Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τ. ΚΟΥΙΚ: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλογίζουμε πρόθεση από την πρώτη στιγμή»

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλογίζουμε πρόθεση από την πρώτη στιγμή», σημειώνει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχετικά με την γνωστή υπόθεση του ελλείμματος, και το πώς η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια


Όπως είπε, «το λάθος λοιπόν είναι εκείνο που δεν το συνειδητοποιούν εκείνοι που είναι στην κυβέρνηση. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλογίζουμε πρόθεση από την πρώτη στιγμή. Πρόθεση από Γιώργος Παπανδρέου πρόθεση να έρθει ο τραπεζίτης ο Παπαδήμος, και πρόθεση από το Σαμαρά μόνο και μόνο για να γίνει πρωθυπουργός».

«Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι που πρόσκεινται στο χώρο της ΝΔ, όταν τους συναντάς στο καφενείο της Βουλής, ή στους διαδρόμους ή στα φουαγιέ των διάφορων στούντιος, σου μιλάνε διαφορετικά» σημείωσε ο κ. Κουίκ και συμπλήρωσε πως «αντιλαμβάνομαι την οργή και προσυπογράφω. Δυστυχώς όμως αυτή είναι η κατάσταση».

Όπως υπογράμμισε, «δεν έκαναν λάθος. Ήταν καραμπινάτη σκοπιμότητα και γι’ αυτό τον πάνε και για κακουργηματική πράξη. Χθες έβγαλα μια ανακοίνωση και λέω ότι αν δεν τον απομακρύνουν, θα περιμένουμε να παραιτηθεί ο ίδιος, είναι χλωμό. Είναι σαφές ότι έχει χαθεί και η ευαισθησία απέναντι στο καθήκον ή απέναντι στο τι έχεις να κάνεις απέναντι στο κράτος. Σημασία έχει πάντως ότι αυτό που δεν αποτόλμησε να κάνει το πολιτικό σύστημα, και θυμίζω ότι ο Γεωργίου στην προηγούμενη εξεταστική είχε κληθεί ως μάρτυρας, τώρα πλέον είναι κατηγορούμενος».

Σχετικά με την δήλωση υπεράσπισης του Γ. Παπανδρέου, ανέφερε πως έγινε «γιατί ξέρει ότι αν δεν τον υπερασπιστεί, πίσω από τον Γεωργίου θα είναι η σειρά εκείνου και του Παπακωνσταντίνου. Θυμίζω ότι η κα Γεωργαντά, τέλος Σεπτεμβρίου είχε καταθέσει και μια καινούργια έκθεση που λέει ότι τα στοιχεία πειράχτηκαν από το 3,5%, οπότε αν όχι σήμερα, το αργότερο Παρασκευή θα επισκεφθώ τον οικονομικό εισαγγελέα, τον κ. Πεπόνη, για να του καταθέσω πρόσθετα στοιχεία που αφορούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ».

«Έπαιξε καλά το θέμα»

Όσον αφορά την τροπολογία για τους ιμάμηδες στη Θράκη, και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κουίκ ανέφερε πως «μέσα σε όλα δεν είναι η φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να έχουμε όλα τα ανοίγματα με τους Τούρκους, δεν είναι η φιλοσοφία της ΔΗΜΑΡ που μας είπε δια του εκπροσώπου της, τις προάλλες, ότι εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να πουληθούν οι μαρίνες του Αιγαίου στους Τούρκους, είναι και το ότι δέχονται πολύ ισχυρές εσωτερικές πιέσεις από τους συναδέλφους τους μουσουλμάνους βουλευτές».

Όπως είπε, «δεν έχω ερμηνεία, δεδομένου ότι δεν πέρασαν ούτε 2 μήνες που η νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη έβγαλε μια ανακοίνωση η οποία ήταν σφοδρή εναντίον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που «προσκυνούσαν», λίγο ή πολύ, κάποιο Τούρκο αξιωματούχο που ήρθε. Σημασία έχει πως από πλευράς του υπουργείου Παιδείας, έπαιξε καλά την τροπολογία που έφεραν από κοινού, και οφείλω να πω πως και εμείς μέσα στη μέση παίξαμε ένα ρόλο καταλύτη, γιατί υπήρχε φόβος μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας να μην περάσει».

Ακύρωση της πολιτικής Καραμανλή

Κλείνοντας παρατήρησε πως «ο Στουρνάρας με δήλωσή του ακύρωσε την οικονομική πολιτική του Καραμανλή, και γενικώς η κυβέρνηση Σαμαρά ακυρώνει σε πολλά την πολιτική Καραμανλή. Όταν μας είχαν φέρει στην μικτή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Ενέργειας το δεκαπενταετές πρόγραμμα για την ενέργεια στην Ελλάδα, δεν υπήρχε πουθενά το άνοιγμα Καραμανλή προς τη Ρωσία. Ήταν όλα κομμένα και ραμμένα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το κομμάτι αυτό το εξουσιάζει η Γερμανία».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: