Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: "Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Αν την είχαμε νωρίτερα θα ήταν καλός διαπραγματευτής"

«Οι εξελίξεις έχουν αλλάξει τελείως το πολιτικό τοπίο. Ήδη έχουμε μπει στην ευθεία των εκλογών, που αυτή τη στιγμή τοποθετούνται γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου», παρατήρησε ο πρώην υπουργός και νυν στέλεχος τη Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που παραχώρησε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στην Καβάλα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Όπως είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης, «εμείς ως Δημοκρατική Συμμαχία θα θριαμβολογούσαμε αν δεν γνωρίζαμε την τραγική κατάσταση. Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν η πρώτη που μίλησε για ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εθνικής συναίνεσης και κυβερνητικής συνεργασίας», και παρατήρησε ότι ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις που προκαλούν εκνευρισμό στην Ευρώπη. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσει η λογική», όπως είπε και δεν θα κυριαρχήσουν οι απόψεις γι «πολιτικά οφέλη» από την κατάσταση. Όπως παρατήρησε, υπάρχουν τεράστια προβλήματα και «τουλάχιστον θα πρέπει να πουν την αλήθεια».

«Εμείς σαν Δημοκρατική Συμμαχία ήδη είπαμε ότι θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση. Ενδεχομένως να συμμετέχουμε κιόλας αν μας προταθεί», παρατήρησε και συμπλήρωσε πως «δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και μεγέθυναν τα προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία έγινε από κόμμα ευθύνης, σημαιοφόρος του λαϊκισμού. Ας ελπίσουμε ότι τώρα θα πρυτανεύσει η λογική.

«Υποστηρίξαμε την ιδέα για μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης για να κυβερνήσει. Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Αν την είχαμε νωρίτερα θα ήταν καλός διαπραγματευτής. Τώρα αυτή δεν θα πάει να διαπραγματευτεί αλλά να διαχειριστεί», συμπλήρωσε και είπε πως θα πρέπει μπροστά να μπαίνει το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «από την ώρα που ήμασταν αυτοί που ζητήσαμε κυβέρνηση συνεργασίας και επιμέναμε, δεν μπορούμε να πούμε τώρα ότι δεν στηρίζουμε ή δεν συμμετέχουμε αν μας προταθεί».

«Είμαστε βέβαιοι, παρά τα άσχημα ή μέτρια δημοσκοπικά ευρήματα και το ότι δικαιωθήκαμε, σε όσα λέγαμε για κυβέρνηση συνεργασίας, πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα φτάσουμε εκεί που είναι ο στόχος μας», ανέφερε.

Σχετικά με τα ψηφοδέλτια του κόμματος και τη συγκρότησή τους, είπε ότι η επίσκεψη στην περιοχή είχε να κάνει και με τα ψηφοδέλτια, και παρατήρησε ότι είναι ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι «φοβόταν», όπως είπε, την περιοχή. «Εκτιμώ ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τον κορμό του ψηφοδελτίου», παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: