Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΣτΕ: Για λόγους εθνικής ασφάλειας, μη νόμιμο το ΠΔ για κατάργηση Φυλακίου Ερημίτη

Για λόγους εθνικής ασφάλειας που ανάγονται στην διασφάλιση της ανεξαρτησίας της χώρας μας, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατάργηση του ναυτικού οχυρού στην περιοχή της Κασσιώπης στην Κέρκυρα και τον ανακαθορισμό των νέων ορίων του οχυρού σε νέα θέση. Η έκταση του επίμαχου ναυτικού οχυρού έχει ήδη μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ), το οποίο με τη σειρά του το παραχώρησε για εκμετάλλευση στην εταιρεία NCH Capital.


Όπως τονίζουν οι δικαστές του ΣτΕ, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωμοδότησε υπέρ της μεταφοράς του εν λόγω οχυρού (που ελέγχει τα στενά Κέρκυρας-Αλβανίας) σε νέα θέση χωρίς καν να γνωρίζει πού ακριβώς είναι αυτή η νέα θέση, αφού θα την προσδιόριζε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις προσπάθειες των Κερκυραίων που αντιτάχθηκαν στο ξεπούλημα του Ερημίτη και την παραχώρηση Ζώνης Εθνικής ασφαλείας της χώρας υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ των Ανεξάρτητων Ελλήλων. «Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αποτελεί ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι ο αγώνας της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής Κέρκυρας, των πολιτευτών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κυρίου Τέρενς Κουίκ, (ο οποίος από την πρώτη στιγμή που παρέλαβε τα στοιχεία από την Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Κέρκυρας, ασχολήθηκε με το θέμα κάνοντας ερώτηση στην βουλή και παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς) είχε θετική κατάληξη στο κομμάτι που αφορά την εθνική μας ασφάλεια. Ο Αγώνας Συνεχίζεται».

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: