Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: "Έχουν υπογραφές για τη Μουσθένη και μας είπαν ότι είναι δύσκολο να το αποβάλουν"

«Έχω πει στον υπουργό να μας δεχθεί μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δύο δημάρχους», σχολίασε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πασχαλίδης, σχετικά με την υπόθεση της συνάντησης που ανέλαβε να «κλείσει» των φορέων της περιοχής με τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών για το θέμα της χωροθέτησης και κατασκευής των διοδίων της Μουσθένης.


Όπως είπε, «σήμερα (σ.σ. χθες) είχα τη συνάντηση με τον διευθυντή του υπουργού για θέματα Εγνατίας Οδού. Τα διόδια της Μουσθένης έχουν χωροθετηθεί από το 2000 και έχουν σχεδιαστεί να μπουν αυτοί οι 13 σταθμοί μεταξύ των οποίων και της Μουσθένης. Έχουν πάρει τις περιβαλλοντολογικές άδειες και έχουν υπογραφές τριών υπουργών, είναι Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) κάτι που δεν μπορούμε να το αλλάξουμε εύκολα και πρέπει να δώσουμε άλλο χώρο. Χρειάζεται άλλη ΚΥΑ και άλλα περιβαλλοντολογικά σχέδια. Μου είπαν ότι η Εγνατία χρειάζεται 14 εκατομμύρια τον χρόνο για φωτισμό. Έχουν υπογραφές για τη Μουσθένη και μας είπαν ότι είναι δύσκολο να το αποβάλουν. Για την Ασπροβάλτα που λέμε ότι έχουμε το πρόβλημα, εάν μπει, είναι προγραμματισμένο για το 2015».

«Μου ζήτησαν να μεταφέρω ότι πρέπει να πληρώνουμε 0,6 λεπτά το χιλιόμετρο εφόσον έχουμε τόσο καλούς δρόμους και μου λένε ότι εφόσον έχουμε τόσο καλούς δρόμους, δεν υπάρχουν μετωπιαίες συγκρούσεις, καλό είναι να καταλάβουμε και εμείς ότι πρέπει να χρηματοδοτούμε με τον τρόπο μας την Εγνατία», παρατήρησε.

Όπως ανέφερε, «επίσης έχουν πει ότι σε περίπτωση που περνούν κάποιοι πάρα πολύ συχνά, έχουν πάρα πολύ μεγάλες εκπτώσεις και ο κόσμος δεν έχει ενημερωθεί. Μετά από μερικά χρόνια θα φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα υπάρχουν διόδια. Πρέπει να καταγραφούν μέσα σε τρία χρόνια όλα τα αυτοκίνητα της ΕΕ, οπότε θα έχουμε κάποιους πομποδέκτες που με αυτούς εδώ θα πληρώνουμε, χωρίς διόδια. Δεν έγινε γιατί δεν έχουν καταγραφεί τα αυτοκίνητα της ΕΕ. Έχω πει στον υπουργό να μας δεχθεί μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη και τους δύο δημάρχους».

Κλείνοντας σχολίασε χαρακτηριστικά πως «και μένα δεν μου αρέσει να μπουν διόδια στη Μουσθένη. Σας μιλάω ειλικρινά».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: