Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: "Ο κ. Στουρνάρας διαψεύδει μέρα με τη μέρα αυτή την, τέλος πάντων, φήμη που είχε δημιουργήσει"

«Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση πανικόβλητη, και ειλικρινά ο κ. Στουρνάρας διαψεύδει μέρα με τη μέρα αυτή την, τέλος πάντων, φήμη που είχε δημιουργήσει όταν ήταν στον ΙΟΒΕ και έλεγε διάφορα πράγματα που δεν λέει τώρα», σχολίασε για την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.


Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση πανικόβλητη, και ειλικρινά ο κ. Στουρνάρας διαψεύδει μέρα με τη μέρα αυτή την, τέλος πάντων, φήμη που είχε δημιουργήσει όταν ήταν στον ΙΟΒΕ και έλεγε διάφορα πράγματα που δεν λέει τώρα. Όταν αυτή τη στιγμή μια πολιτική τη βλέπεις να αποτυγχάνει δεν έχει έννοια να τη συνεχίσεις. Εγώ λέω ότι όταν πέρυσι το πετρέλαιο θέρμανσης που είχε 90 λεπτά νοθευόταν από το ναυτιλιακό πετρέλαιο που είχε 60 λεπτά, τώρα νοθεύεται από το ναυτιλιακό που έχει 60 λεπτά και πουλιέται όχι 93 λεπτά αλλά 1,3 ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια», και παρατήρησε πως «μου έκανε φοβερή εντύπωση το εξής: Πήγα με τον κ. Τσίπρα στη Φλώρινα. Ο περιφερειάρχης που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, μας δέχθηκε και μας είπε ότι η Φλώρινα έχει τη μεγαλύτερη επιβάρυνση αιθαλομίχλης!».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στη Βουλή, κατά τη συζήτηση διορισμού ιμάμηδων στη μειονότητα, παρατήρησε πως «χθες στη Βουλή ζήσαμε ένα περιστατικό που εμένα με ανησυχεί. Διότι όταν πολύ εύκολα λες σε έναν άνθρωπο ότι είσαι πράκτορας, μέσα στη Βουλή, δεν είναι σωστό. Και επειδή μίλησε κάποιος βουλευτής μουσουλμάνος με έναν άλλο βουλευτή στα τουρκικά, αυτό είναι ενοχοποιητικό στοιχείο. Είναι φοβερά αυτά που συμβαίνουν. Ας το δούμε με ψυχραιμία και να μην ενοχοποιούμε τη διαφορετική άποψη. Μπορεί να είναι λάθος η διαφορετική άποψη. Εκείνο που έχει σημασία είναι το εξής. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει κάθε αλυτρωτική λογική από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Από εκεί και πέρα μπαίνουν μια σειρά ζητήματα για το πώς διαχειρίζεσαι μια συγκεκριμένη θρησκευτική μειονότητα. Εκτός και αν εμμέσως της αναγνωρίζεις άλλα χαρακτηριστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αναγνωρίσει εθνικά χαρακτηριστικά σε αυτή τη μειονότητα. Την αναγνωρίζει ως θρησκευτική μειονότητα. Το υπουργείο έπρεπε να κάνει μια προεργασία πάνω σε αυτό το θέμα».

Όπως ανέφερε, «νομίζω ότι είναι ένα θέμα που έπρεπε να το δούμε όλοι μαζί σε μια πιο υπεύθυνη προσέγγιση για να δούμε πως μπορούμε πραγματικά να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ένα λεπτό θέμα. Και η προσωπική μου άποψη είναι ότι το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να είναι ενιαίο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίδραση. Νομίζω ότι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση. Νομίζω ότι μπορούσε να βρεθεί κοινός τόπος. Ένας προβληματισμός υπάρχει και από εδώ και από εκεί, γόνιμος και δημιουργικός».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: