Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Προβληματισμός στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Ενοχλημένα από τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου δηλώνουν σχεδόν όλα τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι οι εκλογές είναι η λύση σε αυτό το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στη χώρα.

Όπως είπε ο πρώην υπουργός Δημοσθένης Δημοσθενόπουλος, σχολιάζοντας τις ενέργειες του κ. Παπανδρέου, «αυτά τα πράγματα ξέρω που μπορούν να οδηγήσουν. Οδηγούν πάντοτε σε εκτροπές. Τέτοια τεχνάσματα και τέτοια τερτίπια όταν υπάρχει ο ευθύς δρόμος και πας εσύ από το μονοπάτι, όπου οι ατραποί αυτοί δεν οδηγούν πουθενά καταλαβαίνεται πόση ανησυχία και πόση απογοήτευση μου δημιουργούν».

Όπως είπε, «αυτό καθαυτό το δημοψήφισμα, που έχει ένα περίβλημα υψίστης δημοκρατικής λειτουργίας, αν θα γινόταν, γιατί πιστεύω ότι δεν θα γίνει τελικά, θα είχε τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, θα είχε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Θα κατέστρεφε την Ελλάδα», και σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενο το «ξύλο» που έφαγε ο Γ. Παπανδρέου.

«Ολόκληρη η Ευρώπη επί βδομάδες παιδευόταν να βρει λύση, για τους εαυτούς τους βέβαια αλλά αφορούσε εμάς. Συμφωνεί, και δεν τους ενημερώνει, για το τάκτ το συμμαχικό, το συναδελφικό. Να πει ότι ναι αγωνιστήκατε εσείς μας δώσατε μια λύση αλλά εγώ πρέπει να ρωτήσω τον ελληνικό λαό. Δεν τους το είπε αυτό το πράγμα», παρατήρησε.

Αναφορικά με τη διαφωνία του κ. Βενιζέλου ο κ. Δημοσθενόπουλος παρατήρησε πως έγινε «κατόπιν εορτής». «Εγώ τον ήθελα τον Βενιζέλο την ώρα που έπαιρνε την απόφαση ο πρόεδρος να του πει «που πας;». Είδε το αδιέξοδο στο τέλος και το έκανε. Εγώ τον πολιτικό τον θέλω να διαβλέπει εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων».


«Το δημοψήφισμα έχει περάσει πια σε δεύτερη μοίρα, είναι πολύ σοβαρότερα τα πράγματα», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Καρατζιώτης. Ο οποίος όπως είπε τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα και αναμένονται εξελίξεις. «Το θέμα δεν είναι μόνο του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική και όχι ο καιροσκοπισμός», και κάλεσε την αντιπολίτευση να πάρει θέση.


Από την πλευρά του ο Ανδρέας Γράσσος σημείωσε πως ο Γ. Παπανδρέου «είτε πρέπει να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης ανάγκης ή να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές». Όπως ανέφερε «πρέπει να συμμαζευτούμε και να δουλέψει ο τόπος. Προς τα έξω πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι όλες οι δυνάμεις να κάνουμε κάτι αλλά να φαίνεται ότι το κάνουμε».

Τέλος, από την πλευρά του ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χατζηχρήστου παρατήρησε ότι «αιφνιδίασε πάρα πολλούς η απόφαση για το δημοψήφισμα. Σαν ενέργεια το δημοψήφισμα το θεωρώ ότι είναι μια σωστή πολιτική κίνηση αλλά βεβαίως όταν μιλάμε για δημοψήφισμα πρέπει να είναι οι πρωτοβουλίες στη δική μας χώρα και κυβέρνηση».

Όπως ανέφερε, «πάντα είχα την άποψη ότι αυτά τα μέτρα που καλείται να ψηφίσει η κυβέρνηση αυτό το διάστημα, θα έπρεπε να έχουν την ψήφο 180-200 βουλευτών αλλιώς θα έπρεπε να γίνει προσφυγή στις κάλπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: