Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Απομονώνουν την ευθύνη σε ένα πρόσωπο

«Εμείς λέμε ότι δεν στέκεται σε καμία λογική και σε κανένα επιχείρημα ότι για όλα φταίει ο κ. Παπακωνσταντίνου και εσχάτως ο κ. Διώτης», σχολίασε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση του κόμματός του δεν σταματά εκεί και περιλαμβάνει όλους αυτούς για τους οποίους θα προκύψουν ευθύνες.


Όπως είπε, «αυτό που προσπαθούν να πετύχουν τα τρία κόμματα της κυβέρνησης είναι να απομονώσουν την ευθύνη σε ένα πρόσωπο, ώστε να μην υπάρχει διαρροή ευθυνών για όλους όσους διαχειρίστηκαν την περίοδο εκείνη αλλά και μετά, εκείνο το σκάνδαλο. Εμείς λέμε ότι δεν στέκεται σε καμία λογική και σε κανένα επιχείρημα ότι για όλα φταίει ο κ. Παπακωνσταντίνου και εσχάτως ο κ. Διώτης. Εμείς λέμε ότι δεν μπορούσε μια κυβέρνηση να αγνοούσε επί δύο χρόνια το τι συνέβαινε, όταν είχε βουίξει όλη η Ευρώπη».

«Η αίτηση που κατατέθηκε από μας αφορά τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά λέει ρητά πως εάν από την προανακριτική διαδικασία προκύψουν και άλλα πρόσωπα που έχουν ευθύνες θα παραπεμφθούν και αυτά με τον ίδιο τρόπο. Και το γράφουμε αυτό μέσα ώστε να μην αποκοπεί, να μην δημιουργηθεί μια ζώνη προστασίας γύρω από αυτούς τους δύο. Δεν κλείνουμε τον κύκλο σε αυτά τα δύο πρόσωπα, ίσα ίσα τον ανοίγουμε», παρατήρησε.

Μάλιστα σχολίασε πως «τα δύο κόμματα έχουν ακριβώς 150 βουλευτές. Η ΔΗΜΑΡ, μετά τις διαγραφές έχει μείνει με 14. δεν είναι πολύ εύκολο. Δεν είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι αλλά η δικιά μας η δουλειά είναι αυτή. Εμείς λέμε ότι επί πολλά χρόνια στήσανε μια φαρσοκωμωδία εξεταστικών επιτροπών που αθώωναν τους πάντες. Εμείς αυτό το πράγμα θα το πάμε μέχρι τέλους. Και αν δεν καρποφορήσει τώρα, να ξέρουν ότι την επόμενη φορά που θα γίνουν εκλογές και θα είμαστε κυβέρνηση εμείς θα τα φέρουμε αυτά τα ζητήματα όπως είχαμε υποσχεθεί και από τις εκλογές του Ιουνίου».

Παρατήρησε δε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τα μέσα που θα θέλει για να φέρει την ατζέντα εκεί που πρέπει, στα προβλήματα που έχει ο κόσμος, στη λίστα και στο πετρέλαιο, που το σύμπαν τους ζητά να μειώσει την τιμή, ο Στουρνάρας όμως δεν κάθετε καν να συζητήσει. Λέμε ότι με αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορούμε να πάμε ούτε στιγμή. Ζητάμε από τον κόσμο να συνειδητοποιήσει που μας οδηγεί αυτή η κατάσταση και να τους ανατρέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: