Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΧ. ΜΕΓΑΣ: "Βλέπουμε τη θέση της ΝΔ να μεταλλάσσεται"

«Ο καθένας θα πρέπει να κάνει την επανάστασή του. δεν πάει άλλο θα πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες αυτό το πράγμα. Και δεν πρόκειται να τους στηρίξουμε ή να τους δικαιολογήσουμε. Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό να το πάρουν σαν μήνυμα από τη βάση του λαού, που έχει ήδη αγανακτήσει», σχολίασε ο Αχιλλέας Μέγας, μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ασπάζεται τη γνώμη του προέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Ευθυμιάδη, περί ικανοποίησης από την κοινοβουλευτική παρουσία και δράση των βουλευτών της Καβάλας.


Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν την ασπάζομαι,. Θεωρώ ότι θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα. Ο κόσμος έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από αυτούς. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν πιστεύω ότι τα μέλη, ο κόσμος είναι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία των βουλευτών όσον αφορά τα κοινά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Θα περίμενα πιο μεγάλη ευαισθητοποίηση όσον αφορά τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, και όχι μόνο από τους βουλευτές της Καβάλας αλλά και γενικότερα από την κυβέρνηση».

«Στην ουσία η χώρα έχει καταστεί υποτελής στους Γερμανούς. Αλλά δεν αντιδρά κανείς. Περίμενα, για να μιλήσω ειλικρινά, μια πολύ διαφορετική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης από τον Αντώνη Σαμαρά και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Περίμενα να είναι πολύ πιο συνεπείς σε αυτά που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό και περίμενα να κάνουν πολλά περισσότερα από αυτά που κάνουν. Βλέπουμε σήμερα μια πολιτική η οποία είναι πολιτική της υποτέλειας, του να βάζουμε συνέχεια βάρη στον απλό κόσμο, δεν έχουμε θίξει τα μεγάλα συμφέροντα τα οποία έπρεπε να θίξουμε, και δεν γίνονται αυτές οι τομές και οι πραγματικές κινήσεις που έπρεπε να γίνουν για να πάρει μια ανάσα ο κόσμος», ανέφερε.

Υπογράμμισε δε πως «δυστυχώς βλέπουμε τη θέση της ΝΔ να μεταλλάσσεται, και βλέπουμε να έχουμε πρωθυπουργό Σαμαρά και κυβέρνηση Σημίτη στην ουσία. Μιλάω για όλα αυτά τα στελέχη που πλαισιώνουν την κυβέρνηση και κρατούν θέσεις κλειδιά οι οποίοι διοικούν στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο, και έχουν την πραγματική εξουσία, τα οποία είναι όλα στελέχη πολυεθνικών, διεθνών συμφερόντων και προέρχονται όλα από την κυβέρνηση Σημίτη. Αυτό είναι μέγιστο θέμα, αλλά δυστυχώς βλέπουμε τον πρωθυπουργό με 15 άτομα να χαράσσουν πολιτική που να αφορά το μέλλον όλης της χώρας και να μην δίνουν σημασία, να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για την γνώμη ούτε των υπουργών, ούτε των βουλευτών του κόμματος, ούτε κανενός».

«Έχετε την εντύπωση ότι ο κόσμος που τους βλέπει καθημερινά στους δρόμους, στις διάφορες εκδηλώσεις, δεν τους κάνει αυτή την κριτική; Θα πρέπει κάποια στιγμή να βάλουμε την πατρίδα μας, το λαό και τα συμφέροντα του τόπου πάνω από τα υπουργεία, πάνω από τις βουλευτικές καρέκλες, πάνω από τις πολιτικές θέσεις τις κυβερνητικές. Δυστυχώς βλέπουμε σήμερα τα κόμματα να έχουν χάσει την ιδεολογία τους, να έχουν χάσει τις αξίες τους, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συναλλάσσονται για το ποιος θα πάρει την α ή την β θέση. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει την επανάστασή του. δεν πάει άλλο θα πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες αυτό το πράγμα. Και δεν πρόκειται να τους στηρίξουμε ή να τους δικαιολογήσουμε. Εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό να το πάρουν σαν μήνυμα από τη βάση του λαού, που έχει ήδη αγανακτήσει», παρατήρησε.

Όπως είπε, «σαν κόμμα αυτή τη στιγμή η ΝΔ δεν λειτουργεί οργανωμένα να κάνει τέτοιες συζητήσεις. Αλλά οι συζητήσεις μεταξύ των στελεχών γίνονται καθημερινά, ανεπίσημα βέβαια. Επειδή ο καθένας ανήκει σε κάποιο κόμμα, πίστεψε σε κάποια πράγματα, όταν βλέπει ότι αυτά που τάξανε στο λαό να μην γίνονται και να γίνονται ακριβώς τα αντίθετα θα πρέπει να κάνει το χαζό; Θα πρέπει να λέει ψέματα στον κόσμο; Θα πρέπει να προσπαθεί να δικαιολογήσει; Αυτή η κατάσταση μας έφτασε εδώ που μας έφτασε. Θα πρέπει κάποια στιγμή ο κόσμος να τους δώσει να καταλάβουν ότι αν συνεχίσουν αυτή την πορεία θα τον βρει απέναντι. Θα πρέπει να πάψουμε επιτέλους να γίνουμε οι «yes men» της κας Μέρκελ και της τρόικας, θα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθούμε σοβαρά με τα μεγάλα συμφέροντα που βλέπουμε πως διαπλέκονται μεταξύ τους και κανένας δεν τα αγγίζει και συνέχεια να ακολουθούνται οι ίδιες πολιτικές οι οποίες έχουν βάλει τον απλό λαό σε θέση απελπιστική, σε οποιοδήποτε κόμμα ή παράταξη και αν ανήκει».

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: