Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΕΥΡ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: "Εχουμε ξεφύγει από τα όρια"

«Έχουμε ξεφύγει από τα όρια!». Αυτό ανέφερε, χθες, ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, σχετικά με τη στάση του πρωθυπουργού και τα όσα πολιτικά γεγονότα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποβλέπει στο προσωπικό όφελος όσον αφορά τη «φυγή» του.

Μιλώντας από τη συχνότητα του Studio 7, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «η συζήτηση στις Κάννες δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο της συμφωνίας για τη δανειακή σύμβαση. Σχετίζεται με την αυθαίρετη κίνηση του κ. Παπανδρέου που αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους ηγέτες, διακυβεύοντας την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας» και συμπλήρωσε πως η κίνηση του πρωθυπουργού έβαλε σε περιπέτειες όχι μόνο την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

«Έχουμε ξεφύγει από τα όρια! Όλος αυτός ο τυχοδιωκτισμός που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός βάζει σε περιπέτεια την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, διότι εκνευρίζει περεταίρω τους δανειστές μας», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «δεν είναι φυσιολογικό να τα τινάζει στον αέρα» ενώ παρατήρησε ότι με την κίνηση αυτή καταστρέφεται και η ευκαιρία για επαναδιαπραγμάτευση.

«Δεδομένου ότι το Σύνταγμα απαγορεύει το δημοψήφισμα για δημοσιονομικά θέματα, για να γίνει δημοψήφισμα θέτουμε το θέμα με βάση το άρθρο 44.1 του Συντάγματος για σοβαρά εθνικά ζητήματα», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης και συμπλήρωσε πως «ουσιαστικά το δίλημμα έχει να κάνει με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Το βάζει αυτό σαν διακύβευμα».

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε ότι «αυτή η κυβέρνηση μέχρι προχθές λειτουργούσε στρεβλώνοντας τη λαϊκή εντολή. Από προχθές, για Τρίτη φορά εκχωρεί την υποχρέωση να κυβερνά. Την πρώτη φορά με την τρόικα, τη δεύτερη φορά πέταξε το μπαλάκι στην αντιπολίτευση και είπε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις αν δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης και τώρα προσπαθεί να καταστήσει συνένοχους τους πολίτες. Οι πολίτες όμως θα καταδικάσουν την κυβέρνηση και την πολιτική της».

Κλείνοντας είπε ότι από τις κινήσεις αυτές «προσπαθεί να ωφεληθεί ο πρωθυπουργός» και εκτός από την παραμονή του στην εξουσία, σκέφτεται και τον τρόπο φυγής. «Φοβάται ότι αυτή τη στιγμή όλο το κυβερνητικό σύστημα την επομένη που θα φύγει θα έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας και προσπαθεί αυτές τις ενέργειες να τις νομιμοποιήσει βάζοντας συνυπεύθυνο το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: