Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: "Το αποτέλεσμα ήταν νοθευμένο"

«Το αποτέλεσμα είναι νοθευμένο. Ήταν μια φανερή ψηφοφορία, δηλαδή η κυβέρνηση πολλούς από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους επέβαλε να πηγαίνουν να ψηφίζουν σε μια κάλπη, την πρώτη και δεν πλησίαζαν καν τις άλλες κάλπες», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σχετικά με την προχθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.


Όπως είπε, «αν πήγαιναν όλοι σε όλες τις κάλπες το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Ο κ. Βενιζέλος έλαβε 124 ψήφους για παραπομπή. Αντιλαμβάνεστε ότι αν πήγαιναν οι της ΝΔ, και δεν υπήρχε η πίεση να πηγαίνουν μόνο σε μια κάλπη, πιστεύω ότι θα είχε παραπεμφθεί. Ακόμη και ο πρωθυπουργός πήγε σε μια μόνο κάλπη, που θεσμικά αυτό ήταν ατόπημα. Ο κ. Σαμαράς είχε συμφωνήσει με τον κ. Βενιζέλο κάτι. Θα έπρεπε να πάει σε μια κάλπη για να του δείξει ότι είναι αλήθεια;»

«Υπάρχει συγκάλυψη όλης αυτής της παρέας των κολεγίων. Παίχτηκε ένα παιχνίδι πιέσεων. Δεν ήταν μόνο αυτό που είδαμε, ήταν και αυτά που ενδεχόμενα και εμείς οι ίδιοι δεν είδαμε. Ήταν τα ψηφοδέλτια που στήθηκαν έτσι προκειμένου να φέρουν αποτέλεσμα επιθυμητό για μια παραπομπή, ήταν τα όσα συνέβησαν με τις κάλπες, όλα αυτά έδειχναν ότι έγιναν διάφορα και άλλα που δεν μάθαμε και ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ. Όλα αυτά για να μην παραπεμφθεί ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πολιτικά ηττήθηκε ως προς το κύρος του. όλη αυτή η προσπάθεια προκειμένου να προστατευτεί νομίζω ότι ήταν κακό για τον ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, «η προστασία είναι ευρύτερη. Μην ξεχνάτε την παραμονή της ψηφοφορίας ήρθε ο Ράιχενμπαχ στη Βουλή, ο ύπατος αρμοστής. Υπήρξαν πιέσεις και από εξωτερικούς παράγοντες για να δείξουν το ενδιαφέρον τους για την Ελλάδα, και να σηματοδοτήσουν ότι οι προστάτιδες δυνάμεις είναι εδώ, και τους ανθρώπους μας δεν θέλουμε να τους πειράξετε. Νομίζω ότι αυτό ήταν το μήνυμα».

«Εμείς ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία με 18 βουλευτές. Το να πετύχουμε να έχουμε στην κάλπη 80 «ναι» για την παραπομπή Παπανδρέου, είναι πολύ σημαντικό, γιατί από 18 βουλευτές, να μπορέσεις να βρεις και άλλους και να φτάσεις στον αριθμό των 80, είναι σημαντικό. Αυτοί σίγουρα δεν είναι το ΚΚΕ που δήλωσε ότι θα ρίξει λευκό, και νομίζω ότι τηρούν τη γραμμή. Σίγουρα δεν είναι από το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν πλησίασε κανείς την κάλπη, και μένουν όσοι νεοδημοκράτες και από το ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν στις 4 κάλπες. Αν αφαιρέσουμε και τους 37 που είχαν υπογράψει, μένουν 43. ο καθένας μπορεί να λέει είμαι εγώ. Έγινε και αυτό το τρικ από ορισμένους νεοδημοκράτες, που όπως φαίνεται πήγαν και έριξαν λευκό και στον Βενιζέλο και στον Παπανδρέου, για να μπορούν να πηγαίνουν στο χωριό και να λένε στους πολίτες εγώ ψήφισα. Είναι και ένας βλαχοδημαρχισμός», παρατήρησε.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: