Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: "Έχουμε ένα αποικιακό σύστημα το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο για να υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα"

«Για πολιτική διαμελισμού και διάλυσης της χώρας» έκανε λόγο ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, τονίζοντας πως θέλουν την Ελλάδα μια νέα Γιουγκοσλαβία, μόνο που θα τη διαμελίσουν όχι με τα όπλα αλλά «δια της οικονομίας».


Σχετικά με το παρασκήνιο στην κυβέρνηση, παρατήρησε πως «υπάρχει μια αντεπίθεση μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι έχει να κάνει με το διακυβευόμενο, δηλαδή με την κατάσταση της χώρας και του λαού. Νομίζω ότι είναι μια αντεπίθεση για την επίθεση που είχαν δεχθεί οι ίδιοι, δηλαδή την επίθεση που δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα η εσωκομματική αντιπολίτευση, με το ξέπλυμα χρήματος που έκανε ο κ. Βουλγαράκης, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Λιάπης. Ήταν ευθεία βολή στους εσωκομματικούς βαρόνους, ας πούμε.τώρα αντεπιτίθενται. Έχουν τις πλάτες ξένης πρεσβείας, τους Αμερικανούς δηλαδή, και έτσι επιτίθενται στην γερμανική ηγεσία. Γνωρίζουν όλοι ότι από τα γραφεία των υπουργών και του πρωθυπουργού δεν βγαίνει τίποτα. Τα πάντα έρχονται απ’ έξω. Εγώ δεν νομίζω ότι ο κ. Στουρνάρας είναι επιλογή του κ. Σαμαρά. Δεν νομίζω ότι υπήρχε θέμα επιλογής του. η εντολή ήρθε απ’ έξω. Ήθελαν τον κ. Στουρνάρα γιατί είχε αποδείξει ποιος ήταν ο ρόλος του».

Μάλιστα αναφερόμενος στο πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως «ο κ. Παπούλιας έχει αποδείξει ότι δεν έχει αίσθηση το που βρίσκεται, σε ποιες συνθήκες βρίσκεται και σε ποιο κράτος προεδρεύει. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου και βλέπεις ότι έχουν περάσει χοντρά πράγματα και με τη δική σου υπογραφή, αν μη τι άλλο παραιτήσου, πήγαινε στη γωνία σου και ηρέμησε. Γιατί να πάρεις και εσύ αυτή τη ρετσινιά;», και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τους υπάρχοντες θεσμούς».

Το λάθος

«Ομολόγησαν λάθος δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, δηλαδή του συντελεστή με βάση τον οποίο φτιάχνουν τους οικονομικούς στόχους. Έφτιαξαν ένα πρόγραμμα που το υπολόγισαν με τον λάθος πολλαπλασιαστή. Μετά την αναγνώριση του λάθους. Και μετά βγήκε ο Τόμσεν και είπε ότι αν δεν πετύχει η Ελλάδα τους δημοσιονομικούς στόχους που τους έχουν υπολογίσει με τον λάθος πολλαπλασιαστή θα χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα οριζόντιων περικοπών. Δηλαδή ο πλήρης παραλογισμός. Απλά μας κοροϊδεύουν, πρώτον γιατί ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής ήταν αυθαίρετος, δηλαδή δεν βγήκε από μια συγκεκριμένη μελέτη, και δεύτερον γιατί αυτοί δεν μπορούσαν να δουν αυτό που βλέπαμε εμείς. Ότι δεν μπορούν να βγουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Αν δεν είχαν κάνει λάθος θα είχαμε γλιτώσει όλα τα επόμενα μνημόνια, εκτός από το πρώτο. Δεν είναι ποτέ δυνατόν σε συνθήκες ύφεσης να ακολουθείς περιοριστική πολιτική», ανέφερε ο κ. Καζάκης..

Όπως είπε, «εγώ θα περίμενα από την ηγεσία της δικαιοσύνης, ειδικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έβγαλε αυτή την κατάπτυστη απόφαση υπέρ του πρώτου μνημονίου για τη συνταγματικότητα, θα έπρεπε τουλάχιστον, αν είχαν τσίπα αξιοπρέπειας να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Δεν μπορεί να σου βγαίνει αυτός που εισηγείται την πολιτική που εσύ έβγαλες συνταγματική και νόμιμη, να σου λέει ότι έκανα λάθος και να μην κουνιέται φύλλο. Εγώ νομίζω ότι έχουμε ένα αποικιακό σύστημα το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο για να υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα από αυτά του ελληνικού λαού. Το είδαμε να λειτουργεί στη ναζιστική κατοχή».

«Πολιτική διαμελισμού της χώρας»

Πρόκειται, όπως είπε, για «πολιτική διαμελισμού και διάλυσης της χώρας. Να πάρουμε τα ιμάτια και να πάνε να πνιγούν όλοι οι υπόλοιποι. Θα γίνουμε Γιουγκοσλαβία. Θα διαμελιστούμε όπως η Γιουγκοσλαβία, με μια διαφορά. Αυτοί διαμελίστηκαν δια των όπλων εμείς θα διαμελιστούμε δια της οικονομίας, με Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, περιφέρειες αυτονομήσεις κλπ. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ξαφνικά μέσα στον ορυμαγδό των δήθεν τρομοκρατικών ενεργειών εμφανίζεται και μια οργάνωση που λέγεται «Κρητική Επανάσταση» και μοιράζει σφαίρες από εδώ και από εκεί; Δεν είναι από την Κρήτη. Είναι από το Βερολίνο. Επειδή έχω σχέσεις με την Κρήτη και πολύ στενές θα σας πω ότι δεν υπάρχει Κρητικός που να λέει αυτονόμηση της Κρήτης. Εκτός από έναν υπόκοσμο και κάποιους που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Εκεί μας πάνε. Μας πάνε σε διαμελισμό. Θα το στηρίξουν σε οικονομικές λογικές. Η Θράκη παράδειγμα έχει τρομερό πρόβλημα ανεργίας. Και έρχεται και σου λέει, σου πλασάρει ότι άμα σε κάνω ειδική οικονομική ζώνη, σε κάνω Κατάρ, για παράδειγμα, μια χαρά θα είσαι. Δεν λένε την αλήθεια βεβαίως».

«Κανένα από τα επίσημα κόμματα αυτή τη στιγμή, ανεξαρτήτως προθέσεων, δεν έχει αντιληφθεί σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Αυτή τη στιγμή όλες οι επιχειρήσεις που κλείνουν χάνουν τον εξοπλισμό τους. Έρχονται ξένοι επιχειρηματίες οι οποίοι αγοράζουν όλο τον εξοπλισμό που μένει στα αζήτητα λόγω του κύματος κλεισίματος των επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή όλος ο βιοτεχνικός και βιομηχανικός εξοπλισμός της χώρας φορτώνεται σε καράβια και πουλιέται στην Ασία και στην Αφρική. Θα χρειαστεί όλα αυτά να τα αγοράσουμε ξανά. Θα χρειαστεί να κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε πολύ ριζοσπαστικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να παίζουμε με πολιτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε συνθήκες ομαλότητας. Οδηγούμαστε σε κατάσταση όπως ήταν η Ελλάδα στην απελευθέρωση, το 1944-45. θα χρειαστεί να ανοικοδομήσουμε από μηδενική βάση», τόνισε.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: