Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΧΡ. ΚΕΒΡΕΚΑΚΗΣ: "το ενδιαφέρον που επέδειξα και πριν δυο χρόνια δεν ήταν for one use only"

Για «γινάτια τα οποία είναι αδιανόητα» έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Χρυσόστομος Κεβρεκάκης, δηλώνοντας παράλληλα ότι συνεχίζει να είναι ενδιαφερόμενος για μια θέση στο τοπικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «και πριν δύο χρόνια υπήρχε ένα ενδιαφέρον αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση. Το θέμα δεν είναι το προσωπικό ενδιαφέρον του καθενός», και υπογράμμισε πως «το ενδιαφέρον που επέδειξα και πριν δυο χρόνια δεν ήταν for one use only, ή destroyed after use. Για να είμαστε πιο ακριβείς, εγώ τον εαυτό μου τον θέτω στη διάθεση του κόμματος. Αν κρίνει ότι η παρουσία μου είναι απαραίτητη προκειμένου να στελεχώσω ένα ψηφοδέλτιο σε τέτοιους δύσκολους καιρούς εγώ όχι δεν λέω».

Παράλληλα σημείωσε πως «αν δούμε την καθημερινότητα του καθενός μας, σε μια πόλη επαρχιακή σαν την Καβάλα, που γνωρίζουμε, λίγο ή πολύ, ο ένας τον άλλο, τόσα χρόνια που κυλήσανε, νομίζω ότι ο καιροσκοπισμός μπορεί να γίνει αντιληπτός στον καθένα μας. Τώρα, όσον αφορά εμένα, μέχρι στιγμής δεν νομίζω ότι έχω τέτοιες ενδείξεις για καιροσκοπισμό».

«Όταν ένας υποψήφιος στελεχώνει ένα ψηφοδέλτιο, φυσικά ο ευγενικός σκοπός του είναι να εκλεγεί, αλλά ο ευγενικότερος είναι να συνεισφέρει με την εκλογή του στην επικράτηση του δικού του κόμματος, και δευτερευόντως όσον αφορά την προσωπική του επιτυχία. Αυτή είναι η δική μου αντίληψη. Η αντίληψη δηλαδή είναι αν μπορώ να βοηθήσω, χωρίς αυτό να συναρτάται με την προσωπική επιτυχία, όχι δεν θα πω», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «σε κάθε κόμμα, όταν είναι να γίνουν εκλογές καλούν αυτούς που κρίνουν ικανούς, που κρίνουν αποτελεσματικούς, δηλαδή κριτήρια δικά τους, όχι και υποκειμενικά του ιδίου».

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις ανέφερε πως «ζούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ένα οξύμωρο το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν αυτή τη στιγμή το κράτος λειτουργεί. Λειτουργεί το κράτος μια χαρά, και κάτι τέτοιες στιγμές μας κάνουν να σκεφτούμε, μήπως είναι περιττοί; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια προσωπική – εγωιστική διάθεση και συμπεριφορά των ιθυνόντων της τύχης των πολιτών, που κρατά όμηρους μια ολόκληρη χώρα, σε γινάτια τα οποία είναι αδιανόητα, όταν αυτά είναι σημεία αναφοράς της τύχης των πολιτών αυτής της χώρας». Τέλος υπογράμμισε πως «το μεγάλο ζητούμενο είναι η επιλογή αυτών που θα διαχειριστούν τα κοινά τους επόμενους μήνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: