Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: «Έχουν χάσει την μπάλα»

«Έχουν χάσει την μπάλα», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εισπράξει από φόρους και έκτακτες εισφορές, χωρίς ωστόσο να παρακολουθεί την σκληρή καθημερινότητα των Ελλήνων.


«Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι το κυρίαρχο ζήτημα επιβίωσης πλέον. Υπάρχει φοβερό κρύο ακόμη και στην Κρήτη. Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες θέσαμε το θέμα επανειλημμένα, όπως το έθεσαν και οι βουλευτές όλων των κομμάτων. Αυτό που κάναμε είναι το εξής: Την Παρασκευή καταθέσαμε μια τροπολογία, με την οποία ζητούμε στο φορολογικό να περιληφθεί μια διάταξη η οποία θα μειώνει το φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Πρακτικά, οι βουλευτές όλων των κομμάτων θα ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, γιατί όλοι βγαίνουν στα παράθυρα, διαμαρτύρονται, φωνάζουν. Ο βουλευτής έχει αξία όταν ψηφίζει. Την Πέμπτη, που είναι το φορολογικό θα πρέπει να τοποθετηθούν τα κόμματα, να τοποθετηθούν οι βουλευτές και να δούμε αν ο κ. Στουρνάρας θα την κάνει αποδεκτή ή όχι», παρατήρησε.

Όπως είπε, «τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλουν να το δουν σοβαρά και αν ενδιαφέρονται, πέραν ότι υπάρχουν αυξημένα προβλήματα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, το βασικό πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος θα παγώσει. Είναι θέμα επιβίωσης. Όλα τα άλλα που λένε είναι τρικ. Τα πράγματα είναι απλά. Εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κίνησης και θέρμανσης προς τα κάτω. Να πάει αυτό το ποσό, να μπορέσει ο κόσμος να θερμανθεί. Αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα. Η κυβέρνηση θέλει να εισπράξει κατά τη γνώμη της. νομίζει ότι θα έχει έσοδα. Παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι εκτιμούν πως παρότι θα υπάρχει μειωμένη κατανάλωση, με τον αυξημένο φόρο προσδοκούν να πιάσουν ένα μεγάλο μέρος των εσόδων. Έχουν χάσει την μπάλα στα θέματα αυτά».

Σχετικά με τα όσα κυριαρχούν στην επικαιρότητα για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Μαριάς παρατήρησε πως «πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι πληροφορίες ούτως ώστε να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η μαύρη οικονομία. Αυτό είναι ένα αντικειμενικό θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Προσέξτε το τρικ που κάνει ο Στουρνάρας. Έχει υπηρεσίες πχ το ΣΔΟΕ και κάποιους ανθρώπους. Τι προτεραιότητα δίνει; Δεν δίνει προτεραιότητα να ελεγχθούν τα 2000 ονόματα ούτως ώστε εντός των ημερών να προκύψει αν υπάρχει φοροδιαφυγή και διασύνδεση για να συνδυαστεί με τη δικογραφία στην προανακριτική επιτροπή, αλλά λέει θα ασχοληθώ με τα 54.000 ονόματα τώρα. Έτσι λοιπόν θα περάσει η συζήτηση για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου, ότι είναι να γίνει στο επόμενο 20ήμερο, θα κλείσει ή θα δρομολογηθεί κάτι και μετά θα ασχοληθεί με τους 2000. Αυτό το κάνει επίτηδες. Δεύτερο, τους 54.000 που καλεί ορθώς τους καλεί και τους ελέγχει, αλλά πρέπει να προχωρήσουν όλα αυτά με εντατικούς ρυθμούς και βεβαίως επί δύο χρόνια που είχαν τα στοιχεία, αν δεν άρχισαν να φωνάζουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, να κινούνται οι οικονομικοί εισαγγελείς, να φωνάζουν οι δημοσιογράφοι, δεν θα είχαν κάνει μέχρι στιγμής τίποτα. Πάνε στη λογική του Γιάννη Αγιάννη τώρα. Αφήσανε αυτούς που πρέπει να πιάσουν, φτιάξανε ένα κλίμα περί δήθεν φοροδιαφυγής, άφησαν τους μεγαλόσχημους και θα πιάσει τον φουκαρά».

«Ο έλεγχος που θα γίνει είναι πρώτα απ’ όλα αν αυτά έχουν κτηθεί νομίμως, ένα είδος πόθεν έσχες, και δεύτερο αν έχουν φορολογηθεί. Αν δεν έχουν φορολογηθεί τότε θα φορολογηθούν. Επειδή αν γίνει σοβαρός έλεγχος όλοι οι λογαριασμοί διασυνδέονται μπορεί να βρει κάτι», παρατήρησε και σχολίασε πως «τώρα ενώ κόπτονται ότι ελέγχουν τη φοροδιαφυγή, ψήφισαν πριν 1,5 μήνα στη Βουλή τη διμερή σύμβαση με την Ελβετία που το κάνει χειρότερο. Μπορεί να τα μαζέψουν τα χρήματα, μπορείς να τα βρεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια: