Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για τους Ανεξάρτητους Έλληνες

«Θα δημιουργήσουμε το μεγάλο Πατριωτικό Μέτωπο τη μεγάλη Δημοκρατική και Πατριωτική ασπίδα», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στην εναρκτήρια ομιλία του για το πρώτο προσυνέδριο του κινήματος που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Καβάλα.Το προσυνέδριο πραγματοποιήθηκε στο γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, και στο προσυνέδριο προήδρευσε η βουλευτής Σερρών του Κινήματος και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Κεντρικοί εισηγητές ήταν η βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Ενέργειας Ραχήλ Μακρή και ο πρόεδρος του ιδρύματος «Εθνική Αναδημιουργία» καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης. Παρόντες ήταν οι βουλευτές του κινήματος Τέρενς Κουίκ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Μαρίνος Ουζουνίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Σταυρούλα Ξουλίδου και Γαβριήλ Αβραμίδης. Ακόμη παραβρέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καμμένος, «είναι ιδιαίτερη στιγμή, γιατί τώρα πια, μετά από τη μεγάλη μάχη χαρακωμάτων που δώσαμε στις εκλογές του Μαΐου και στις εκλογές του Ιουνίου, μετά από τις τεράστιες μάχες που δώσαμε μέσα στο Κοινοβούλιο, μετά από τη μάχη που έδωσαν όλες μας οι Συντονιστικές Επιτροπές, σε όλη την Ελλάδα, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς γραφεία, χωρίς προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καταφέραμε να ξεκινήσουμε τις προσυνεδριακές μας διαδικασίες, ώστε να αποφασίσουν πια οι πολίτες, εσείς, το πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να εκλέξουμε όλες τις δομές, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπορέσουν να πάρουν στην πλάτη τους τη μεγάλη ευθύνη της πορείας της χώρας. Στο Συνέδριο αυτό, που η Εθνική μας Αντιπρόταση, η μόνη κυβερνητική πρόταση που κατατέθηκε και δεν ανετράπη μέχρι σήμερα, θα διαμορφωθεί με τις εισηγήσεις των μελών μας αλλά και με τις εισηγήσεις των πολιτών, απ’ όπου και αν ανήκουν, προκειμένου να γίνει η κυβερνητική πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μια πορεία δύσκολη, μια πορεία που συναντήσαμε το μεγαλύτερο πόλεμο που έχει συναντήσει ποτέ εκλεγμένο κόμμα από τα οργανωμένα συμφέροντα, μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχει απόλυτα η Τρόικα. Ήρθε η ώρα πια όπου θα προχωρήσουμε με τα 16 προσυνέδρια στο να θωρακίσουμε τη στρατηγική μας για το αύριο. Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε να συμμετέχουν στις διαδικασίες όλα εκείνα τα κινήματα πολιτών, όλες εκείνες οι ομάδες οι οποίες συγκρούστηκαν και συγκρούονται με την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική που ο ίδιος ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προχθές ονόμασε λάθος, λες και το λάθος διορθώνεται με μία μόνο συγγνώμη, που ούτε αυτή δεν είπαν».

Υπογράμμισε δε πως «δεν αρκεί βέβαια μόνο η τιμωρία γιατί αργά ή γρήγορα από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και από τον ελληνικό λαό θα τιμωρηθούν, αυτό που έχει τώρα ανάγκη ο ελληνικός λαός είναι η πρόταση και η έξοδος από αυτή την ξένη κατοχή. Και τη λέω κατοχή, γιατί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπουργοί οι οποίοι να κουμαντάρουν τα υπουργεία τους. Υπάρχουν επίτροποι ξένων χωρών και όχι συμμαχικών δυνάμεων όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μίας Τρόικας που εκτελεί τις εντολές των δανειστών, που εντέλλουν τον υπουργό να κάνει συγκεκριμένη πράξη ή εντέλλουν τον υπουργό να υπογράψει ή να μην υπογράψει μια απόφαση που αφορά ένα εθνικό κυρίαρχο κράτος. Σε αυτή λοιπόν την κατοχή εμείς αναδιοργανωνόμαστε, εμείς τώρα ξεκινάμε να μετατρέψουμε το Κίνημα αυτό των πολιτών σε ένα οργανωμένο Κίνημα που θα αποτελέσει τη μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική παράταξη, που θα αναλάβει το μέλλον του τόπου και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να φέρουμε κοντά μας όλους και όλες όσους μέχρι σήμερα βρίσκονταν σε άλλους χώρους, να έρθουν και να πλαισιώσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κάποιοι διατηρώντας την αυτονομία τους. Η συνεργασία με το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά απέδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί, ότι μπορούμε να βρούμε κοινά. Η συνεργασία με τους Αντιμνημονιακούς Πολίτες, με τον Νότη Μαριά, έδειξε ότι μπορούμε να δεθούμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια».

Έχουν πέσει οι διαχωριστικές γραμμές

«Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος έχουν πέσει. Αυτή τη στιγμή συγκυβερνά το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Αριστερά. Οι παλιοί αντίπαλοι χειροκροτούν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί σέρνονται στην ποδιά του Ράϊχενμπαχ και της Μέρκελ, δίνει ο ένας ασυλία στον άλλο για κακουργηματικές πράξεις. Τολμούν ακόμα να αμφισβητήσουν και πράξεις που οι ίδιοι έχουν υπογράψει. Μιλώ για την παραβίαση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ, η οποία απεδείχθη από τη Δικαιοσύνη ότι έγινε προκειμένου να μπούμε στο μνημόνιο, και βλέπουμε τον κ. Σαμαρά σήμερα να «αδειάζει» την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε και να παίρνει τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου, να «αδειάζει» την κυβέρνηση Καραμανλή. Εμείς λοιπόν καλούμε όλους τους πατριώτες, ανθρώπους που προέρχονται από την Κεντροδεξιά, που πίστεψαν στα οράματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, της Ευρώπης των εθνών-κρατών, της Ευρώπης εκείνης που ισότιμα τα μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης θα αποφασίζουν για το μέλλον της ηπείρου, αλλά κρατώντας την εθνική τους κυριαρχία. Θα τους θυμίσω ότι στην ιδρυτική διακήρυξη που υπέγραψε τότε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Χαλκιδική έλεγε ότι καταργούνται τα παλιά στερεότυπα Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς. Θα τους θυμίσω ότι όταν συγκρούστηκαν για εθνικά θέματα έφυγε από το ΝΑΤΟ. Καλούμε τους πολίτες που προέρχονται από το Πατριωτικό Κέντρο που συνέθλιψαν οι μυλόπετρες της μεταπολίτευσης, τις δυνάμεις της Ενώσεως Κέντρου που πάντα είχε έναν πρωτεύοντα ρόλο μέσα στην πολιτική σκηνή του τόπου. Καλούμε τους πολίτες εκείνους που πίστεψαν στο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, όταν μίλαγε ακόμα για εθνική κυριαρχία, όταν μίλαγε για λαϊκή κυριαρχία, στο ΠΑΣΟΚ εκείνο που ο στήριξε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης αναδεικνύοντας το ποντιακό ζήτημα, στο ΠΑΣΟΚ εκείνο το οποίο προέτασσε την πατρίδα, δημιουργώντας θεσμούς όπως η παλλαϊκή άμυνα με τον στρατηγό Ματαφιά στη Μυτιλήνη, σε εκείνους τους πατριώτες που δεν ακολούθησαν την παράδοση του ηγέτη του κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν από την κυβέρνηση Σημίτη και από τον κ. Πάγκαλο, σε εκείνους τους πολίτες που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πίστεψαν ότι θα πρέπει τη σημαία από τα Ίμια να την πάρει ο αέρας όπως έλεγε ο κ. Πάγκαλος, έχοντας τρεις νεκρούς αξιωματικούς, τον Βλαχάκο, τον Καραθανάση και τον Γιαλοψό.

Καλούμε και τους πατριώτες εκείνους που προέρχονται από την Πατριωτική Αριστερά, από εκείνες τις δυνάμεις που στο παρελθόν, όταν χρειάστηκε η πατρίδα να ενωθούμε, ενωθήκαμε», παρατήρησε και υπογράμμισε πως «στον Γοργοπόταμο για να αντιμετωπίσουμε τους Γερμανούς ενώθηκαν τότε οι δυνάμεις του ΕΔΕΣ με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και καταφέραμε πλήγμα. Ένα τέτοια Εθνικό, Απελευθερωτικό Μέτωπο πρέπει τώρα να συγκροτηθεί. Να συγκροτήσουμε τις δυνάμεις αντίστασης απέναντι στη ξένη κατοχή».

«Βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή χτίζεται μια προσπάθεια δημιουργίας δυο εξτρέμ, τα οποία θα φοβίσουν τους πολίτες και θα τους διαμοιράσουν. Από τη μια μεριά έχουμε το φαινόμενο της δημιουργίας ενός νέου νεοναζιστικού κινήματος στην Ελλάδα και θα πρέπει να θυμηθούμε ότι σε αυτόν εδώ τον τόπο έχει χυθεί αίμα από τους Γερμανούς ναζιστές που κατέσφαξαν τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτή είναι η χώρα της Δημοκρατίας, είναι η χώρα του πολιτισμού. Βεβαίως η δημιουργία τέτοιων φαινομένων εξυπηρετεί την Τρόικα, γιατί αυτοί υπουργοποίησαν τους παλιούς καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση Παπαδήμου, δίνοντας άλλοθι για να φτιάξουν τον «μπαμπούλα» που θα είναι απέναντι από τους υπόλοιπους, δηλαδή τις δυνάμεις του μνημονίου. Και δεν μας υπολόγισαν, υπολόγισαν όμως λάθος. Γεννηθήκαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και «τουμπάραμε» τη μεταπολίτευση. Πήραμε ένα ποσοστό που δεν το πίστευε κανείς. Υπολόγισαν λάθος, γιατί νόμιζαν ότι με τα πληρωμένα, υπό κατάρρευση και χρεοκοπία δημοσιογραφικά συγκροτήματα, τα οποία την ίδια στιγμή μπαίνουν στο άρθρο 99, όπως ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, την ίδια στιγμή κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πάρουν από τους τραπεζίτες χρήματα και να ρίχνουν τόνους λάσπης. Αντέχουμε στη λάσπη, ελάτε, είμαστε εδώ. Θα σας τσακίσουμε και εσάς και τα αφεντικά σας. Είμαστε δυνατότεροι από το χρήμα, είμαστε δυνατότεροι από τα συμφέροντα, είμαστε ο ελληνικός λαός που ενωμένος δεν θα πέσει στον εμφύλιο σπαραγμό και στη διχόνοια», σημείωσε.

«Η Καβάλα είναι το απόλυτο παράδειγμα»

«Επιλέξαμε να είμαστε εδώ στην Καβάλα, στο πρώτο προσυνέδριο, για πολλούς λόγους, με θέμα πρώτα από όλα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αλλά και τις ΕΟΖ, τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δηλαδή. Στην πρώτη φάση του συνεδρίου μας που θα αρχίσει με τους εισηγητές και στη δεύτερη φάση με τα οργανωτικά θέματα, το ιδεολογικό και το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα με τις δομές του κινήματος», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Όπως είπε, επιλέχθηκε η Καβάλα «διότι η Καβάλα είναι το απόλυτο παράδειγμα ότι κάποιοι έχουν ως στόχο να πάρουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Εδώ είναι η απόδειξη ότι ενώ αποφάσισαν να φύγουν εκείνοι που εκμεταλλεύονταν τον Πρίνο, οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL απέδειξαν ότι συνεχίζουν κάθε μέρα χωρίς μέσα, μόνοι τους, να βγάζουν 2000 βαρέλια πετρέλαιο. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι η επίθεση που γίνεται στη χώρα γίνεται γιατί θέλουν οι δανειστές να κατασχέσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κύριος στόχος είναι πρώτα από όλα να ελέγξουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, το οποίο τόλμησαν μέχρι πριν από δυο χρόνια να αμφισβητούν. Αμφισβήτησαν την ύπαρξή του με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα βλέπουμε ότι ακόμα και οι δανειστές, οι τοκογλύφοι που βάζουν τα πανωτόκια στον ελληνικό δανεισμό, η Deutsche Bank, μιλάει για εκατοντάδες δισεκατομμύρια φυσικού πλούτου που βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα. Στη νότιο Κρήτη, στο Ιόνιο, στην Καβάλα, στη Λαδόξερα. Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα, δεν πρόκειται να παραδώσουμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τόπου σε κανέναν τοκογλύφο, δεν θα επιτρέψουμε καμία κατάσχεση. Είναι παράδειγμα το τι συνέβη στην Καβάλα όταν βλέπουμε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης και των δανειστών είναι να μην προχωρήσει καμία εκμετάλλευση. Από το 2010 περιμένουν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της εταιρείας να υπογράψει ο υπουργός ένα τυπικό έγγραφο, προκειμένου να αρχίσουν οι απαντλήσεις σε περιοχές που έχει βρεθεί πετρέλαιο. Γιατί; Γιατί ο σκοπός τους είναι η παράδοση στους δανειστές. Είναι ξεκάθαρο ότι έφτασαν σε σημείο ακόμα να ανατρέψουν και όλους τους διαγωνισμούς, βάζοντας ένα φόρο της τάξεως του 31% για να αποτρέψουν οποιονδήποτε επενδυτή θέλει να έρθει εδώ, προκειμένου να συμμετέχει, έντιμα και καθαρά, με το εθνικό ποσοστό που πρέπει να παίρνει αν οφείλεται σε συνεργασία διεθνούς εταιρείας και προκειμένου όλα αυτά, έχοντας εξαθλιώσει τους Έλληνες, να παραδοθούν μέσω του αγγλικού δικαίου».

«Εμείς λέμε ναι στην αναγνώριση της ΑΟΖ υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα εξαιρεθεί καμία περιοχή, όλος ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος θα περιλαμβάνεται, αλλά δεν πρόκειται να δεχθούμε να γίνει καμία κίνηση από τη στιγμή που έχουν περάσει στους τοκογλύφους και στους δανειστές ως εγγύηση τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η Καβάλα σαν μια πόλη που ζει την ανεργία, σαν μια πόλη που ενώ μπορεί να φέρει πλούτο στη χώρα βλέπουμε αυτή τη στιγμή με πολιτικά εργαλεία να απειλείται. Απειλείται το λίπασμα γιατί η ΔΕΠΑ θέλει να διασφαλίσει την έξοδο προς τη θάλασσα για να κάνει μονάδες στο μέλλον, στον μελλοντικό αγοραστή, χωρίς να λέει ποια είναι η πραγματική αξία αυτών των επιχειρημάτων», παρατήρησε.

(Πηγή - Περισσότερες πληροφορίες: Εφημερίδα "Εβδόμη")


Δεν υπάρχουν σχόλια: