Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η Φώφη Γεννηματά στην Καβάλα

Σε ήρεμο και συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής από τη Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ Καβάλας η κεντρική της προσυνεδριακή διαδικασία την σε αίθουσα του ξενοδοχείου « Ωκεανίς», με καλεσμένη – ομιλήτρια την εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολλά από τα παλιά στελέχη του κόμματος, εκφράζοντας έτσι τη στήριξή τους στην προσπάθεια που γίνεται. Για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.

Την Φώφη Γεννηματά προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χατζηχρήστου, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία του συνεδρίου, στις προσυνεδριακές διαδικασίες και στην εκλογή για τους συνέδρους από την Καβάλα, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή. Ο κ. Χατζηχρήστου καλωσόρισε τη Φώφη Γεννηματά, την ευχαρίστησε για παρουσία της και τόνισε ότι όποτε τη χρειάστηκε η οργάνωση της Καβάλας ήταν δίπλα της.

Παίρνοντας το λόγο η κα Γεννηματά ευχαρίστησε όλα τα στελέχη που ήταν στην αίθουσα για την παρουσία και τη θερμή υποδοχή που πάντα βρίσκει στην Καβάλα και ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Πιστεύω ότι δίνουν δύναμη σε όλους μας αυτές οι διαδικασίες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μπροστά», σχολίασε και συμπλήρωσε πως «η σημερινή σας παρουσία δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Μας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα οι πολίτες, στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό».

Όπως είπε, «οι πικραμένοι πολίτες, οι προβληματισμένοι, άνθρωποι που υποφέρουν, μας γύρισαν την πλάτη αλλά δεν έχουν πάρει διαζύγιο από εμάς. Μας παρακολουθούν και περιμένουν. Η ψυχή του ΠΑΣΟΚ πάλλεται. Πάλλεται σε όλη την Ελλάδα και πάλλεται και εδώ στην Καβάλα. Γι’ αυτό έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό το συνέδριο. Γιατί πριν απ’ όλα θα δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει. Ότι είναι δυναμικό και μπορεί να γίνει και πάλι δυνατό. Αυτό το συνέδριο θα καθορίσει τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα του κινήματος. Αυτή η φυσιογνωμία και αυτή η ταυτότητα είναι δεδομένες, παρά τα όσα έχουν συμβεί αυτά τα τελευταία χρόνια».

Έδωσε έμφαση στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, και τόνισε πως πρέπει να ανανεωθεί το κόμμα, και να εισέλθουν νέοι άνθρωποι στον πολιτικό στίβο, ώστε να υπάρξει ανανέωση. Μάλιστα και όσα στελέχη πήραν το λόγο μίλησαν για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και το ότι πρέπει να δοθεί «τόπος στα νιάτα».

Δηλώσεις

Την αισιοδοξία τους για την πορεία και την θετική ανταπόκριση που θα έχει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασαν σε δηλώσεις τους τόσο ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος Νίκος Χατζηχρήστου, και η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, η οποία βρέθηκε την Κυριακή στην Καβάλα, ως κεντρική εισηγήτρια της προσυνεδριακής συνέλευσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χατζηχρήστου, «σήμερα είναι η κεντρική προσυνεδριακή διαδικασία, την οποία διοργανώνει η ΝΟΕΣ ΠΑΣΟΚ Καβάλας, στο πλαίσιο της πορείας προς το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε 15 μέρες, δύο βδομάδες πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, είμαστε μια βδομάδα πριν από τις εκλογές συνέδρων. Έχουμε σήμερα προσυνεδριακό διάλογο με εισήγηση της Φώφης Γεννηματά και τοποθετήσεις των μελών που βρίσκονται σήμερα στη διαδικασία, και από αύριο το πρωί θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε τα διαδικαστικά μας, όσον αφορά τις εκλογές των συνέδρων που θα γίνουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, δήλωσε πως «το ΠΑΣΟΚ κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια επιστροφής στην κοινωνία. Αυτό το συνέδριο για μας είναι μια σημαντική ευκαιρία, είναι η αφετηρία και όχι η ολοκλήρωση μιας προσπάθειας, προκειμένου να μπορέσουμε να μιλήσουμε ξανά με τις κοινωνικές ομάδες που μας στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, και μαζί τους να διαμορφώσουμε ένα νέο σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη ο τόπος για να μπορέσει να αφήσει οριστικά πίσω την εξάρτηση από τα μνημόνια. Αυτή η πρόταση μπορεί να αποτελέσει τη βάση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, και η ευθύνη μας, απέναντι σε αυτό το χώρο, απέναντι στον κόσμο που υποφέρει, που υπομένει και περιμένει την ελπίδα, είναι πάρα πολύ μεγάλη».



(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")



Δεν υπάρχουν σχόλια: