρτονόμισμα. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να αποσύρουμε από την κυκλοφορία το χαρτονόμισμα που υπάρχει και να το πάμε συνάλλαγμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθεί το εμπορικό έλλειμμα μας. Το μεγάλο πρόβλημα στην μετάβαση είναι το εξωτερικό μας έλλειμμα που χρειάζεται συνάλλαγμα».

«Ο ΟΑΕΔ οφείλει να μετατραπεί σε ταμείο ασφάλισης ανέργων. Τα διαθέσιμα του ταμείου θα πρέπει να πληρώνουν τον άνεργο στο επίπεδο που ήταν στις 5 Μαΐου 2010, επίδομα ανεργίας συν την προέκταση. Για όλους. Ανοίγει λογαριασμούς για κάθε άνεργο και τους πιστώνει κάθε μήνα. Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι ότι καταργείς όλες τις ανατροπές του εργατικού δικαίου που έχουν συμβεί από 5 Μαΐου 2010 μέχρι σήμερα και αυστηροποιείς ακόμη περισσότερο. Έχουν γίνει μελέτες που λένε ότι αν κάνουμε ανελαστικά τα εργατικά δικαιώματα θα μειωθεί η ανεργία κατά 9-10 ποσοστιαίες μονάδες. Με αυτόν τον τρόπο αυτόματα θα υπάρξει μια αντιστροφή της τάσης της ανεργίας πριν καν μπει σε λειτουργία η οικονομία», ανέφερε και συμπλήρωσε, «για να μπορεί να αντέξει ο μικρομεσαίος, το να έχει τον εργαζόμενο με τέτοιους κανόνες, απαλλάσσεις τον μικρομεσαίο για τουλάχιστον δύο χρόνια από τη φορολογία του. και πως αντικαθιστάς το εισόδημα αυτό; Από την κατάργηση των off shore. Έχουμε 15.000 off shore. Αυτές κρύβουν κινητές και ακίνητες αξίες, πλούτο δηλαδή, κοντά στο ένα τρις! Τις off shore εταιρίες δεν τις χρειαζόμαστε».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: