Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΘΡ. ΦΩΤΕΙΝΟΣ: "Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να λέμε την αλήθεια"

«Ο πολίτης μένει για άλλη μια φορά με το ερωτηματικό πως ότι γινόταν πάντοτε συνεχίζει να γίνεται, δηλαδή τα αποτελέσματα σε σχέση με το αίτημα του πολίτη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και ότι απομένει από το παλιό σύστημα, δεν προχωράει, δεν γίνεται τίποτα γύρω από αυτή την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος, και αυτή η δυσαρέσκεια συνεχίζει να διαμορφώνει τους όρους αυτούς όπου δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση ώστε να προχωρήσει η χώρα μαζί με το πολιτικό της σύστημα να βγει από αυτό το αδιέξοδο που έχει πέσει», σχολίασε ο Θράσος Φωτεινός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.


Όπως είπε, έγινε «πολλή φασαρία γα το τίποτα». «Εγώ κοιτάω ποιο είναι σήμερα το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και το τι θέλει ο πολίτης. Ο πολίτης μένει για άλλη μια φορά με το ερωτηματικό πως ότι γινόταν πάντοτε συνεχίζει να γίνεται, δηλαδή τα αποτελέσματα σε σχέση με το αίτημα του πολίτη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, η διαφθορά και ότι απομένει από το παλιό σύστημα, δεν προχωράει, δεν γίνεται τίποτα γύρω από αυτή την αυτοκάθαρση του πολιτικού συστήματος, και αυτή η δυσαρέσκεια συνεχίζει να διαμορφώνει τους όρους αυτούς όπου δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση ώστε να προχωρήσει η χώρα μαζί με το πολιτικό της σύστημα να βγει από αυτό το αδιέξοδο που έχει πέσει. Αυτό είναι το πιο σοβαρό ζήτημα. Το δεύτερο είναι ότι αν θέλει το πολιτικό σύστημα να βρει ξανά την αξιοπρέπειά του, θα πρέπει την κατάλληλη στιγμή να κάνει τις πιο αποτελεσματικές κινήσεις. Είχα πει, όταν ξεκινούσε αυτή η ιστορία με τις λίστες, ότι είναι κατά τη γνώμη μου ένα εθνικό θέμα. Εθνικό θέμα είναι η κάθαρση και να χτυπήσεις τη διαφθορά. Θα μπορούσε όλη αυτή η φασαρία να αποφευχθεί για άλλη μια φορά. Θα μπορούσε να υπάρχει μια και μοναδική πρόταση. Αφού είναι ένα εθνικό θέμα, αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχει αυτό σαν πρόβλημα. Επειδή αναγνωρίζουν όλοι ότι θα πρέπει να δοθεί μια λύση, δεν είχαν παρά να κάνουν το πολύ απλό, να πάνε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε ένα θεσμικό παράγοντα, και να πουν εδώ είμαστε, όλοι μαζί, να συμφωνήσουμε για το καλό της χώρας και πως θα ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανένας για κομματικούς, στενοκομματικούς, μικροκομματικούς λόγους, ζητήματα εθνικά», ανέφερε.

«Σήμερα θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να λέμε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, να συγκροτηθούν, να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να έχουν το σθένος και την πολιτική βούληση για να μπορέσουν να αλλάξουν», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «η ΔΗΜΑΡ είναι ένα καινούργιο κόμμα και ξεκίνησε σε αυτή την κατεύθυνση. Μπήκε κατευθείαν στα βαθιά νερά. Δεν είναι τόσο απλό. Τη ΔΗΜΑΡ μην την κρίνετε επιφανειακά. Και εγώ ΔΗΜΑΡ είμαι, αλλά έχω το θάρρος να λέω αυτά που πιθανόν χρειάζεται η κοινωνία. Εγώ δεν είμαι οπαδός. Εγώ ασχολούμαι με την πολιτική, και ασχολούμαι με τον χώρο αυτό γιατί με εκφράζει όσο και όποτε με εκφράζει, αλλά για μένα η στόχευση είναι η κοινωνία και το πώς θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό είναι η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Εγώ σαν νέος πολιτικός αυτό έχω να προτείνω».

Όπως ανέφερε, «θεωρώ ότι η ΔΗΜΑΡ, όντως από το ξεκίνημά της αλλά και μέσα στην κυβέρνηση έχει φέρει καινούργια πράγματα. Ξεφύγαμε από το καρκίνωμα των πολυσυλλεκτικών κομμάτων, όπου κάτω από έναν απολυταρχισμό δημιούργησαν αυτό το πλαίσιο νοσηρότητας. Πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας, με ότι σημαίνει αυτό. Για τη χώρα, πάντοτε, θα πρέπει να δίνεις διέξοδο. Όμως σε σχέση με τις δυνάμεις που συνεργάζεσαι, εκεί είναι το ουδέν κακό αμιγές καλού. Υπάρχουν και επιτυχίες, υπάρχουν και αποτυχίες. Πορεύεσαι πάντα με αυτό που έχεις. Ξέρω και τα καλά των 7 μηνών, το πώς στηρίχθηκε η χώρα, αλλά ξέρω και τα κακά, από τα μνημόνια, από τα μέτρα που θα υποστεί ο Έλληνας πολίτης. Η συνέχεια που πρέπει να υπάρξει είναι άλλη συζήτηση».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: