Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ν. ΜΑΡΙΑΣ: "Και η ΕΕ και το ΔΝΤ δέχθηκαν ότι έκαναν λάθος στην συνταγή"

«Εμείς σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε κάνει μια πρόταση για τον Εθνικό Λογαριασμό Οφειλετών, δηλαδή όλες οι οφειλές που έχει κάποιος προς το Δημόσιο να μαζευτούν σε έναν λογαριασμό, να γίνουν 120 άτοκες δόσεις, να καταργηθούν τα πρόστιμα, και να χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα και να βγουν από τον Τειρεσία», τόνισε σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί οικονομικών φυλακών ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.


Όπως είπε, «σήμερα (σ.σ. χθες) στη ΝΕΤ είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου εκθείαζαν τις δικαστικές αποφάσεις για τις απεργίες που βγαίνουν σε 48 ώρες είπα και εγώ ότι αυτό είναι μια καλή πρακτική και πρέπει η δικαιοσύνη να την εφαρμόσει στα θέματα των φορολογικών υποθέσεων. Γιατί εκεί λιμνάζουν οι υποθέσεις για χρόνια ολόκληρα, μεγάλες επιχειρήσεις και μεγαλοιδιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους, και βέβαια και στο ποινικό μέρος. Σε 48 ώρες εξέδωσαν αποφάσεις όπως είδατε για απεργίες κλπ. Ας γίνει το ίδιο και στα θέματα των υπευθύνων στη λίστα Λαγκάρντ και λοιπά. Αυτό που θέλουν να στήσουν είναι να βάλουν τους μικροοφειλέτες μέσα και να αφήσουν τους μεγαλοοφειλέτες έξω. Αυτό είναι το μνημονιακό μότο», και συμπλήρωσε, «εμείς σαν Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε κάνει μια πρόταση για τον Εθνικό Λογαριασμό Οφειλετών, δηλαδή όλες οι οφειλές που έχει κάποιος προς το Δημόσιο να μαζευτούν σε έναν λογαριασμό, να γίνουν 120 άτοκες δόσεις, να καταργηθούν τα πρόστιμα, και να χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα και να βγουν από τον Τειρεσία».

«Αυτό δεν το θέλουν διότι θέλουν να δημιουργήσουν μια κατάσταση συνεχών πιέσεων απέναντι στον ελληνικό λαό, και όπως έκαναν παλιά επί Τουρκοκρατίας, να κυνηγούν τον κόσμο να μαζεύουν τον φόρο. Είναι προφανές ότι ο βασικός στόχος της τρόικας είναι αυτός. Αυτές είναι αποφάσεις εκβιαστικού χαρακτήρα για να σε αναγκάσουν να μην μιλάς και να μην κινητοποιείσαι. Διότι οι αγρότες τώρα που ξεκινούν θα πάνε να ξεκινήσουν και θα τους στείλουν τα ειδοποιητήρια για να εκβιάζουν και να τους κρατήσουν φιμωμένους. Τώρα οι περισσότεροι αγρότες οφείλουν στην Πειραιώς πλέον, οπότε θα τους έρθει και από εκεί το κιτάπι. Είναι μια κατάσταση μουζίκων, μια γερμανική δουλοπαροικία», σχολίασε και συμπλήρωσε: «θέλουν να το φτάσουν στην εξάντληση του ελληνικού λαού, προκειμένου μετά, επειδή θα υπερχρεώνεται η χώρα, να έρθουν και αντί πινακίου φακής να πάρουν πλουτοπαραγωγικές πηγές κλπ».

Υποκρισία στην Ευρώπη

«Ήμουν στο εξωτερικό, στο Στρασβούργο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε μια σοβαρή υπόθεση, γιατί κατηγορήθηκε η Ελλάδα ότι δεν φέρεται καλά στους μετανάστες. Και κουνούσαν το δάχτυλο οι Γερμανοί κλπ, και τους είπα ελάτε πρώτα απ’ όλα να δείτε πως έχετε καταντήσει του Έλληνες πολίτες, και τι επίπεδο έχουν οι Έλληνες πολίτες, πριν απαιτείται τη μεταχείριση των υψηλών στάνταρντς που θέλετε για τους μετανάστες. Τους είπα ότι εφόσον εσείς ενδιαφέρεστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταργήστε το Δουβλίνο 2 πάρτε όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν, γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται να μείνει στην Ελλάδα, να τους περιποιηθείτε και να σας κάνουμε εμείς κριτική μετά. Δυστυχώς υπάρχει μια υποκρισία στην Ευρώπη, απορρίφθηκαν αυτές οι αιτιάσεις. Πέρασε ένα ψήφισμα. Δέχονται να υπάρχει μορατόριουμ στις επιστροφές των συλληφθέντων, δηλαδή όσοι συλλαμβάνονται σε Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία να μην τους στέλνουν πίσω στην Ελλάδα, αυτό είναι καλό, δέχθηκαν να μπει μια διαδικασία αναθεώρησης του Δουβλίνο 2, και κατάλαβαν ότι πρέπει και αυτοί να αναλάβουν κάποιες υποχρεώσεις. Κάτι είναι και αυτό», σχολίασε ο κ. Μαριάς.

Να πληρώσουν!

«Και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ δέχθηκαν ότι έκαναν λάθος στην συνταγή του μνημονίου. Το λάθος αυτό που γι’ αυτούς είναι καλαμπουράκι, έχει στοιχίσει 3000 αυτοκτονίες, χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Κάποιος πρέπει να πληρώσει αυτή τη ζημιά. Και νομίζω σιγά σιγά η ελληνική κυβέρνηση, αυτή δεν νομίζω ότι μπορεί, αλλά μια επόμενη, θα πρέπει να αρχίσει να αναζητά τη ζημιά του ελληνικού Δημοσίου για να την πάρει από αυτούς. Γιατί αυτοί εμφανίστηκαν οι ειδικοί που ξέρουν τα θέματα να μας συμβουλεύσουν, επέβαλαν ένα μνημόνιο που οδήγησε στην καταστροφή και πρέπει να στείλουμε τον λογαριασμό να τον πληρώσουν. Εγώ το υπολογίζω γύρω στα 500 δις ευρώ», ανέφερε.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: