Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: "Ξέρουν ότι μας οδηγούν στην καταστροφή και δεν κάνουν απολύτως τίποτα"

«Όλοι αυτοί είναι οι ρολίστες της πολιτικής που ήρθαν να παίξουν έναν ρόλο και αν ακούγεται αυτό βαρύ από κάποιους, θέλω να πω ότι ελληνόφωνοι είναι», σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, που βρίσκεται στην καβάλα στο πλαίσιο του προσυνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Υπογράμμισε μάλιστα πως «δεν αλλάζει η πραγματικότητα. Ξέρουν ότι μας οδηγούν στην καταστροφή και δεν κάνουν απολύτως τίποτα»


Για την παρουσία του στην Καβάλα είπε πως, «έχω πάει σε 36 νομούς. Είχα στο σχέδιό μου να έρθω στην Καβάλα έτσι κι αλλιώς να συστήσω ένα χριστιανοδημοκρατικό πυρήνα, αν τα καταφέρουμε και αν υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελαν. Παρότι υπάρχει μια προεργασία τους προηγούμενους μήνες με κάποιους παλιούς φίλους, που έχουμε μια κοινή πορεία, να μοιράζουμε την αγωνία, και αυτή η συχνότητα μας έχει βοηθήσει πολύ κάποιοι να έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου, και στην Αθήνα να έχουμε συναντηθεί, όμως η οριστικοποίηση της αφίξεως ήρθε μετά από την πρόσκληση του Πάνου Καμμένου να είμαι στην έναρξη του προσυνεδριακού του διαλόγου, σε αυτό το πρώτο προσυνέδριο που κάνει εδώ στην Καβάλα, να χαιρετίσω ως χριστιανοδημοκρατικό κίνημα. Το απεδέχθην με μεγάλη χαρά, για να σηματοδοτήσουμε ότι από την Καβάλα μπορούμε να πάμε Καβάλα στα γεγονότα».

«Ακριβώς επειδή ζούμε την εποχή της αποσύνθεσης και είδαμε και θα δούμε πολλά κόμματα, γι’ αυτό είδατε ότι μίλησα για κίνημα και όχι για κόμμα. Δεν είμαι πρόεδρος είμαι συντονιστής, γιατί προέδρους έχουμε πολλούς, του χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, που έχει επίγνωση της δικής του της μικρής δυνατότητος στην παρέμβασή του, αλλά νομίζει ότι μπορεί να κουβαλήσει μια πολύ μεγάλη υπόθεση που λέγεται η συγκρότηση της συμμαχίας όλων των πατριωτικών δυνάμεων του πατριωτικού τόξου. Το να σου κάνουν τη μεγάλη τιμή να συνομιλούν μαζί σου πολίτες ενεργοί ή πολιτικοί, που είναι μέσα στη Βουλή ή έξω από τη Βουλή σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις αν μπορείς να είσαι καλός, και θα προσπαθήσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα», σημείωσε.

Στόχος η συνεργασία

Υπογράμμισε πως «στόχος είναι μια εκλογική συνεργασία όλων αυτών των διάσπαρτων δυνάμεων, που πρέπει απέναντι στο μνημονιακό μπλοκ των τριών κυβερνητικών δυνάμεων, να υπάρξει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική απάντηση. Να κατέβουμε στις εκλογές ως ένας συνασπισμός, να γίνει μια εκλογική συνεργασία. Αυτός είναι ο στόχος. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα είναι ένα ρυάκι».

Όσον αφορά το ποιες είναι οι δυνάμεις του αντιμνημονιακού μπλοκ, απάντησε πως «νομίζω όλες οι δυνάμεις εκτός από αυτές που είναι έξω από το δημοκρατικό τόξο, δηλαδή, για να το πούμε με το όνομά τους, όχι η Χρυσή Αυγή. Μπορεί να είναι και πρόσωπα. Μιλάω με όλα αυτά τα πρόσωπα. Αν αθροιστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, και είναι πάρα πολλοί άλλοι. Εγώ δεν μπορώ να δεσμεύσω τους άλλους, αλλά γι’ αυτό το ήθελα το χριστιανοδημοκρατικό κίνημα, να έχει σαφές στίγμα, και το όνομα που πήρε το πήρε για να μην λέει πολλά. Και αυτό για να ξέρει ο άλλος ότι όταν μιλάμε για το χριστιανοδημοκρατικό κίνημα ότι μιλάμε ναι για ένα κλασικό, δημοκρατικό, λαϊκό κόμμα της δεξιάς. Η εκλογική συμμαχία πρέπει και θα μπορούσε να την αποτελέσουν δυνάμεις που δεν κινούνται μόνο στο χώρο της λαϊκής, πατριώτικής ή της κεντροδεξιάς, αλλά δυνάμεις που μπορεί να αυτοπροσδιορίζονται ότι είναι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις ή κάτι άλλο. Γιατί αυτή την ώρα δεν πάμε για την ιδεολογική μας ταυτότητα να ανακαλύψουμε, αλλά θεωρούμε ότι έχουμε μια μεγάλη εθνική υπόθεση, που θα πρέπει να δοθεί μια απάντηση. Συνάντησα σήμερα εδώ στην Καβάλα πολλούς στο ξενοδοχείο. Είχα επαφές με αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη, είχα ραντεβού από το Επιμελητήριο, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μου είπαν πολλοί αν υπάρχει άλλη πρόταση, ή εναλλακτική λύση. Και σε αυτό πρέπει να απαντήσουμε. Έχουμε εμείς την υποχρέωση να τους πείσουμε ότι μπορούμε».

«Ζούμε σε έναν παραλογισμό»

Σε σχόλιο για αν θα πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να ζητήσει συγνώμη, από τον ίδιο τώρα που ουσιαστικά το ΔΝΤ επιβεβαίωσε τα όσα έλεγε, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε πως «αν φτάσει σε αυτό το σημείο ο Αντ. Σαμαράς, ανακοινώνω από εδώ, από την Καβάλα, ότι εγώ προσωπικά θα σταματήσω τη λειτουργία του χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, θα επιστρέψω τρέχοντας στη ΝΔ και με τον Αντ. Σαμαρά, γιατί τότε πραγματικά θα κάνει αυτό που ακούμε στις εκκλησίες, θα πεί είδομεν το φως το αληθινόν. Αν πει, όχι το «ημάρτομεν» που είπε στην κα Μέρκελ, στον ελληνικό λαό, ότι ξαναβρήκα το φως μου, αυτά που έλεγα πριν τις εκλογές αυτή είναι η αλήθεια, παρασύρθηκα κλπ. Δεν το περιμένω όμως. Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο βαθιά πάμε στα τάρταρα, όλο και πιο πολύ δενόμαστε, όλο και πιο δύσκολη γίνεται η ζωή μας».

«Ζούμε σε έναν παραλογισμό. Πολλές φορές να ακούμε υπουργούς και τον πρωθυπουργό να λέει ότι «το ξέρουμε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς». Αυτό το «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» είναι αυτό που είπα εγώ «καθίστε στα τέσσερα», είναι αυτό που έχει πρωτοσέλιδο το Ποντίκι χθες, ότι μας πιέζουν και μας έχουν βάλει από κάτω, έχει αυτή την κυνική ομολογία του Ρουπακιώτη που λέει «με πατάνε στο λαιμό, δεν γράφω τους νόμους, κανένας υπουργός δεν γράφει τους νόμους, αλλά τους υπογράφω και τους ψηφίζω», έχει όλα αυτά που λένε δυστυχώς άνθρωποι που είναι περήφανοι», παρατήρησε.

«Ο Στουρνάρας και η παρέα του ξέρουμε πολύ καλά ότι απηχεί μια συγκεκριμένη αντίληψη σε αυτή τη χώρα. Ο Στουρνάρας δεν ήρθε τυχαία, ο Παπαντωνίου δεν ήταν τυχαίος, ο Σημίτης δεν ήταν τυχαίος. Όλοι αυτοί είναι οι ρολίστες της πολιτικής που ήρθαν να παίξουν έναν ρόλο και αν ακούγεται αυτό βαρύ από κάποιους, θέλω να πω ότι ελληνόφωνοι είναι. Θυμάμαι όταν έφυγε ο Σαμαράς από τη Συγγρού, και μας χαιρέτισε εκεί τους συνεργάτες στον πρωινό καφέ και είπε πάω στο Μέγαρο Μαξίμου για να δούμε ποιόν θα κάνουμε πρωθυπουργό, όταν έφυγε ξαφνικά ο Γιώργος Παπανδρέου. Πως έφυγε ξαφνικά ο Γ. Παπανδρέου; Αναλογιστήκατε ποτέ πως μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με 43%, πως έγινε και έφυγε; Γιατί παραιτήθηκε; Άλλαξε πολιτική; Εκείνη την πολιτική δεν ακολουθούμε; Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του για να δούμε αν ο Στουρνάρας ή ο Παπαδήμος, ή όλοι αυτοί είναι ρολίστες. Και τρεις μέρες κανένα πολιτικό κόμμα δεν είχε υποδείξει τον κ. Παπαδήμο. Και από πού ήρθε ο Παπαδήμος; Ποιος τον υπέδειξε; Αν δεν τον υπέδειξε κανένας από εμάς, ποιος τον είχε έτοιμο;», σχολίασε και συμπλήρωσε πως «είμαστε εδώ τώρα, μπροστά σε εξελίξεις που δεν τις διαμορφώνουμε εμείς. Μας το λένε με κυνικό τρόπο. Εμείς δεν θέλουμε να διαμορφώσουμε τις δικές μας εξελίξεις; Και εν πάση περιπτώσει είμαστε σε μια Ευρώπη που είναι μπροστά στα ίδια αδιέξοδα. Έχουμε συμμάχους δηλαδή».

"Δεν αλλάζει η πραγματικότητα"

«Με ρωτούσαν και σήμερα «γιατί έγινες και εσύ τόσο σκληρός πολέμιος του Σαμαρά». Δεν είμαι και δεν νιώθω. Αλλά όταν κάνω τη δική μου ανάλυση και δίνω τις δικές μου τις εξηγήσεις για την πολιτική τάξη της Ελλάδος, και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ενώ βλέπουν, συνομολογούν, κατανοούν όλα αυτά, ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, συγνώμη, δυσκολεύομαι δημόσια να πω σε ποιο συμπέρασμα καταλήγω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δυσκολεύομαι, επειδή ανησυχώ μην στεναχωρηθούν κάποιοι φίλοι ομοϊδεάτες ότι αλλάζει η πραγματικότητα. Δεν αλλάζει η πραγματικότητα. Ξέρουν ότι μας οδηγούν στην καταστροφή και δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Γιατί; Γιατί αυτοί είναι χαζοί και εμείς είμαστε οι έξυπνοι; Όχι. Μάλλον αυτοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς, αν μιλάμε για τον δείκτη ευφυΐας τους. Και συμβούλους έχουν, και εμπειρίες έχουν, άρα γιατί το κάνουν; Άρα γιατί το κάνουν αυτό; Ποια είναι τα αποτελέσματα πέρα από την ανεργία, πέρα από τη φτώχια, πέρα από τη δυστυχία, στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, στο μέλλον αυτής της χώρας, στην γεωπολιτική της θέση; Αυτά όλα δεν μας προβληματίζουν; Νιώθουν ότι είμαστε ανήμποροι, ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο», παρατήρησε.

Όπως είπε, «πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, και όσες ευκαιρίες μας δίνονται. Και έχει πλεονεκτήματα και ο τόπος αλλά και οι συνθήκες τώρα διαμορφώνονται διαφορετικά. Και αν αποφασίσουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας κάποια αποτελέσματα θα φέρουμε. Το δυστύχημα για τον Αντώνη Σαμαρά ήταν ότι δεν έκανε καμία επαναδιαπραγμάτευση, όχι των 18 σημείων που είπε, του κανενός… Και αυτό εμένα με πληγώνει αφάνταστα, και με κάνει να έχω ανέβει στα κεραμίδια. Έχουμε επιτρόπους στις τράπεζες για το ποιος θα πάρει δάνειο, επιτρόπους στα υπουργεία για το πώς θα διοικηθούν τα υπουργεία, το φορολογικό νομοσχέδιο να μας το δίνουν έτοιμο, το σπίτι του τελευταίου να το χάνει γιατί τα χαράτσια που θα καταργούσαμε εμείς, γιατί γι’ αυτό μας ψήφισε ο κόσμος, θα διπλασιαστούν φέτος. Όλα αυτά δεν μπορεί τόσο απλοϊκά να τα απαντάμε με το «τι να κάνει ο καψερός ο Σαμαράς». Εγώ όταν άκουσα τον Αλέξη Τσίπρα να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση, αλήθεια πήγε το μυαλό μου σε μένα που γύριζα όλη την Ελλάδα και έλεγα ότι θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση. Και εγώ κήρυκας της επαναδιαπραγμάτευσης ήμουν. Και λέω Θεέ μου ας μην το δω και αυτό να έρθει αύριο ο Τσίπρας και να πει επαναδιαπραγμάτευση πάπαλα, στα τέσσερα γιατί δεν μπορούμε παιδιά, σκάστε. Δεν μπορώ να ζητήσω ευθύνη από τον πολίτη τόσο μεγάλη».

«Σήμερα αυτό που κάνει και η κυβερνητική κοινοπραξία αλλά και η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν φέρνει μόνο δυστυχία στον λαό, δεν φέρνει μόνο καταστροφή για την πατρίδα, αλλά μπορεί να βάζει και την ταφόπλακα σε αυτή την μεγάλη παράταξη. Σήμερα θεωρούν ότι είναι πολιτική μαγκιά να λες ότι θα ξαναβγάλω τον χωροφύλακα έξω. Αυτή η μετατόπιση της ΝΔ, χωρίς να την θέλουν οι οπαδοί και οι φίλοι της, θα φέρει δυστυχώς και πάλι την παράταξη σε εκείνα τα στενά περιθώρια», ανέφερε.

Μάλιστα υπογράμμισε πως «εγώ θα τον ήθελα μπροστάρη τον Καραμανλή. Δεν σας το κρύβω. Και με ενοχλεί. Άλλωστε αν δεν με ενοχλούσε θα πήγαινα και εγώ στο σπίτι μου και δεν θα μιλούσα».

Υπήρχαν πολλοί μάρτυρες

Τέλος, σχετικά με την έκφραση «είμαστε στα τέσσερα» που επικαλείται ο ίδιος και το αν πράγματι την είπε ο πρωθυπουργός, ο κ. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε πως «επειδή την ημέρα της παραιτήσεως και εγράφη στην παραίτηση, και το είπα δημόσια, και όπως είδατε δεν βγήκε κανένας να με διαψεύσει. Και δεν βγήκε να με διαψεύσει ενώ θα ήταν εύκολο. Εδώ βίντεο υπάρχουν και βλέπετε πάνε τα αλλάζουν. Γιατί σας λέω… Η ΝΔ δεν τα έκανε αυτά. Μια αστική παράταξη που σέβεται τον εαυτό της και τον κόσμο της, δεν κάθεται τώρα να αναποδογυρίσει τρεις καρέκλες μέσα σε ένα υπουργείο, να τους στείλει τους άλλους για φθορά ξένης περιουσίας και να του λες τώρα «φέρε το βίντεο να το αποδείξεις». Που και στο φινάλε, αν γύρισαν τρεις καρέκλες ανάποδα… Έλεος τώρα. Δεν θα μπορούσαν, όχι απλώς ο Σίμος Κεδίκογλου, ο μπάρμπας μου ο ψεύτης, να βγει και να πει ότι ποτέ δεν το είπε αυτό ο πρωθυπουργός; Θα μπορούσε να το κάνει. Όλα τα μέσα δικά τους είναι. Θα μπορούσε να με διαψεύσει με την ίδια ευκολία, όπως κάνει τις τελευταίες μέρες που παραποιεί και βίντεο. Γιατί δεν το έκανε; Γιατί υπήρχαν πολλοί μάρτυρες μπροστά. Γιατί δεν ήμουν μόνος μου και γιατί τα γεγονότα τα ίδια έρχονται κάθε μέρα να το επιβεβαιώσουν».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: