Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Β. ΡΑΟΥΛΗΣ: "Υπάρχει μια μακρά πορεία απαξίωσης των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και των διαδικασιών"

«Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και κρίση όσον αφορά και την ιδεολογική του φυσιογνωμία και κρίση όσον αφορά την πολιτική και τη στρατηγική του και βεβαίως και την οργανωτική του διάταξη», σχολίασε μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7, ο Βασίλης Ραούλης, μέλος «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ.


Όπως είπε, «επειδή εδώ και κάτι χρόνια ζητούσαμε σε όλους τους τόνους να γίνει ένα συνέδριο γιατί εκτιμούσαμε ότι τα θέματα που αφορούν μεγάλες πολιτικές επιλογές, όπως είναι οι πολιτικές επιλογές των μνημονίων, των συνεργασιών, της συμμετοχής σε κυβέρνηση με δυνάμεις με τις οποίες δεν υπάρχουν ιδεολογικές ταυτίσεις, έπρεπε να είναι αποφάσεις που να παίρνονται από τα κεντρικά όργανα του κινήματος».

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια μακρά πορεία απαξίωσης των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και των διαδικασιών, και νομίζω ότι είναι ένα από τα ζητήματα που έχουν οδηγήσει και στην οργανωτική κρίση του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Αυτό προφανώς δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα μιας λογικής που επικράτησε στο κίνημα εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με την οποία οι οργανώσεις δεν μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στην όλη διαδικασία. Ένα κόμμα που αντιμετωπίζει πρόβλημα σε όλα του τα επίπεδα είναι λογικό να αντιμετωπίσει και τέτοια προβλήματα. Η κρίση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τωρινή και δεν είναι και απλή. Το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και κρίση όσον αφορά και την ιδεολογική του φυσιογνωμία και κρίση όσον αφορά την πολιτική και τη στρατηγική του και βεβαίως και την οργανωτική του διάταξη», ανέφερε.

Τόνισε δε πως «αν και αυτή η ευκαιρία είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απαντήσει στα μεγάλα θέματα που είναι αναπάντητα μπροστά του εδώ και καιρό, και κυρίως σε αυτόν τον μυστήριο δυισμό που ήταν υποχρεωμένα να ζουν τα στελέχη, τα μέλη αλλά και οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του, ανάμεσα στη μια πλευρά με την άσκηση πολιτικών που δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογία ή την πολιτική του κατεύθυνση με τα πιστεύω σου, τις αρχές και τα οράματά σου, και από την άλλη πλευρά με την έκφραση αυτών που πιστεύεις, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που υλοποιείς, αυτός ο δυισμός νομίζω ότι ήταν διαλυτικός σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και είχε και τα αποτελέσματά του βεβαίως».

«Στην πολιτική επειδή δεν υπάρχουν αποτελέσματα χωρίς συγκεκριμένες αιτίες, θα πρέπει οι συγκεκριμένες αιτίες να διαβαστούν σωστά, να αναλυθούν και επιτέλους να απαντήσουμε. Θεωρώ πάντως ότι ο κόσμος περιμένει. Μπορεί να είναι στη γωνία, μπορεί να είναι απογοητευμένος αλλά περιμένει. Δεν ξέρω για πόσο καιρό βέβαια θα περιμένει τον επαναπροσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «ότι μπορούμε να κάνουμε σε μια διαδικασία που εκ των πραγμάτων θα είναι αρκετά πιεσμένη θα το κάνουμε. Εμείς τα θέματα θα τα θέσουμε και θα ζητήσουμε να παρθούν και αποφάσεις. Εγώ νομίζω ότι πολιτική ένταση θα υπάρχει. Κόκκινες γραμμές θα μπουν από πολύ νωρίς στο συνέδριο και από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλα τα άλλα θα είναι αποτέλεσμα των τακτικών που θα ακολουθηθούν και της διάθεσης που θα υπάρξει, για να υπάρξει και μια στοιχειώδης τουλάχιστον πολιτική σύγκλιση σε κάποια πράγματα».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: